Trafik sigortalarına Dikkat

Arkadaşlar geçen gün motoruma sigorta yaptırmak için sigortacıyı arayıp fiyat istedim.aracıma sürekli bu sigortacıdan sigorta yaptırıyorum ve verdiği fiyatlara gerçekten güvenirim.10-15 sigorta şirketiyle çalışıyor.
neyse en uygun fiyat demir sigortadan 145 lira çıktı.bu arada bi arkadaşımda yeni 1.5 ford fiesta araç almıştı ve adana da tanıdığı sigortacı olduğunu sigortayı çok uyguna yaptırdığını söyledi.
aradım, bilgileri verdim koç alyans sigorta dan 120 lira fiyat çıkardı.tabi çok şaşırdım.neyse yapalım o zaman dedim.tam kredi kartı bilgilerini verirken adam abi yanlız şöyle bişey var.motorun cc sini düşük göstereceğim.zaten sıkıntı çıkmaz ben hep böyle yapıyorum demez mi.
kafam attı.zaten kaza yapmazsak ne sıkıntısı olacak ama kaza yaparsak sigorta şirketi bunu bahane edip hiçbi hasarı karşılamaz dedim.
sonra fiesta alan arkadaşa durumu anlattım.onun sigorta poliçesini açıp bakınca aracın modeline 1.0 fiesta diye yazdığını gördük.hemde hiç bilgi falan vermeden düşük cc göstermiş.
çok uzattım ama sigorta yaptırınca poliçenizi bi kontrol etmenizi tavsiye ederim.çok oyunlar dönüyor bu işte.

Ben motorumu ilk aldığımda 270 küsür fiyat verdiler sonra tam dedim yok ben yaptırmicam gidiyorum dedim kadın bekleyin felan oyaladı bir telefon trafiği felan sonra dedi ki demir sigorta da 170 liraya buldum bende ucuz görünce direk yaptırdım belki de çok daha ucuza yaptırabilirdim. Demek istediğim madem vardı neden baştan söylemedin haksız mıyım? Arkadaşın da dediği gibi hemen atlamayın araştırın illa uygun fiyatlı bir şeyler bulursunuz.

aslında koç alyans tan 120 veren sigortacı önce 260 çıkıyor ama size 200 olur demişti(sanki babasının oğluyum)böyle diyen adamdan zaten hiç alışveriş yapmak istemem. neyse ben zaten 145 e buldum deyince.durun bi daha bakalım dedi.yarım saat sonra aradı.120 lira ya var dedi.işte ben dükkanda değildim de çocuklar iyi bakamamışta falan filan.ama sonra işin hilesi ortaya çıktı işte.düşük cc gösterip fiyatı uygun çıkartıyormuş beyimiz meğerse.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sigorta policelerinde
aracinizin ozellikleri tam ve eksiksiz olarak yazilmali.
motor, sasi, marka, model, motor hacmi…

bunlar eksik veya hatali ise sigorta sirketi zarari odemeyebilir.

ayrica sigorta policelerindeki
-arac basina
-kisi basina
-kaza basina
-3.sahis maddi zararlar
-3.sahis bedeni zararlar
-saglik gideri

kapsama tutarlari da onemlidir.

bunlara da dikkat edin derim

sigortam.net ve koalay gözümden düştü. 436dan aşağı vermiyorlar Geçen sene 257 dememe rağmen zam geldi diyor. Neyin zammı diyorum. Cevap yok.

bende geçen hafta ilk defa motor aldım ilk motorsikletim olduğu için aracımdan cok ücret çıkardı sonra bir yerle daha görüştüm şase-model-motor hacmi doğru fakat markaya honda değilde mondial yazınca fiyat yarıya indi ayni cc de bir model seçti bu olay poliçeyi veren sigortacının hatası diyip sıyrılabilirmiyiz

Motosikleti
XV250 - FZ6
Motorun cc'si yazmiyor benim policede. Sadece su bilgiler var.

Sigortacı: ERGO SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ

Vergi No-Dairesi:481 005 56 76 / Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı

Riziko Bilgileri

Araç Plaka: 34......
Kullanım Tarzı: MOTORSIKLET
Marka: MOTORSIKLET
Motor No: J507E.......
Model: 2005
Şasi No: JYARJ07.......

Tip: YAMAHA-FZ 6 FAZER Koltuk Adedi: 1

Ayakta Yol. Adt: Tramer Belge No: 9......

Tescil Tarihi: 31-00-20.. Tescil Yeri: İSTANBUL/

Sigorta Konusu/Bedelleri (TL)

3. SAHIS MADDI ZARARLAR Araç Başına 29,000.00

SAĞLIK GİDERİ Kişi Başına 290,000.00

3. SAHIS BEDENI ZARARLAR Kişi Başına 290,000.00

ERGO SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ, sigortalının beyanına bağlı olarak, bu poliçede belirtilen kıymetleri,

aşağıda yazılı hususi ve bu poliçeye ekli matbu genel ve özel şartlar, ek madde ve klozlar ile YALNIZ

DoksanDokuz TL OnDokuz KR tutan prim ve teferruatı mukabilinde sigorta eder.

Önceki Poliçe Bilgileri

Sigorta Şti: ALLİANZ SİGORTA A.Ş.

Acente: 335

Poliçe No: 0001021008348727

Kaza Başına 58,000.00

Kaza Başına 870,000.00

Kaza Başına 870,000.00

Prim 79.70

SGK'ya devredilen prim 8.86

Net Prim 88.56

Güvence Hesabı 1.77

Geliştirme Fonu 4.43

Gider Vergisi 4.43

Brüt Prim(TL) 99.19

Ödeme Planı

Vade Tutar (TL)

14-01-2015 99.19

İndirimler (%)

HASARSIZLIK %-20

bende geçen hafta ilk defa motor aldım ilk motorsikletim olduğu için aracımdan cok ücret çıkardı sonra bir yerle daha görüştüm şase-model-motor hacmi doğru fakat markaya honda değilde mondial yazınca fiyat yarıya indi ayni cc de bir model seçti bu olay poliçeyi veren sigortacının hatası diyip sıyrılabilirmiyiz

ben sorun çıkacağını düşünüyorum.tabi kaza yapmadıktan sonra sıkıntı yok ama kaza yapınca takılacak parçalarda bile sıkıntı çıkarırlar gibime geliyor.zaten sıkıntı çıkarmasalar herkes bu şekilde yapar.
sigorta şirketlerinin de sonuçta işine gelir.ne kadar çok sigorta yaptıran olursa o kadar iyi.zaten sigorta yaptıranların yüzde kaçı kazaya karışıyor.kaza olunca da bunu bahane edip sorun çıkarabilirler.

Aldığım iki motorunda modeli noterde görünmüyordu.
Şuan kullandığım monster 696 2008 yılından beri var olmasına rağmen sigorta şirketleri tarafından tanımlanmamış.
Tekliflerde kimisi m620 üstünden, kimisi başka bir ducati üstünden.

Burada suç sigorta şirketinin olmuyor mu ? Ben nerden bileceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar