Trafikte en çok dikkat etmemiz gereken şey.

Motosikleti
RKS TNT 202
Sakin kalmaktır arkadaşlar. Bu aslında hayatın olmazsa olmazı ama motosiklet forumunda olduğumuz için trafikte diye kayıtladım.

80 cc ufacık motorumla trafikte gezinirken 2 teker olmanın dezavantajlarını yaşıyorum ve yaşıyoruz. Hata bizde olsun karşıda olsun farketmez. Bize öfkeyle bakan bir çift göz gördüğümüzde biz de karşılık vermeye kalksak ne oluyor sanki? Asıl pehlivan öfkesini yenen değil midir? İnanın bugüne kadar ne zaman böyle bir durumda jest ve mimiklerimle özür dilediysem daima karşı taraftan olumlu bir tepki aldım. Belki de bu yaklaşım sebebiyle canım bile kurtulmuştur da haberim dahi yoktur.

İhya'da okumuştum bu sözü ve çok hoşuma gitmişti:

"Bir anlık hilm kişiden yetmiş belayı def eder."

Motosikleti
Honda Forza
Son 2 seneye kadar herkesi çivi kendimi de çekiç zannediyordum. Karşı taraf bi lavukluk yaptığında anında el frenini çeker inerdim arabadan. Kimmiş, kaç kişiymiş bakmaksızın. Tamam kendimize güveniyoruz ama bir yumruk darbesiyle ölebilir veya biz ölürüz. Silah, bıçak çekse %99 o ölür sonra mahkemeyle hapisle uğraş. Ne için? Hayatta belki de bir daha hiç görmeyeceğim birisi yüzünden çocuğun baba hasreti çeksin ya da hapse düşmesen bile sıkıntılar yaşayıp aileni ihmal et ya da onlara yansıt.

Tam olarak sakinleştim mi hayır ama elimden geldiğince ve sabrın sınırları zorlanmadıkça bir daha yapmayacağım inşallah.

Yaş 35 bu arada son 2 senedir kendimi frenlemeye çalışıyorum.

Aynı senin yazdığın söz minvalinde bir film sahnesi izlemiştim. Siyahi taksici karşı taraf haksız olmasına ve arabadan inip bağırıp çağırmasına rağmen gülümsüyordu. Arka koltuktaki yolcu neden gülümsüyorsun o haksız bunu nasıl başarıyorsun dediğinde taksici 'insanlar bir sürü şeyden dolayı öfkelidir. Ben onları çöp kamyonuna benzetiyorum. Gün boyu dolarlar ve çöplerini boşaltacak yer ararlar' demişti.

Allah herkesi beladan uzak tutsun. Hele de insanların ekonomik problemler yüzünden bu kadar gergin ve mutsuz olduğu dönemde.

Son 2 seneye kadar herkesi çivi kendimi de çekiç zannediyordum. Karşı taraf bi lavukluk yaptığında anında el frenini çeker inerdim arabadan. Kimmiş, kaç kişiymiş bakmaksızın. Tamam kendimize güveniyoruz ama bir yumruk darbesiyle ölebilir veya biz ölürüz. Silah, bıçak çekse %99 o ölür sonra mahkemeyle hapisle uğraş. Ne için? Hayatta belki de bir daha hiç görmeyeceğim birisi yüzünden çocuğun baba hasreti çeksin ya da hapse düşmesen bile sıkıntılar yaşayıp aileni ihmal et ya da onlara yansıt.

Tam olarak sakinleştim mi hayır ama elimden geldiğince ve sabrın sınırları zorlanmadıkça bir daha yapmayacağım inşallah.

Yaş 35 bu arada son 2 senedir kendimi frenlemeye çalışıyorum.

Aynı senin yazdığın söz minvalinde bir film sahnesi izlemiştim. Siyahi taksici karşı taraf haksız olmasına ve arabadan inip bağırıp çağırmasına rağmen gülümsüyordu. Arka koltuktaki yolcu neden gülümsüyorsun o haksız bunu nasıl başarıyorsun dediğinde taksici 'insanlar bir sürü şeyden dolayı öfkelidir. Ben onları çöp kamyonuna benzetiyorum. Gün boyu dolarlar ve çöplerini boşaltacak yer ararlar' demişti.

Allah herkesi beladan uzak tutsun. Hele de insanların ekonomik problemler yüzünden bu kadar gergin ve mutsuz olduğu dönemde.
Hiç gerek yok inmeye el freni çekmeye.
Dediğin gibi 2 dakikalık sinir 20 yılını bile alabilir.
Geçen sene 21 yaşında cahil bir genç trafikte kız arkadaşı yanında önüme kırdı ben muhatap olmadım.
Bu sefer korktum sandı komple önümü kesti.
Araçtan inince mecbur indim arada fizik farkı çok olunca hemen bir silah çıkarmaya çalıştı çıkarana kadar ben zaten çoktan sakın diye kendi silahımı çıkarmıştım.
Namlu turuncu hafif kazımış ama belli oluyor. Silah kuru sıkı ama tornada gerçeğe döndüren de çok.
Panikle sıksam bir gencin hayatını alacaktım belki nefsi müdafaa bile olsa vicdan azabı bir ömür geçmez.
Geçen hafta babam yaşında adam yine trafikte camımdan boynuma sarıldı ters yöndesin abi dedim diye .
Kırarım ağzını burnunu diyor babamı getirdim aklıma kırarsın abi dedim tamam dedim özür diledim gittim.
İstanbul'da uğraşırsak 3 dakika da bir ya katil ya maktul oluruz.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben zombi teorisi öneriyorum. Açıklaması şu şekilde;

Motosikleti
Honda Forza
Geçen sene 21 yaşında cahil bir genç trafikte kız arkadaşı yanında önüme kırdı ben muhatap olmadım.
Araçtan inince mecbur indim arada fizik farkı çok olunca hemen bir silah çıkarmaya çalıştı çıkarana kadar ben zaten çoktan sakın diye kendi silahımı çıkarmıştım.
Namlu turuncu hafif kazımış ama belli oluyor. Silah kuru sıkı ama tornada gerçeğe döndüren de çok.
Panikle sıksam bir gencin hayatını alacaktım belki nefsi müdafaa bile olsa vicdan azabı bir ömür geçmez.
Geçen hafta babam yaşında adam yine trafikte camımdan boynuma sarıldı ters yöndesin abi dedim diye .
Kırarım ağzını burnunu diyor babamı getirdim aklıma kırarsın abi dedim tamam dedim özür diledim gittim.
Tam olarak bundan bahsediyorum ama size katılmadığım tek nokta suratıma doğru dönmekte olan bir delikli metal görürsem kuru sıkı mı? Acaba sadece tehdit amaçlı mı çekiyor vurmasam mı tereddütü içine girmem, girmenizi de tavsiye etmem. Eminim hayatı seviyorsunuzdur ve arkanızdan üzülecek insanlar vardır.

Haklı da olsak, ceza da almasak can almak vicdan azabına sebep olur evet. Mecbur kalmadıkça asla yapılmamalı evet ama herhangi bir kavga ya da tartışmada hayatına kasıt olmadığı halde silah çekecek dengesizliği yapan adamın o silahı ateşlemeyeceğini bilemem. Anlattığınız olay üzerinden örnek verirsek sizin de yaptığınız gibi belinden çıkarmaya çalışırken uyarımı yaparım ama hareket devam ediyorsa yapacak bişey kalmamıştır.

Tam olarak bundan bahsediyorum ama size katılmadığım tek nokta suratıma doğru dönmekte olan bir delikli metal görürsem kuru sıkı mı? Acaba sadece tehdit amaçlı mı çekiyor vurmasam mı tereddütü içine girmem, girmenizi de tavsiye etmem. Eminim hayatı seviyorsunuzdur ve arkanızdan üzülecek insanlar vardır.

Haklı da olsak, ceza da almasak can almak vicdan azabına sebep olur evet. Mecbur kalmadıkça asla yapılmamalı evet ama herhangi bir kavga ya da tartışmada hayatına kasıt olmadığı halde silah çekecek dengesizliği yapan adamın o silahı ateşlemeyeceğini bilemem. Anlattığınız olay üzerinden örnek verirsek sizin de yaptığınız gibi belinden çıkarmaya çalışırken uyarımı yaparım ama hareket devam ediyorsa yapacak bişey kalmamıştır.
Çok şükür suratıma doğru dönmedi çıkarmaya çalışırken gördüm.
Yoksa iş gereği zaten kime nasıl tepki vereceğimizi az çok biliyoruz yaşamadığımız şey değil.
Ne kadar bu konuda tecrübeli olursan ol bazı anlar insan tepkisiz kalabiliyor çok örnek var.
Allah beladan korusun hepimizi..

