Transalp 650 Egzozda Isı

Merhaba, 2006 Honda Transalp 650 motorum var. Motor ısısı standart şekilde devam ederken egzoz kısmından aşırı derecede bir ısı geliyor. Motoru bilenler vardır sağ taraftan egzoz geçtiği için özellikle ayak kısmına inanılmaz ısı veriyor. Ayakkabının yapışkanını eritip tabanı açacak kadar. Aynı şekilde bu sıcaklığı artçı da hissediyor. ve yaklaşık 10 dakika gibi bir sürede bu ısıya ulaşıyor. Bujileri değiştirdim. Karbüratör hava ve senkron ayarını yaptım. Subap ayarını yaptım. Fazla yakıt çekme veya egzozda yakma olduğunu düşünmüyorum. Egzoz tıkalı olabilir diye düşündüm fakat oda değil. Çalışması gitmesi normal. Herhangi bir performans kaybı veya saçma çalışma da yok. Başka neyden kaynaklı olabilir? Daha önce bu tarz bir problem yaşayan veya şundan kaynaklı olabilir diyen birileri çıkar mı? Bir türlü çözemedim bunu.

Kronik sorunu değil mi bu zaten? O bilinen ısınmadan da mı fazla ısınıyor? Bildiğim kadarıyla transalpler üstünde zor oturacak kadar ısınıyor, özellikle egzoz tarafından. Geçenlerde alsam mı dediğimde otoparkta Honda endurosu olan bir abi bende eskiden vardı, uzun yola çıkarken yanık kremi alıyordum yanıma diyordu. Dalga mı geçiyordu, ciddi miydi çözemedim :mrgreen:

Super Moderator
Benim GS'de de aynı sorun var, sağ baldırım alev alıyor resmen... Böyle bug'lar olması rahatsızlık verici.. Nasıl çözüm bulunamamış hayret doğrusu.

Kronik sorunu değil mi bu zaten? O bilinen ısınmadan da mı fazla ısınıyor? Bildiğim kadarıyla transalpler üstünde zor oturacak kadar ısınıyor, özellikle egzoz tarafından. Geçenlerde alsam mı dediğimde otoparkta Honda endurosu olan bir abi bende eskiden vardı, uzun yola çıkarken yanık kremi alıyordum yanıma diyordu. Dalga mı geçiyordu, ciddi miydi çözemedim :mrgreen:

evet bir tık fazla ısınıyor normalde de fakat bana fazla gibi geliyor. Arkadaşlarımda ve kuzenimde de mevcut. Kullandığım zaman bu kadar ısıya hiç rastlamadım.

Amyant ile yalıtım yapabilirsiniz.

bunu deneyeceğim. teşekkürler.

Benim GS'de de aynı sorun var, sağ baldırım alev alıyor resmen... Böyle bug'lar olması rahatsızlık verici.. Nasıl çözüm bulunamamış hayret doğrusu.

sağ tarafta inanılmaz bir ısı oluyor. Herşeyi çok güzel de şu ısı olayına bir çözüm bulmak gerek. Kış şartlarında iyi bile geliyor ama bu havalarda özellikle uzun yolda rahatsızlık verici

GS icin isinmanin bu kadar oldugunu ilk defa duyuyorum.
Model yili nedir? Sorun hakkinda biraz daha bilgi verir misin?

F54

660 ta aynı sorun vardı aslında sorun değil motosikletin yapısı gereği o boruların bi yerden geçmesi gerekiyor ayaklarda o ısıdan dolayı ısınıyor
tenere yi yeni alanlar bunu sorun ediyordu sol bacağı diz altından kes sorun ortadan kalkıyor diyorduk :p

660 ta aynı sorun vardı aslında sorun değil motosikletin yapısı gereği o boruların bi yerden geçmesi gerekiyor ayaklarda o ısıdan dolayı ısınıyor
tenere yi yeni alanlar bunu sorun ediyordu sol bacağı diz altından kes sorun ortadan kalkıyor diyorduk :p

çözüm önerisi bi mantıklı geldi şuan. yok böyle bi sıcak :queen:

iki egzozu da sargı bezi ile boğazdan tüpe kadar sarmayı düşünüyorum. ayrıca egzozun büyük bir kısmı dışarda kaldığı için ısıya dayanıklı sacdan yeni bir egzoz muhafaza kestirerek tüpü tamamen altına saklamayı düşünüyorum. bir nebze de olsa fark edecektir diye umutla bakıyorum bu projeye :cherry:

iki egzozu da sargı bezi ile boğazdan tüpe kadar sarmayı düşünüyorum. ayrıca egzozun büyük bir kısmı dışarda kaldığı için ısıya dayanıklı sacdan yeni bir egzoz muhafaza kestirerek tüpü tamamen altına saklamayı düşünüyorum. bir nebze de olsa fark edecektir diye umutla bakıyorum bu projeye :cherry:

Doğru teknik. Egzozun üzerini doğru şekilde elyaf şerit ile kaplar ve alt kısmı izole edilmiş bir sacdan ısı kalkanı yaparsanız (bu kalkanı karbon fiber ile yapar/yaptırırsanız çok daha etkili olacaktır) sorununuz çözülecektir.

Doğru teknik. Egzozun üzerini doğru şekilde elyaf şerit ile kaplar ve alt kısmı izole edilmiş bir sacdan ısı kalkanı yaparsanız (bu kalkanı karbon fiber ile yapar/yaptırırsanız çok daha etkili olacaktır) sorununuz çözülecektir.

Fiberi saca göre daha rahat yaptırırım. buna bir odaklanayım ben

konuyu uyandıracağım. Bu sargı bezleri performans yada ne bileyim egzozda fazla ısınmaya sebebiyet verebilir mi ? bazı kişiler performans ve egzozun çok ısınmasına sebebiyet verdiğini söylüyor. Bende yeni xl600v 95 model transalp aldım sağ ayak trafikte pişiyor :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar