Arz talep çok ama

Sonuca ulaşamadık hala

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:52 ----------
Ek olarak şöyle birşeyler daha buldum..
Önemli Duyuru :
Trafik Tescil İşlemlerini yaptırmak üzere; faturalı araç alanların Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) kayıtlı bulunan adresin bulunduğu tescil biriminden, 2. El araç alanların Noter tarafından verilen araç tesciline ilişkin geçici belgenin alt kısmında bulunan not bölümünde belirtilen Tescil Birimine başvurması gerekmektedir.
Araçlarda yapılacak her türlü iş ve işlemler, araç sahiplerinin bizzat kendisi veya kanuni temsilcilerinin, (Noterden Vekaletli ) vekillerinin veya kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin ibrazı zorunlu belgelerle birlikte müracaat etmeleri suretiyle yapılır.
Belge yenileme işlemleri tüm tescil kuruluşlarından yaptırılabilir.
FATURALI ARAÇLARIN TESCİL İŞLEMLERİ (Ankara trafik tescil sayfasından)
(Yeni Kayıt)
Özel Tüketim Vergisi ödeme belgesi aslı
TSE Onaylı Araç Münferit Uygunluk Belgesi aslı
Fatura aslı ve 1 adet fotokopisi
Trafik Sigortası aslı ve 1 adet fotokopisi
TÜZEL ŞİRKETLER İÇİN
Oda Sicil Kayıt Sureti aslı ve 1 adet fotokopisi
İmza Sirküleri aslı ve 1 adet fotokopisi
Vekaletname aslı ve 1 adet fotokopisi ( vekil müracaat ediyorsa)
ŞUBE İÇERİSİNDE İZLENECEK ADIMLAR
C Kapısından Giriş Yapınız ve Şoförler Odasından Araç Dosyanızı Alınız, Dosyayı (Daktilo/Bilgisayar Ortamında) Doldurup Sıramatiklerden Araç Yeni Kayıt Bölümünü Seçerek Araç Palakanızı Yazmak Sureti İle Sıranızı Alınız. Monitörlerden Numaranızın Çağrılmasını Bekleyin, Sıranız Geldiği Zaman İlgili Bankoya Başvurunuz.
- Dosyayı aldım fakat EK-1 istenmiyor bildiğim kadarıyla o zaman ne doldurtmam gerekiyor?
Ek-1 istenmediğine dair madde..
http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/AracIslem.aspx
A- YENİ KAYIT (FATURALI) TESCİL İŞLEMİ YAPILACAK ARAÇLAR:
1- Fatura ve faturayı düzenleyen bayinin yetki belgesi,
2- Uygunluk belgesi
3- Zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesi
4- Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödeme belgesi,
5- Nüfus cüzdanı,
6- Şoförler odasından alınan araç tescil dosyası,
7- Sadece ÖTV’den muaf olan araçlar için araç özelliklerine ve sahibinin kimlik bilgilerine göre doldurulmuş şoförler odasından alınan iki adet araç trafik tescil ve müracaat işlem formu (EK-1),
8- Araç tüzel kişilik adına tescil edilecek ise ticaret sicil gazetesi, oda sicil kaydı ve imza sirküsünün,
İbraz edilmesi gerekmektedir.
NOT: Uygunluk belgesi ve matbu formaların aslı ile diğer ibraz edilecek belgelerin aslı görülmek suretiyle fotokopileri trafik tescil kuruluşları tarafından alınmaktadır.