Trafik sigortasına %260 zam yapmışlar

Sigorta isinde maliyet oyle hesaplanmiyor. Sigorta dedigimiz sey adi uzerinde zaten, kullanmayanlardan da prim alip havuza koyup kaza/hasar olusanlar icin kullaniliyor limitler dahilinde. Yani aslinda riski satin aliyorlar, boluyorlar prim odeyenlere. 5 kisiden 690TL aliyorsun, bunlar 1 yil boyunca hic kazaya/hasara ugramiyor, kazaya ugrayan baska 1 kisinin 2000TL odemesi yapiliyor, havuza kaliyor 1450TL.

Biraz daha karmasiktir elbette, daha iyi bilenler daha iyi aydinlatacaktir.

Kabaca tüm sigorta sistemleri böyle çalışır zaten.
Ancak sorun, sigorta adının kökenine ters olacak şekilde bu işin maksimum kapitalizm ile çevirilmesi, daha derine ineceksek Banka = Sigorta zaten bambaşka yerlere gider.

Ama kabaca şöyle hesap edebilirsin.
O havuzdaki 1450TL'den genelde en cücük verilmeyen acenteler =) sonrasında merkezdeki çalışanlardan üst yöneticilerin maaşlarına ve primlerine gidiyor para. =) Hiç devletçi bir ekonomi taraftarı değilim alakalı konularda yazmışımdır, ancak sigorta doğası gereği biraz eğitim-sağlık gibi bir sektör ve devletin varlığı fena fikir gibi gelmiyor.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Cimere şikayet ettim, gelen yanıta bakın:

Başvuru CevabıBaşvurunuz incelenmiştir.
Bilindiği üzere, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin “Trafik sigortası poliçelerine ilişkin primlerin tespiti” başlıklı Geçici 11’inci maddesiyle birlikte, 12.04.2017 tarihinden itibaren zorunlu trafik sigortasında araç grubu, basamak ve il grupları bazında azami prim uygulaması yürürlüğe girmiştir. Söz konusu mevzuat hükümleri doğrultusunda, zorunlu trafik sigortasında primler azami primleri aşmamak üzere sigortacılık esasına ve genel kabul görmüş aktüeryal tekniklere uygun olarak il ve araç türü temelinde ilgili araç işleteni dikkate alınarak yapılan risk değerlendirmesi neticesinde serbestçe belirlenmektedir. Söz konusu azami prim listesine https://www.sbm.org.tr/upload/Sbm/raporlar/trafik/2022/Trafik_Azami_Prim_2022_Haziran.pdf bağlantısından ulaşabilirsiniz.
Bilgi edinilmesi rica olunur.

Sayın Yetkililer,
Geçen yıl 263TL'ye yaptırdığım zorunlu trafik sigortasına bu yıl sbm'den aldığım en düşük teklif 592TL'dir. (Geçen seneki sigorta şirketinin teklifi ise 670TL'dir)
Hasarsızlık indirimi 7. basamak olmasına ve herhangi bir kazaya karışmadığım halde, yapılması zorunlu bir işleme yapılan zam, geçen yılın iki katını geçmiş durumdadır.
Durumun değerlendirilmesi ve zorunlu olan bir sigortanın fiyatının devlet tarafından makul bir üst sınırla belirlenmesi gerekliliği, bu üst sınırın da makul bir ücrete getirilmesini rica ederim.

Motosikleti
CB650R

Bilindiği üzere, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin “Trafik sigortası poliçelerine ilişkin primlerin tespiti” başlıklı Geçici 11’inci maddesiyle birlikte, 12.04.2017 tarihinden itibaren zorunlu trafik sigortasında araç grubu, basamak ve il grupları bazında azami prim uygulaması yürürlüğe girmiştir. Söz konusu mevzuat hükümleri doğrultusunda, zorunlu trafik sigortasında primler azami primleri aşmamak üzere sigortacılık esasına ve genel kabul görmüş aktüeryal tekniklere uygun olarak il ve araç türü temelinde ilgili araç işleteni dikkate alınarak yapılan risk değerlendirmesi neticesinde serbestçe belirlenmektedir. Söz konusu azami prim listesine https://www.sbm.org.tr/upload/Sbm/raporlar/trafik/2022/Trafik_Azami_Prim_2022_Haziran.pdf bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Sayın Yetkililer,
Geçen yıl 263TL'ye yaptırdığım zorunlu trafik sigortasına bu yıl sbm'den aldığım en düşük teklif 592TL'dir. (Geçen seneki sigorta şirketinin teklifi ise 670TL'dir)
Hasarsızlık indirimi 7. basamak olmasına ve herhangi bir kazaya karışmadığım halde, yapılması zorunlu bir işleme yapılan zam, geçen yılın iki katını geçmiş durumdadır.
Durumun değerlendirilmesi ve zorunlu olan bir sigortanın fiyatının devlet tarafından makul bir üst sınırla belirlenmesi gerekliliği, bu üst sınırın da makul bir ücrete getirilmesini rica ederim.

Aynı şikayeti 3-5 kişi daha cimere yazsak bir sonuç alır mıyız acaba

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Sayın Yetkililer,

Tarihin en ödlek hükümeti bizi yönetiyor, 2-3000 kişi daha Cimer'e şikayette bulunsa seçim öncesi trafik sigortası bile iptal edilebilir.

Cimer'e yeşil ışıkta geçtiğim halde ceza yazıldı deyin, "Kırmızı ışıkta geçmek trafik kurallarına aykırıdır ve ceza yazılır" diye cevap gelir.
Dedikleri doğru, ama soruyla alakasız.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
1 temmuzda hasar, 100.000 Tl ye çıkıyor dedi sigortacım. Bu fiyatlar x2 olacak dedi.

Bugün 1360 liraya yaptırdım. Geçen sene 600 küsur liraydı. 600 civarına yaptırdığına dua et bence. Sana nasıl bu kadar ucuz çıkmış anlayamadım.

2000TL kasko, bu sene 4900 TL. %30 indirimle birlikte.
Şahlanıyoruz.

Kasko + sigorta 6000.

İlk defa üstüme araç aldım 3 hafta önce anadolu sigorta 1.200 e yaptırdım, 50bin hasar karşılamalı, 150 tl farkla hasar 100bin olanı vardı kabul edilmedi. İlk ruhsata göre normal gibi geldi bu fiyatlara bakılırsa

21 Haziran'da yenilendi benim motorun trafik.
50bin standart kapsama 50bin tl ek İMM eklendi.

733 TL tuttu.

Arabamın kaskosu geçen sene 1200 tl idi, 2 gün önce 4.500 tl verdim. Sebep olanlar davul olsun !!

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Fırından bugün çıktı..

Biraz daha fark verip geçen sene de quickten yaptırmıştım. 220 yada 225 gibi.

Son düzenleme:
Motosikleti
CB650R
Gene bu konu karşıma çıkmışken yazayım

Bu sbm teklif sitesinden en son geçen sene 30 gün kalınca teklif alınıyordu, her seferinde de tarihinden önce yaptırdım
Şimdi 15 gün önce teklif alabilirsiniz diyor :sunny::silent:

https://prnt.sc/qU-gV03wMoBR

Arabamın kaskosu geçen sene 1200 tl idi, 2 gün önce 4.500 tl verdim. Sebep olanlar davul olsun !!

Geçen hafta 2022 model citroen C4 için 10.000 TL'ye yaptırdım full kaskoyu ve hasarsızlık indirimi de düşüldü sigorta şirketi türkiye sigorta. Fakat şöyle bir durum var ruhsat eşimin üstüne ve ehliyetini geçen sene aldı. Bu kadar fark eder mi sizce de? Ve bu arada tanıdık sigortacı var elinden gelen her türlü zorladı en düşük bu çıktı maalesef.

Geçen hafta 2022 model citroen C4 için 10.000 TL'ye yaptırdım full kaskoyu ve hasarsızlık indirimi de düşüldü sigorta şirketi türkiye sigorta. Fakat şöyle bir durum var ruhsat eşimin üstüne ve ehliyetini geçen sene aldı. Bu kadar fark eder mi sizce de? Ve bu arada tanıdık sigortacı var elinden gelen her türlü zorladı en düşük bu çıktı maalesef.

Yanliş hatirlamiyorsam,

Ehliyeti 3 yıldan küçük ise boyle bir durum oluyor.

Şirketler kaza potansiyeli ekstra yüksek kategorisinde değerleme yapiyor.

Hatta arac kiralama şirketlerinde de benzer bir durum var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar