TRAFİKÇİLERİN SİZİ DURDURMA YETKİLERİ NE ZAMAN VAR ?

asıl olan şunu iyi bilin siz kaskınız takılı ve bir trafik cezası işlemediğiniz an ehliYetiniz olsun olmasın sizi keyfi olarak kimse durduramaz . hiçbir polisin böyle bir hakkı yok . ehliyetsiz sürmeyin zaten .

fakat rüşveti ve benzeri durumları azaltmak için avrupa da uygulanan bu sistem artık türkiye de . AB yasalarına uyum çerçevesinde kontrolsüz güç güç değildir mantığı ile böyle yenilikler yapılmıştır .

ama asıl olan siz yolda giderken yeni kanuna göre hiçbir kimse sizi herhangi bir ceza işlemediğiniz an rutin işlem için durduramaz . bu tip durdurmalarda belgeleriniz tam olsa da vermeyiniz . böyle bir hakları olup olmadığını ve neden durdurulduğunuzu sorunuz . Gerekli gördüğünüz takdirde içişleri bakanlığına konu hakkında bilgi verebilirsiniz .

Karşınızdakinin bir cellad değil bir memur olduğunu ve saygıyı hak ettiği kadar , sizinde kanuni haklarınızı hak ettiğinizi unutmayınız .

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
stenza bu hangi kanun kaçınmı maddesinde var :silent:

boy

Bir ara bu vardı da ben kaldırdılar diye biliyorum?

Süper Moderatör (BBRR)
aynen başımdan geçen bir olayı size nakledeyim marmariste genelde ( %99,9 ) kimse kask takmaz şimdi taksanız ii olur falan gibi cevaplar yazmayın lütfen polis beni durdurdu ehliyet ve ruhsat istedi verdim herşey tamam yani eksik yok adam döndü kaskınız dedi yok dedim o zaman ceza kesmek zorundayım dedi çantamdan foto makinemi çıkardım şu duran motor size ait deilmi dedim evet dedi ya sizin kaskınız nerde dedim konuyu hiç uzatmayalım gereken cezayı kesin yalnız bilinki bende sizin resminizi çekicem ve bu ceza makbuzunun fotokopisiyle beraber hakkımı arayacağım dedim adam gayet sakin tamam kardeşim devam et dedi
hiç aman nolur ceza kesmeyin falan diye yaltaklanmadan yırttım yani biraz efendi bir şekilde hakkınızı arasanız bazı sorunlar çözülüyo ha 130 promil alkolle yakalanırsanız nasıl yırtarsınız onu bilemem ama yırtan varsa anlatsın bizde öğrenelim :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
stenza, haklı olabilirsin ama bizim memurlarımız bu kadar hoş görülü ve mantıklı değiller o yüzden senin dediklerini uygulıyak kendini savunacak çok az insan var... ama yinede verdiğin bilgiler çok mantıklı teşekkürler... :rendeer:

boy

BBRR, 130 promil alkolle belki birkaç kez polisten kurtulursun ama birgün ölümden kurtulamazsın :) O nedenle alkollü araç kullanma derim.

bi durum komedisi de benden
sirkeci arabalı iskelenin önünde kırmızı da geçtim ama daha sarıydı fakat yayalar hemen yola fırladılar bende yayalara elim le dur işareti yaptım ilerde polis sote de yola çıkmış memur bana bakıyomuş yanına gidince sol şerit te beni durdurdu ne wardı dedim kırmızı da geçtiniz sağa çekermisiniz dedi ben de çektim adam bana doğru yürümeye başladı ehliyet yok ruhsat ta sigorta 6 ay geçmiş adam yanıma geldiğinde birden dönüp ben kırmızı da geçmedim yayalar önceden yola atladı dedim ama dedi ben burdan öle gördüm yanlış görmüşsünüz dedim isterseniz ordakilere soralım dedim o zaman ruhsata şöle bi baktı tamam devam et dedi

Süper Moderatör (BBRR)
BBRR, 130 promil alkolle belki birkaç kez polisten kurtulursun ama birgün ölümden kurtulamazsın O nedenle alkollü araç kullanma derim.
ben zaten alkol kullanmam sadece kurtulması zor bir durum olduğu için örnek verdim :cherry:

abi oyle boyle diyosunuz ama adamların corba paraları bıtınce durduruyorlar...
sende ver bı corba parası gec... bu sekılde rahatca ehlıyetsız kullanırısın....
(arkadaslar bu yazdıklarım kesınlıkle Şaka) :queen: :queen: :flower: :thumleft: :p :p

Ya hazır burada polislerle ilgili bir konu açılmıs bende bir olay anlatayim.

Olayin basimdan geçeli henüz 2,5 ay kadar oldu. Hafta içi bir gun eski motorumla iş icin gezine gezine Ankarada bakanlıklardan geciyordum ki. Zayıf ve orta boylu birisi yola önüme zıplayarak el kaldırdı durdurmak için beni. Oha ne oldu felan dedim kendi kendime sonra sağda durdum. Benden yaşça büyük oldugu belli idi koşarak yanıma geldi bende saygı gereği buyur abi dedim.

İsmini bilmiyorum ama Adam bana yalvarmaya basladi direk azindan cikan ilk kelime abi Ehliyetin varmi dedi Noolursun bana yardim et motorumu polisler aldı vermiyorlar. Ben abi kusura bakma dedim işim var gitmem lazim adam boynunu eğdi arkasını dondü bende yoluma devam ediyordum Aynadan adama baktim ne yapacagini blmez bir sekilde saga sola gidiyor durdum korna caldım. İnanın adam caresizlikten yanıma kosarak geldi yardım edecegimi anlayinca Abi Çokk saol ben Pastanede calısıyorum herzaman gel felan gibi laflar konustu. Neyse abi tamam dedim bi dakka motorumu cekeyim gidelim alalım motorunu. Ben motoru saglam bir yere park ettikten sonra. İlerideki kavşağa yürüyerek gittik ve polisin yanina geldik. Motoruda merak ediyordum ki kenara çekilmiş ufak bir 50cc'lik bir motor gordum markası onemli deil. Bu arada arkadas hemen polise Polis abi arkadasi getirdim motoru alıcak ehliyeti de var dedi. Polis Ehliyetimi istedi verdim ve Polis basladi bana Kanunlari ve haklari ve suclari okumaya ben o ara anladimki motoru vermeye niyeti yok bunun. Tabi bu arada motorun sahibi Polise öyle bir yalvariyorki insan olsa dayanamaz bırakır.

Bu arada pollis bana bunlari kabul ediyormusun dedi arkadas Plakasız cıkmıs biz bu motoru Parka cekecegiz dedi bu arada arkadas halaa yalvarıyor abi ne olur bütün paramla bu motoru alabildim söz plakamı cıkarırım nolur bırak benı gibi ve dahası karım beni boşar cocuklarım acıkta kalır gibi yalvarmalar polise kar etmiyordu ben artık emindim bu polis bu ufak motoru bu adama vermeyecek. Memur bey sizin dedim vereceginiz yok benimde işim var Ehliyetimi alayim yapacak bisi yok dedim. Motorun sahibinden de af dileyerek ehliyetimi aldım ve motoruma dogru gittim. Motora bindim ve ayni yol üzerinden son kez gectim ve Gördügüm Sahneye İnanamadim O polis 50cc 70 kg bir motor icin Çekici'yi cagırmıs Motorun sahibinin göz yasları arasinda Kamyonete yüklediler. Adamda yaninda Parka götürdüler.

Sonrasini bilmiyorum 1.000 ytl civrindaki motoru icin ne kadar ceza yemıstır. Allah yardımcısı olsun burada anlatmak istedigim Tr Polisi.

Arkadasta hata yokmu derseniz o ayrı bir tartısma konusu

Bence polis doğrusunu yapmış.
Hem kel hem bodur derler ya...
Hadi ehliyetin yok anladık plakan niye yok?
Artık şu üçüncü dünya ülkesi standardından çıkıp biraz medenileşmek lazım bence.
En önemli kriterleri de kırmızı ihlali yapmamak, korna çalmamak, motor ve bisikletlere saygı duymak.
Cape Town da kask olmadan millet bisiklete bile binmiyor ya...
Şehirler arası yollarda bisiklet sürücüsünün arkasından giden, klakson ile sürücüyü kesinlikle rahatsız etmeyen ve sollamak için boşluk kollayan kaç sürücü gördüm.
Bizim ülkemizde bırak bisikletlilere saygıyı adam motorun arkasına öyle bir yanaşıyor ve korna basıyor ki sanki yolu babası yapmış...
KÜLTÜR meselesi.
Helal olsun T.C. polisim sana...
Bence polisimiz trafikteki arabaların arasından slalom yaparak hem arabalara hasar verebilecek hemde kendi hayatlarını hiçe sayan bu adamları da ayıklamalı ve biz motosiklet sürücülerinin adının kötüye çıkmasını ÖNLEMELİ. :bounce:

ak-47' Alıntı:
arkadaslar yeni T.C.K/ gore polis durdurur ve evrak kontrolu yapar

arama noktası olmadıkça ve suç oluşmadıkça durduramaz maddeyi size daha ileride tam belirginleşince açıklayacağım tck nın son hali bir çıksın .

ak47 jandarma iyice çekilmeli heryere polis bakmalı . istanbulun dibinde neden jandarmaya iş düşüyor anlaşılır gibi değil . bir çok günü birlik adam ile muhatab olmak yerine polis çok daha iyi ve ciddi .

Avrupanın bazı ülkelerinde Trafik'e Zabıta bakıyor,ne yani avrupa birligine girince bizdede mi trafik'e zabıta bakacak.Bence bu ülkede bu jenerasyonla hiçbir şey yapamazsınız.Avrupa birligine uyum kurallarıymış felan fasa fiso.İmam bildigini okur.Şu anda ilkögretimde okuyan çocuklara temel trafik vb. egitimleri vereceksin onlara bazı şeyleri ögreteceksinde anca 10-15 seneye bazı şeyler degişir. :king:
Bazı arkadaşlar polislerin kask takmaması ile ilgili bir şey söylemiş.Polislerin kask takması zorunlu bir kural degildir.Bir olay anında takiplerini zorlaştırdıgı,müdahaleyi geciktirdigi için kask takma mecburiyetleri yokmuş.Bende onların yalancısıyım,bana da trafik polisi bir abim söyledi.Saygılarla...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sevgili JaNTi,
Amerikan filmlerini söyle bir gözünün önüne getir, mutlaka kasklari vardir. Kasksiz kimse motora binmez. Ayrica police style adiyla satilan kasklar var bildigin gibi yarim ve camsiz olabiliyor. Bu onlarin takibi kolaylastirmak icin giydikleri hafif alasimli kasklar. Ama mutlaka kask takarlar. Sözüm sana degil sakin yanlis anlama, sana bu bilgiyi veren hatta bunu kural yapan bilgisizler icin.....

iyi polis kask takmasın, takip ettiği suçlunu elinde silah olsun.
suçlu silahı ateşlesin polisi kafadan vursun ya da motoru devirecek şekilde ateş etsin polis de kasksız yere düşsün sonra da geberip gitsin. açıklamada derler artık daha iyi takip için kask takmadı var mı böyle bi saçmalık.
bize trafikte örnek olacak olan ilk ve en etkileyici şahıslar polislerdir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar