trafikde motosikletin üzerindekinin insan olduğunu unutan magandaları ne yapacağız

gecenlelrde haberler de izledim bayan bir motorcu sıkıştırılıp kaza yapmasına sebebiyet verilmiş, görüntülere göre kötüde bir kaza birçok kırığı var

bu konuda sizin düşüncelerinizi merak ediyorum sevgili mt sakinleri

birde bu konuyu daha önce yanlış bir yerde açmışım :pr: kimse yazmayınca garip geldi :silent:

işte haber http://www2.haberler.com/video-haber/video.asp?id=1965903

Son düzenleme:
Hepsinin .................................................................... +18

hangi sınıf olursa olsun ehliyet verilirken zorunlu bir seminer olmalı
"trafiği paylaştığımız diğer araçlara karşı sorumluluklarımız" konulu..

yani işin çözümü eğitimden geçer. trafik eğitimini arttırmamız lazım. ortaöğrenimde trafik dersi var mı? varsa o derslerde de motosiklet konusu işlenmeli, gelecekte mutlaka farklı noktalara getirir bizi bu eğitimler.

şu anda trafikte olanlara karşı yapılabilecek bi şey malesef yok, odun kullanmamız lazım.

bu haberi tvde görmüştüm yazık çok yazık... motor üstündeyken yapacağın her harekette manevrada bir değil 2 kere düşünmek gerekiyor,karşı tarafın ne düşündüğünü bile sezmek gerekiyor..değilse facia...

hangi sınıf olursa olsun ehliyet verilirken zorunlu bir seminer olmalı
"trafiği paylaştığımız diğer araçlara karşı sorumluluklarımız" konulu..

yani işin çözümü eğitimden geçer. trafik eğitimini arttırmamız lazım. ortaöğrenimde trafik dersi var mı? varsa o derslerde de motosiklet konusu işlenmeli, gelecekte mutlaka farklı noktalara getirir bizi bu eğitimler.

şu anda trafikte olanlara karşı yapılabilecek bi şey malesef yok, odun kullanmamız lazım.

işte bütün mesele bu kardeşim eğitim eksikliği tebrikler çok güzel olayı özünden çözmüşsün :rendeer::cat::rendeer::bounce:

trafikde motosikletin üzerindekinin insan olduğunu unutan magandaları ne yapacağız sorusuna cevap
bu şahısların kendileri insan olmadığından uzak duracağız ,
hayvanla hayvan olmayacağız ,
hırlasalarda , hoşt lan deyip kendimizi ısırtmayacağız ,
zaten ben bu yaratıkları yıllardır araba sürüşlerinden ve bakışlarından tanırım
kendimce bulduğum en iyi çözüm ya dur geçsin gitsin
ya da kaç yakalayamasın
ama hiç yapmayacağın şey asla asla bulaşma unutma onlar insan değil ve bu ne yapsan değişmeyecek bu gerçekle yaşa (1993 ten beri araba kullanırım motorsiklette acemiyim ama trafiğin değil belirteyim dedim güzel kardeşim)
kazasız sürüşler

sürücü kurslarında, sürücü adaylarının hangi sınıf ehliyet aldığına bakmaksızın, kurs boyunca zorunlu "motosikletle İstanbul trafiği" gibi bişey yapılmalı. Kurs boyunca belirli saatlerde sürücü adayları İstanbul trafiğinde dolaştırılmalı ki; sıkıştırılınca neler hissediliyor anlasınlar.

sürücü kurslarında, sürücü adaylarının hangi sınıf ehliyet aldığına bakmaksızın, kurs boyunca zorunlu "motosikletle İstanbul trafiği" gibi bişey yapılmalı. Kurs boyunca belirli saatlerde sürücü adayları İstanbul trafiğinde dolaştırılmalı ki; sıkıştırılınca neler hissediliyor anlasınlar.

kurslar paradan başka bişey düşünmüyor maalesef o iş çok zor zaten olmaz öyle bişey en güzeli ilköğretimde kapsamlı bir trafik dersi arkadaşın dediği gibi

Ben hergün motosiklet üzerinde olduğum için yüzlercesi ile karşılaşıyorum. Gördüğüm kadari ile en teklikelileri araç kullanırken cep telefonu ile konuşanlar. Böyle bir araç gördüğünüz anda size tavsiyem arkasındaysanız takip mesafenizi daha da açın. Ve her an böyle bir araç çıkabileceği ihtimalini aklınızdan çıkarmayın. Ne sinyal veriyor ne aynasına bakıyor. Yanına yanaşıp bağırdığınızda kabahat sizin oluyo. Bol reflektörlü kıyafetler tercih edin. Ve gece seyir halinde giderken uzunları verin gözüne gözüne başka türlü anlamazlar. İstanbulda bu konu ile alakalı çalışmalar yapıldığını biliyorum. İstanbulda Motosiklet kültürünün yaygınlaşması gerekiyor. Saygılarımla...

trafikde motosikletin üzerindekinin insan olduğunu unutan magandaları ne yapacağız sorusuna cevap
bu şahısların kendileri insan olmadığından uzak duracağız ,
hayvanla hayvan olmayacağız ,
hırlasalarda , hoşt lan deyip kendimizi ısırtmayacağız ,
zaten ben bu yaratıkları yıllardır araba sürüşlerinden ve bakışlarından tanırım
kendimce bulduğum en iyi çözüm ya dur geçsin gitsin
ya da kaç yakalayamasın
ama hiç yapmayacağın şey asla asla bulaşma unutma onlar insan değil ve bu ne yapsan değişmeyecek bu gerçekle yaşa (1993 ten beri araba kullanırım motorsiklette acemiyim ama trafiğin değil belirteyim dedim güzel kardeşim)
kazasız sürüşler

Kesinlikle katılıyorum :cat:

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Trafikte başınıza gökten taş düşse sorumlusu sizsiniz... Allah göstermesin ama giden gittikten sonra 8/8 hatalı kim olursa olsun. Sizi ilgilendirmeyecektir artık.

trafikte hepimiz canavarlaşıyoruz o malum...ama motorcuyu dişine göre bulup sıkıştıranlar insan değil...suçum günahım yokken dibime yanaşan oldumu veya sinyal vermeden önüme kıran sıkışıksa trafik dek getirip küfrediyorum yahu çek sağa iki çift laf et cevap ver...yok arkadaş hatasını anlıyor ve görmezlikten geliyor...in benim seviyeme...yok arkadaş bir babayiğit çıkmadı şöyle Allah yarattı demeyip girişecek veya bacaklarıma sıkacak...yiğit kalmadı...

trafikte hepimiz canavarlaşıyoruz o malum...ama motorcuyu dişine göre bulup sıkıştıranlar insan değil...suçum günahım yokken dibime yanaşan oldumu veya sinyal vermeden önüme kıran sıkışıksa trafik dek getirip küfrediyorum yahu çek sağa iki çift laf et cevap ver...yok arkadaş hatasını anlıyor ve görmezlikten geliyor...in benim seviyeme...yok arkadaş bir babayiğit çıkmadı şöyle Allah yarattı demeyip girişecek veya bacaklarıma sıkacak...yiğit kalmadı...
sende bela okumuşsun hacı biri cıkar bacagına degil kafana sıkar elini kolunu sallaya sallaya gider peşinede düşen olmaz olmayan şeymidir.

Son düzenleme:
o magandalar 15 martta beni de sıkıştırdı, çenemde 3 dikiş vardı. Daha bu gün binebildim motosiklete o günden sonra. Özlemişim arkadaş...

sende bela okumuşsun hacı biri cıkar bacagına degil kafana sıkar elini kolunu sallaya sallaya gider olmayan şeymidir.

Keşke çıksa bende boş değilim birader...birimiz .ok yoluna gideriz artık...önce o sıkarsa sorun kalmaz...nefsi müdafadan yırtarım...

Eğitimli profesyoneliz...25 te 24...o 1 tanede nefesimi fazla tutamadığım için..

gece uykusuz çalışıp sabah poligona gittiğim bir gün özeti...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar