boşvermek mi ?
Yani diyorsunuz ki, bundan 50 yıl sonra hayatımızı 'belki' tehdit edecek sorunlar için (küresel ısınma vs) ayaklanalım, bilinçlenelim. Hatta elden gitmekte olan (her nasılsa, her geçen gün daha çok mini etekli hatun, üstsüz türkler olduğu halde (bence olumlu bir gelişmedir) ) cumhuriyetimizi korumak için milyonları toplayıp ayaklanalım,
ama her gün, o anlık hayatımızı tehlikeye atan binlerce milyonlarca şey için 'sadece boşverelim'. Beni de asıl çıldırtan bu oluyor.
Her gün evimden çıktığımda, hatta evimdeyken bile, hayatımı bizzat canımı tehlikeye atan binlerce şey varken, ben 50 yıla nasıl çıkacağım diye düşünürken kalkıp insalarlar var olmayan sorunlar için alanları dolduruyor.
SÜper bir dugyu, cumhuriyetimizi korumak için toplanan milyonları görmek, bir okadar türk bayrağı görmek insanı inanılmaz duygulandırıyor ve gurur veriyor. Şahsen bana veriyor.
Ama gel gelelim, o meydanlardaki insaların büyük bölümü arabalarına binip evlerine giderken kırmızı ışıkta geçiyor, makas atıyor, 120 km/h ile giderken cep telefonuyla konuşyor, gereksiz kornaya basıyor ama cumhuriyet istiyor.
Kusura bakmasın kimse ama ben böyle cumhuriyet istemiyorum. Olacaksa TAM olsun. Yoksa sadece ismi cumhuriyet olmasın
Acaba sordunuz mu kendinize, günlük hayatımızı, çocuklarımızı tehlikeye atan bunca somut tehdit varken, İzmir - Cumhuriyet Meydanına kaç kişiyi toplayabilirsiniz.
Her gün gazetelerde gasp, tecavüz, bıçaklama, kaçırılma, trafik kazası, vefaatları onlarca sütun doldurken biz nasıl hala boşverebiliyoruz ?
Ben çocuğumu nasıl olacak da içim rahat sokağa gönderebileceğim, karşıdan karşıya geçerken mi, bir gaspçı tarafından mı, bir sapık tarafından mı başına bir şey gelecek korkusuyla.
Acaba farkında mısınız herkesin ama herkesin trafik kazasında vefaat eden bir tanıdığı mutlaka vardır. Ya ailesinden, ya arkadaşlarından, ya yan komuşundan ya da ismen bildiklerinden.
Ve biz hala boşveriyoruz.
On kişiyi bile bu sorunlar için bir araya getiremiyoruz, ve hergün birimizi daha kaybediyoruz. Ve hala ama hala boşveriyoruz.
Ben boşveremiyorum. Ama her yerde olduğu gibi, bu konuda da tek başıma birşey yapamıyorum. Ama gene de boşvermeyeceğim. ASLA !