Motosikleti
D400
Trafikte artistliğe gerek yok. Zaten çok gerizekalı var içimizde bu nedenle hepimizi aynı kategoriye sokup nefret ediyorlar.

Problem yaşamamak için gayret gösterin; yolunuza bakın. Karşınızdaki manyaksa siz de manyak olmayın.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Ben zombi teorisi öneriyorum. Açıklaması şu şekilde;

Tabi tabi, kesinlikle öyle.
Herkesi, ister akıllı ister dengesiz olsun, ayırt etmeksizin GERİ ZEKALI statüsüne koyup dikkatlice, güvenle sürmeye çalışmak bizi bir çok noktada koruyacaktır.

Motosikleti
Hero Dash125
Empati. 😁 Yayayken taşıtlara, taşıttayken yayalara sövmek gibi saçma bir halden kendi adıma sıkıldım. Komik oluyorum kanımca. Yaya da sürücü de aynı adam. İkisi de benim. Bir ikincisi "ne bu kalabalık?!" sorusunun dayanılmaz saçmalığı... Abi o zaman gitme oraya kalabalık yaşanmamasına yardımcı ol. Makul şeylere sinirlenelim ki tadımız kaçmasın. Hadi, badi badi... 😁

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
En çok kendi ruh haline dikkat edeceksin, uyanık mısın, dalgın mısın? Kaçanı kovalıyor musun, temkinli mi davranıyorsun? Bazen kaptırıyorum, kendime telkin etmeye başlıyorum. Salak mısın yavaş git, şu şunu yapsa, bu bunu yapsa nasıl kaçarsın, nasıl yapışırsın? Ama işte arkayı kaydırdın mı, önü azıcık kaldırdın mı sevindirik olmuyor da değilim.

Sakin kalmaktır arkadaşlar. Bu aslında hayatın olmazsa olmazı ama motosiklet forumunda olduğumuz için trafikte diye kayıtladım.

80 cc ufacık motorumla trafikte gezinirken 2 teker olmanın dezavantajlarını yaşıyorum ve yaşıyoruz. Hata bizde olsun karşıda olsun farketmez. Bize öfkeyle bakan bir çift göz gördüğümüzde biz de karşılık vermeye kalksak ne oluyor sanki? Asıl pehlivan öfkesini yenen değil midir? İnanın bugüne kadar ne zaman böyle bir durumda jest ve mimiklerimle özür dilediysem daima karşı taraftan olumlu bir tepki aldım. Belki de bu yaklaşım sebebiyle canım bile kurtulmuştur da haberim dahi yoktur.

İhya'da okumuştum bu sözü ve çok hoşuma gitmişti:

"Bir anlık hilm kişiden yetmiş belayı def eder."
Ben direk yaklaşmamaniz gereken tipleri söyliyeyim bu tipleri görünce vizörü kapatıp 0 muhattap ve pür dikkat geçerseniz bana dua edersiniz
1.Beyaz atletli heryeri ter içinde ticari sürücü
2.müzik açıp sürmeyi bilmeyen ergen tayfa
3.tuhaf kıyafet ile motora binenler
4.koltuğu aşırı önüne çekip kafasını kaldırarak sürenler
5.çakarı olan resmi kurum araçları

Motosikleti
DUKE 250
bugün esenler tarafında arabayla giderken ters yönden bir kamyonet gelip beni sıkıştırdı, doğal olarak sinirlenip el kol yaptım, arabayı durdurup camdan bağırıp çağırdı, el frenini çekip kapıyı açtım, sonra bir ya sabır çekip yoluma devam ettim.
aşağı insem belki hastanelik olurdum belki hastanelik ederdim kim bilir, ama trafikte bir hanzo ila münakaşaya değmez.

