Trafikte En Fazla Karşılaşılan Sürücü Karakterleri [Anket İçerir]

Siz Hangi Sürücüsünüz ?

• Hep gergin, hep sinirli hatta barut gibi !

Oy: 16 15.7%
  • Hata yapmaktan korkan tedirgin sürücü

Oy: 23 22.5%
  • Aşırı rahat, özensiz sürücü

Oy: 13 12.7%
  • Dikkatsiz ve trafiğe kayıtsız sürücü

Oy: 19 18.6%
  • Deneyimlerine güvenilecek usta

Oy: 31 30.4%

• Kullanılan toplam oy
    102
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Trafik kurallarına özen gösteren, sakin, zorlu durumlarda çabuk ve pratik kararlar vererek yol alan…

Trafikte karşılaşmak için en ideal sürücü karakterini tanımlayan özellikler. Kolay kolay kızmaz,sakin davranır.
Kurallara uyar,başkalarına karşı hep saygılıdır.

untitled.20120301013642.jpg

Fotoğraf; İsveç’in başkenti Stockholm’de büyükşehir belediye bünyesinde çalışan otobüs şoförleri arasında, 2011 yılında yüksek performans gösteren Türk sürücü Celal Akan.

Hep gergin, hep sinirli hatta barut gibi!

Hep gergin, hep sinirli hatta barut gibi! Bu tür sürücüler trafik azıcık sıkıştığında hemen kornaya basmaya başlayan, aracın içinden sinirlerine hakim olamadığını belli eden hareketler yapmaya başlayan özetle trafikteki diğer tüm sürücüleri de geren karakterlerdir. Bu tür sürücüler kendilerine gereğinden fazla güvenir ve hatanın asla kendilerinde olduğunu kabul etmez. Bunun için de trafikte yer alan hemen herkese ve her şeye sinirlenirler. Bir anda gaza basarak tüm trafiği alt üst edenler de, karşı şeritte meydana gelen bir aksiliğe laf yetiştirenler de onlar olur.

c3bcdb6e198dc90a340d6296db9a2741-750x9000.jpg

Hata yapmaktan korkan tedirgin sürücüler…

Yılların sürücüsü bile olsalar aracı, ehliyetlerini dün almış ve ilk kez trafiğe çıkmış gibi tedirgin kullanırlar. Hata yapmaktan çekindikleri için trafik kurallarına özen gösterirler ama trafikte her an karşılaşılabilecek; hızla ve pratik biçimde karar vermeyi gerektirecek durumlarda donup kalabilirler. Trafik kurallarına gösterdikleri özene biraz daha güvenip, sürüş yeteneklerine inansalar işleri daha kolay olacak bu tür sürücüler için her sabah işe gitmek ya da alışveriş için otomobile binmek stres dolu dakikalar demektir.

Trafikte-En-Fazla-Kar%C5%9F%C4%B1la%C5%9F%C4%B1lan-S%C3%BCr%C3%BCc%C3%BC-Karakterleri-2.jpg

img_5a05fa5c5307f_1510341212.jpg

Aşırı rahat, özensiz sürücüler

Aşırı rahat, özensiz sürücüler de trafikte korkulası karakterlerdendir. Rahatlıkları trafikle baş etmekte faydalı olsa da usta sürücüleri bile tedirgin edebilecek durumlarda bile özensiz olmaları işleri zorlaştırır. Trafiğin pop yıldızı gibi cool ve artistik bir tarzları olsa da gerekli anlarda hızlı düşünmemeleri dezavantajlarıdır.
Dikkatsiz ve trafiğe kayıtsız sürücüler, ‘ehliyetini nereden almış?’ diye eleştirilen sürücülerin başında gelir. Direksiyon başında cep telefonu ile ilgilenmekten trafiğin akışına dikkat etmeyen, kuralları geçiştiren saygısız sürücülerdir. Trafikteki tek sürücünün kendileri olmadığını fark edip, kurallara özen göstermeyi öğrenmezlerse hem kendileri hem de trafikteki diğerleri için tehdit oluşturmaya devam edecek, temkinli olunması gereken sürücülerdir.

images

Ustalar

Deneyimlerine güvenilecek ustalar trafikte en çok aranan sürücü karakterlerindendir. Yıllar içinde kazandıkları pratiklik ve birçok şeyi aynı anda düşünebilme yetenekleri kurtarıcı olur. İyi birer sürücü olduklarını bililrler ancak trafikte insanın başına her an her şeyin gelebileceğini bildikleri için de dikkatlerini asla kaybetmezler. Trafik kurallarına uymalarının yanı sıra; araçlarında bulunması gerekenleri asla ihmal etmezler, beklenmedik durumlara karşı araçlarını kasko sigortası ile güvence altına almak gibi önemli detayları atlamazlar.
images

Yararlanılan yazı

Son düzenleme:
14 senedir araba sürüyorum. Ustayım ben :D bu güne kadar hiç kaza yapmadım. Sürüşüm aracı kullandığım saate ve arabayı kullanım amacıma göre değişkenlik gösterir.
*Sabah Saatleri arabada eşim ve oğlum var. Saat 8:00 9:00 arasında sakin kullanırım. Apaçilik yapmam 70 80 aralığında giderim. Kimseye ters hareketinden dolayı kızmam. (YAPTIĞIM DOĞRU)
*Öğlen saatleri eve playstatiton oynamaya gidiyorumdur. Arabada tekim hayvan gibi giderim. Sol şeritte basarım en az 120 önümdekinin dibine girerim yol versin diye asla sellektör yapmam sol şeride atlayana söverim (YAPTIĞIM YANLIŞ)
*Akşam saatleri Eşim işten çıkıyor. Beş buçukta işten çıkarım inanılmaz trafik var hızım trafik hızından yüksek. Milleti sollarım olabildiğince hızlı giderim çok risk almam ama. (YAPTIĞIM YANLIŞ NE OLACAK YANİ ON DK BEKLESİN HATUN)
*Saat 20:00 21:00 oğlumu annemden alıyorum eve dönüş sakin kullanırım (DOĞRU DAVRANIŞ)
* Hafta sonları sakin kullanırım insan gibi (arabada eşim ve oğlum var)
Sürüşümü bu şekilde özetleyebilirim genel olarak iyi kullandığımı düşünüyorum ancak bazen de apaçiliğim tutuyor.
Motorda asla apaçilik yapmam yemez. Her türlü insan gibi sürerim.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
İlk seçenek ankete sığmadı galiba :thumleft:

Ben şööööyle bi yerleşim, birazdan tuğralı doblo ve 41 plaka kartal mevzuları başlar.. :mrgreen:

25 seneden fazla araç, 2 senelik de motosiklet sürücüsüyüm, kendimi "hata yapmaktan korkan" birisi oalrak görürüm hep

bakıyorum da "usta"lar doldurmuş forumu.
valla "helal olsun", diyeyim bari...
bu özgüvene hayranım.

Anket sorusunu okumadım direk başlığı cevapladım :cherry:

Hata yapmaktan korkan, tedirgin olarak işaretlerdim eğer soruyu okusaydım :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
26 senelik araç, 2 senelik motosiklet sürücüsüyüm. Araç kullanırken dönel kavşağa gelinceye kadar sakin ve tedbirli oluyorum. Dönel kavşakta ip kopuyor. Hepten sinirli, ateşe düşmüş barut oluyorum. Dönel kavşakta ilk geçiş hakkının kavşak içindekilere ait olduğu kuralını sürücülerin %99'u bilmiyor veya iplemiyor. Geçen sene bu kurala uyan birini dayak yemeyi göze alarak kovaladım, durdurup teşekkür ettim. Adam şaşırdı tabi.

26 senelik araç, 2 senelik motosiklet sürücüsüyüm. Araç kullanırken dönel kavşağa gelinceye kadar sakin ve tedbirli oluyorum. Dönel kavşakta ip kopuyor. Hepten sinirli, ateşe düşmüş barut oluyorum. Dönel kavşakta ilk geçiş hakkının kavşak içindekilere ait olduğu kuralını sürücülerin %99'u bilmiyor veya iplemiyor. Geçen sene bu kurala uyan birini dayak yemeyi göze alarak kovaladım, durdurup teşekkür ettim. Adam şaşırdı tabi.

Hocam bir ben mi böyle düşünüyorum diyordum benim gibi düşünen birisi daha çıktı, Araç ile yurt dışına bir kaç defa çıktım üç beş kez de yurt dışında araç kiraladım döner kavşak kuralı bir bizim ülkede bilinmiyor resmen yurt dışından TR trafgine TR trafiginden yurt dışı trafigine çıktıgında iki gün alışmaya gidiyor.

İngiltrede araç kulanıyorum döner kavşak girecegim yeri kaçırdım bir tur daha atmak zorunda kaldım, baktım kimse girmiyor denemek içinde iki tur keyfine ben döndüm yine yola atlamadılar , İnanlılır gibi değil bildigin medeniyet bildigin insan , inanç olarak evrime inanmam ama öyle bir yerden TR ye gelince evrim de olabilir diye şüpheleniyorsun ..

Bizim servis soforu de kavsagin icindeyken geciyor yol kendine ait oldugu icin fakat sove sove geciyor “sanki yol onlarin hakki yaa” diyerek

kavsaga yaklastiginda da gobek icindekilere yol vermeden yine sove sove geciyor yol benim hakkim diye.. ilginc adam :)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
5 şıktan 4 tanesi zaten trafikte yapılmaması gereken şeyler yapan tiplemeler olduğu için ben biraz mecbur kalarak deneyimlerine güvenilecek usta'yı işaretledim.

6 senedir motosiklet kullanıyorum, trafikte kimseyle kavga etmem, kurallara uymaya çalışırım ve aceleci davranmamaya çalışırım.
Örneğin arkadaşlarım trafikte aralara girmememden şikayetçiler, sadece trafik durduğunda araya giriyorum.

'-'

karşılaşmamaya çalışıyorum

pahalılık, trafik ahlakı... sayesinde; mümkün olduğunca trafiğe az çıkıp, sakin(ekonomik) kullanıyorum

"hicaz bir rap eserinde bahsedildiği gibi;
Bizi heyecanlandıramıyorsa bir şeyler
Artık öldüremez de "

Celal Akan ağabeyimize tebrikler, soruya gelecek olursak hepsi 🤣 insanız bir anı bir anını tutan var mı, aranızda bilmem ama yerine göre istesekte istemesekte aksi sinirli tipler de oluyoruz, herkes üstümüze de geliyor 🤣 fütursuzca trafikte dur kalkta 15 20 dakikanın ardından dikkat de dağılıyor

Hep gergin, hep sinir. Patlamaya hazır bir barut gibi bizim sürücüler. Ülkenin her yerinde böyle sanırım.

Herkes önce ki hayatında prens-prenses...
Hiç fahişe yok anasını satıyım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar