Emrettiğin üzere videoyu izledim fatih. İki olay arasındaki minik bir fark dikkatini çekmemiş sanırım. Senin verdiğin videoda, üzerine ateş edilen kişilerin silahı yok. Saldırgan şarjörü boşaltıyor, dükkandakiler o fırsattan istifade adamı devirip elinden silahı almaya çalışıyorlar. Eğer dükkandakilerin elinde silah olsaydı o arkadaşı mermi manyağı yaparlardı. Kısacası bu iki olayın birbiriyle uzaktan yakından alakası yok.
Youtube'da "american police shot" diye bir yaz bakalım kaç tane video bulacaksın EĞİTİMLİ amerikan polisinin silah kullanma tarzıyla ilgili. Elini cebine atsan indirirler aşağı orada. Mesela arabanı durdururlar, talimat vermeden elini direksiyondan çekersen sıkarlar kafana mermiyi fatih bey.
shi_bumi adlı üyeden alıntı
Hayretler içinde okuyorum bazı yorumları. Yok maktul silahını kimseye doğrultmamış, yok namlusu yere bakıyormuş falan. Yapmayın arkadaşlar ya lütfen. Maktul motorundan iniyor ve mermiyi namluya verme hareketini yapıyor. O dakikadan sonra kim bakar namlunun nereye yöneltildiğine. Bir düşünsenize arabada eşiniz belki de çocuğunuz var. Karşınızdaki silah çekmiş. O 2-3 saniye içinde, tabancanın kuru sıkı olduğunu anlamak veya karşınızdakinin asıl niyetinin ne olduğunu çözmek imkansız. Koskoca emniyet müdür yardımcısı adam keyif için adam mı öldürecek ? Bacağından vurmalıydı diyen arkadaşlar çok fazla hollywood filmi seyretmiş. Gerçek hayatta herşey çok farklı.
arkadaşım güzel kardeşim
aradaki o minik farkı sen anlamamışın anlaşılan
adam üstüne 5 6 kurşun sıkılmasına rağmen saldırganı etkisiz hale getirebiliyor ve bu sıradan bir vatandaş
motorcu kesinlikle haksız ama ölmeyebilirdi
olay yerinde 4 kişi var biri motorcu
motorcu silahını çekip farklı bir kişiye yöneliyor neden amire değil kimse ne olup bittigini bilmiyor
3 kişinin ifadesi ve 10 saniyelik video var olay bu
asıl enteresan olan kısım otopside motorcunun 3 yerinden vururduğu ve bu cinayettir
acaba önceden bir yaralama varmıdır motorcu tartıştığı kişiye değilde neden farklı birine silah çekiyor
üstüne basa basa yazıyorum o adamı 3 kişi (hepside eğitimli) 1 2 metre aralıkta etkisiz hale getirmeleri 5 saniye sürmezdi
ve bu videoyu tekrar tekrar izle sıradan egitimsiz bir vatandaş üzerine 5 6 mermi sıkıldıktan sonra fırsatını bulup sardırganı etkisiz hale getirebiliyorsa tartışmak boş bence