bugün esenler tarafında arabayla giderken ters yönden bir kamyonet gelip beni sıkıştırdı, doğal olarak sinirlenip el kol yaptım, arabayı durdurup camdan bağırıp çağırdı, el frenini çekip kapıyı açtım, sonra bir ya sabır çekip yoluma devam ettim.
aşağı insem belki hastanelik olurdum belki hastanelik ederdim kim bilir, ama trafikte bir hanzo ila münakaşaya değmez.
Hiç gerek yok en iyisini yapmışsınız.
Aklı başında olan insan davranışı.
Vakti olan Dövüş sporlarıyla biraz uğraşsa baya stres atar biraz ön yargı var ama.
Forumun amcaları da dahil :D
Kum torbası güreş arkadaş arasın da iyi stres alıyor. 20 yaşında gelen hızlı gençlerde değişiyor 40 50 yaş arası gelen de.
Kavga etme isteği ortadan kalkıyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Vakti olan Dövüş sporlarıyla biraz uğraşsa baya stres atar biraz ön yargı var ama.
Forumun amcaları da dahil :D
Kum torbası güreş arkadaş arasın da iyi stres alıyor. 20 yaşında gelen hızlı gençlerde değişiyor 40 50 yaş arası gelen de.
Kavga etme isteği ortadan kalkıyor.
Ben 40'ımdan sonra boksa başlayayım dedim de bu işin bu kadar zor olacağını hiç düşünmezdim. Adımlar ve el ayak koordinasyonu zaten yeteri kadar zorken bir de insan antrenman öncesi ısınırken kesiliyor. Benim gittiğim kulübe genç bir kızcağız geliyordu, epey de güzeldi, kız müsabıkmış. O ayrı yerde ve ayrı hocayla çalışırdı. Allah korusun iyi ki sokakta görüp de laf atmamışız, içimizden geçermiş.

Ben 40'ımdan sonra boksa başlayayım dedim de bu işin bu kadar zor olacağını hiç düşünmezdim. Adımlar ve el ayak koordinasyonu zaten yeteri kadar zorken bir de insan antrenman öncesi ısınırken kesiliyor. Benim gittiğim kulübe genç bir kızcağız geliyordu, epey de güzeldi, kız müsabıkmış. O ayrı yerde ve ayrı hocayla çalışırdı. Allah korusun iyi ki sokakta görüp de laf atmamışız, içimizden geçermiş.
Gaza getirme değil de başka konuda bahsetmiştim annemden sonra 1 sene sağlam alkole vurdum zamlar sağolsun bıraktırdı :D
sanki hiç yapmamış gibi başladım zorlandım.
İstanbul'da olsan hemen alışırdın .
Her idman iyi gelmez belli yaştan sonra makara güle oynaya yapınca iyi geliyor.
Birden yüklenmek mantıksız.
Zorlamadan hafif yapılsa vücut alışır .
Birde bir şey zor geldiyse kesinlikle faydalıdır bu değişmez :D
Ben 95 kiloyum kafes dövüşü yapıyorum hocam 80 kilo 15 yılımız var adam senin yaşındadır hala alamadım alta:D
Trafiğe çıkıyoruz beni geç adam tek başına rahat 10 kişi döver küfür edeni bile es geçiyoruz öyle değişik bir şey

Motosikleti
D400
Bir video vardı bulursam atayım; adam ticari aracın aynasını kırıyordu (motorcu haksızdı sağlama yapıyordu), sonra araç bunu köşeye sıkıştırıp durduruyor araçtan iniyordu.

motorcu abi abe ağbiiii diye rol kesiyordu korkudan :D

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Bir video vardı bulursam atayım; adam ticari aracın aynasını kırıyordu (motorcu haksızdı sağlama yapıyordu), sonra araç bunu köşeye sıkıştırıp durduruyor araçtan iniyordu.

motorcu abi abe ağbiiii diye rol kesiyordu korkudan :D
Alakasız ama korkudan ağbiii diye bağıran motorcu diyince aklıma hep şu geliyor.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Bu anlattıkların, mesleğin ilk yıllarında İstanbul'dan uzak durmamın sebebidir.

Benimde aklımdaki şeylerden bir savunma sanatı öğrenmek. Devam mı ? Bıraktın mı ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu anlattıkların, mesleğin ilk yıllarında İstanbul'dan uzak durmamın sebebidir.

Benimde aklımdaki şeylerden bir savunma sanatı öğrenmek. Devam mı ? Bıraktın mı ?

Ben o dönem çok kısa bir süre yaptım, sonra bıraktım. Çünkü çok kilom vardı, sigara ve alkol kullanımım vardı, o yoğun tempoda kalp krizi geçiririm diye korktum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar