Hmmmm bu sadece daha çok vergi toplamak amacıyla yapılmış bir şey, 2013 te yüzde 50 daha fazla ceza yazılacak dendi yazıldı, 2014 te 2013 te yazılandan yüzde 50 daha fazla yazılacak dendi yazıldı, 2015 te yine yüzde 50 fazla yazılacak dendi.
Yani 2012 de 100 araca ceza yazıldıysa 2015 te 330dan fazla araca ceza yazılacak demektir. Yani 3 senede 3.3 katına çıkan ceza sayısı.
Birde yukarıda çıkan kamera ile çek ceza yazılsın haberini beğenmişsiniz. Hayret ettim.
Bu kadar çok ceza yazılabiliyorsa trafik sistemi çökmüş demektir. 4 yıl sonra aracı olan herkese en az 3-5 ceza kitlemiş olacaklar.
Bu cezalar vergi toplamak amaçlı kesilmektedir ve esas amacı kazaları önleme ve can güvenliği sağlama olmasına rağmen tamamen saptırılmış halde kullanılarak vatandaşa kazık atılmaktadır.
kaçtane ölüm tehlikesi atlatmış motorsikletli video gönderdim.. trafik polislerimiz olay yerinde bulunmadığı için herhangi bir cezai yaptırım uygulanamaz diye email geldi.. bunlar faso fiso.net
emniyet şeridinden veya şerit arasından gitmek trafik kanununa göre yasak ancak göz yumuluyor.
bununla ilgili 2 olay başıma geldi. bir keresinde sabah trafiğinde emniyet şeridinden gidiyordum. polisi görünce, yasak olduğunu bildiğimden şeride girdim ancak polis kenara çekti. evrakları aldı ama ben yine de ceza kesmek için durdurduğunu düşünmüyorum. evrakları not etti biraz oyalandı sonra yanıma gelip "dua et kamerayı kapattılar, yoksa ceza kesecektim" dedi. meğer ntv emniyet şeridi ihlali konulu bir haber yapıyormuş. az ilerde kameraman, muhabir filan vardı.
ikincisi yine bundan sonra oldu. aynı şekilde yine tem'de polisi görüp şeride girdim ama trafik tamamen durmuştu. polis bana eliyle işaret edip geç geç dedi.
dolayısıyla emniyet şeridinden gidiyoruz ancak bu bir hak değil, ayrıcalık. duruma göre elimizden alınabilir yani. polisi görünce ben yine mümkün olduğunca şeride giriyorum. hem ne olur ne olmaz ceza yemiyeyim hem de polisi zor durumda bırakmayayım diye. kamera olur, kıl bir amir olur, adama çıkışmasınlar.