Trafikte ilk kazamı bugün motorumla yaşadım

Yolu taramak....
Yolu taramak nedir?
İlerde benzinlik mi gördün. sağdan değil şeridin solundan git. neden benzinliğe girecek ve çıkacak kişiler olabilir. soldan gidersen giriş ve çkış yerlerine mümkün olduğunca uzak durursun ve olası tehlikeleri daha önce görürsün...

İleride otobüs durağı mı gördün? soldan git. ileride sağa dönüş mü gördün yine soldan git. soldan gelen birisi aniden o sapağa gireceğim diye sağa kırabilir...

ileride diyelim ki çeşme gördün ya da yalak. hayvanların su içtiği bir yer. dikkat hayvan çıkabilir!!!!

İleride tarla bahçe vs varsa içinden aniden traktör fırlayabilir...

bu vb örnekler çoğaltılabilir.. ne yazıkki benzinliği görmüş olmanıza rağmen bu kurala uymadığınız için kötü bir tecrübe yaşamışsınız. kaldı ki araçları genellikle sağ değil sol lastik izinden takip etmemiz gerekir. umarım daha ciddileriyle karşılaşmaz kimse...

geçmiş olsun

Geçmiş olsun...
Motosiklette kazanın büyüğü küçüğü olmaz o yüzden her zaman tam koruma!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun arkadaşım,
ama inan bunlar trafikte sıkça karşılaştığımız durumlar. bunlar gibi daha neler var. ben bu yüzden full koruma gezmeye başladım. öngörsen öngörsen nereye kadar..

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
geçmiş olsun,bence sağ tekerden yada sol tekerden takip yapmayın arkadan gelen aynı şeritte dibinizden sollamaya yada sağlamaya çalışıyor çünkü.eğer otradan giderseniz mecbur araba sollarmış gibi solluyorlar diğer türl üsanki ben yanaştım yanımdan geç dermiş gibi oluyorsunuz ve kazaya davet çıkarıyorsunuz ayrıca orta aynadan baktıklarındada sizi göremiyorlar kenarda iseniz

Hak veriyorum. İşin aslı motorcu 4 tekerlerin lastik izinden gitmelidir. Fakat Türkiyede, hele İstanbul'da şerit içinde yanınızda boşluk bıraktığınız takdirde, 4 teker sürücüleri bunu iç güdüsel olarak "gel buyur bu yoğun trafikte yanımdan silme bir şekilde geçerek solla beni" mesajı olarak algılıyorlar.
Kaza yapan arkadaşımıza çok geçmiş olsun.

geçmiş olsun ilk ve son olur inşallah korumalarınla çıktığın içinde tebrik ediyorum :rendeer: yoksa tebrik yerine allah korusun taziye mesajları yazardık.

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
Çok geçmiş olsun, o kendini şoför sanan sığırı da umarım önümüzdeki bayramda keserler...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok geçmiş olsun da neden önündeki aracın sağ lastik izinden takip ediyodun anlamadım.Yukarıda da bi arkadaşın dediği gibi böyle hafif sağ taraftan gittiğin anda arkandaki araç beni solla dediğini zannedip yanından sıyırarak seni geçmeye çalışabilir.Daha da tehlikeli durumlara düşebilirsin.Ben her zaman ortadan takip ederim.Sanki ben de bir otomobilmişim gibi hareket ederim.Yol benimdir.Hafif sağa yanaştığımda bilirim ki birileri beni geçmeye çalışacak.Eğer arkamdan beni sıkıştıran olursa aynadan kontrol edip hafif sağa yanaşıp yol veririm.Eğer sen ortadan gidiyo olsaydın o adam sağa kırdığı anda sen solundan geçip giderdin.Hiçbirşey olmazdı.

Mersin İl Temsilcisi
geçmişler olsun. daha kötü tecrübeler edinmediğin için şükretmelisin. Allah Hepimizi korusun :)

çok geçmiş olsun, dizlik de takacağım artık, kask, mont , eldiven bir şekilde beceriyoruz da dizlik de nedense bir üşenme oluyor, ama yazını okuduktan sonra arkadaşım dizliği de ihmal etmemeye karar verdim bu istanbul trafiğinde..

gerçi kullandığımız yani pantolonlarımıza üstten taktığımız arkası yapışkan bantlı plastik dizliklerin bir kaza anında pek faydası olmadığı, hemen döndüğü çıktığı, fırlayıp gittiği söyleniyor ama başka çare de yok.

korumalı pantolonla işe gelip gitmek onu bir köşede çıkarmak hele memursanız hergün resmi takım elbise ceket giymek zorundaysanız bir azap, ayrıca motorumda hem montu, hem pantolonu, hem kaskı, yolcu kaskını dizlikleri sığdıracak yer de yok ne yazık ki... bu yüzden korumalı pantolonun önemi ortada olsa da durumlar elvermiyor...

nejat

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar