Trafik Tescil İşlemleri - 2016 Nisan

Arkadaşlar Merhaba,
Ruhsat çıkarma sürecimi dün tamamlamış bulunmaktayım bugünde plaka basımını halledip çaktırcam inş.

Bu süreci yaşayacak arkadaşlar için deneyimlerimi paylaşıyorum. Öncelikle Ben vekaletname ile bir yakınımın üzerine çıkarttım - sigorta ucuz olsun diye ama ikisi içinde işlemler aynı sadece vekaletname ile çıkarıcak arkadaşlar dilekçeye alıcağı kişinin yerine "VEKALETEN İSİM SOYİSİM" yazmaları yeterli..

Öncelikle emniyete ilk yaptığım iş şoförler odasının satış yerinden trafik tescil dosyası almak. " 2.50 TL " Daha sonra bayiden aldığım Fatura(2 Fotokopisi) - uygunluk belgesi - ÖTV kağıdı v.b bayinin bize verdiği evraklarla + Sigorta Poliçesi(Fotokopisi) + Vekaletname(Fotokopisi) + Nüfus Cüzdanı Fotokopileri ve aşağıda örneğini paylaşıcağım dilekçeyle sıra numarası alıp banko'dan memur'a teslim ediyoruz.

http://i.hizliresim.com/LAWMM0.jpg

Yukarıda örneğini paylaştığım dilekçeyi gitmeden kendiniz hazırlarsanız bir sorun çıkmaz. Yoksa orda sizden 16 TL dilekçe yazım parası kilitliyorlar. Boşuna ordaki takipçilerle - muamelecilerle uğraşmaya gerek yok.

Memur dosyayı inceledikten sonra 190 TL para istiyor ve onuda oraya ödedikten sonra yan tarafa sizi gönderiyor ve plaka numaranızı söylüyorlar. Sabah giderseniz öğleden sonra - öğlen giderseniz diğer günde ruhsatlarınızı teslim edip sizi şoförler odasına gönderiyorlar plaka basım için. Onunda prosedürünü bugün yazarım.

Üşenmeyin kendiniz yapın fazladan 200 - 300 TL takipcilere para kaptırmayın. Böyle bir sektör oluşmuş ve otobüs terminali değnekcilerinden hiç bir farkları yok.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:46 ----------

Biraz önce gidip dün bana verilen kağıt ile ruhsatımı teslim aldım ve ruhsat ile birlikte plaka basım yerine gittim... Ücret olarak 21.5 TL ödedikten sonra ... Yaklaşık 15dk içerisinde plakamı teslim ettiler..
Total olarak: 2.5 TL (Dosya) + 190 TL (Trafik Tescil) + 23.5 TL Plaka olmak üzere : 216 TL'ye halletmiş oldum.. Darısı tüm arkadaşlarımın başına..

Son düzenleme:
Paylaşımınız için teşekkürler forumun ihtiyacı olan gerçek bilgiyi içeriyor.

Paylaşım gerçekten güzel hocam çünkü bayi bu işlem için 400 lira alıyor .
Ellerine sağlık

Ek bilgi olarak; ben Ankara'dan çıkarttım plakayı.. Burda vekaletname ile gelenlere randevu vermiyordu sistem.. Kendi adınıza bu işlemleri yapıyorsanız direk randevu alarak gidin.. Sıra beklemezsiniz. İşlemlerinizi hızlıca halledebilirsiniz. Sormak istedikleriniz olursa cevaplamaya çalışırım..

Randevu alırken de ikamet adresinin bağlı olduğu ilçeyi seçiyorsunuz bu arada. Ben zamanında baya sıkıntısını çekmiştim bunun.

Ben de bugün plaka işlemleri yaptım. Kuruşu kuruşuna aynı masraf çıktı ve tüm işlemler plaka ile birlikte 2-3 saatte halloldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar