Trafik sigorta teklifleri için kapı kapı dolaşmaya son

Trafik sigortasında fiyatları düşürmesi beklenen yeni uygulama, 30 Eylül'de başladı. Sürücüler, şirketlerin primlerini tek bir sistemde görüp, en uygun poliçeyi yaptırabilecek.

Geçtiğimiz haftalarda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması amacıyla trafik sigortasında yeni bir model geliştirdiklerini açıklayarak, tüm sigorta şirketlerine ait fiyatların tek bir sistemde görülebileceğini, buna göre de tüketicinin en düşük fiyat tercihinde bulunabileceğini söylemişti. Amaç neydi? Beklenen seviyeye düşmeyen fiyatları, şirketler arası rekabeti arttırarak, düşürmek.

Yeni düzenleme geçtiğimiz Cuma günü başladı. Kısaca uygulamayı nasıl kullanacaksınız ondan bahsedeyim;

- Sigorta Bilgi Merkezi'nin (SBM) internet sitesine girip https://www.sbm.org.tr/
- Trafik Sigortası Teklif Alma sayfasına giriyorsunuz.
- Şahıssanız TC Kimlik Numaranızla, şirketseniz vergi numaranızla plakanızı giriyorsunuz.
- Trafik sigortası satan 31 firmadan verilmiş tüm fiyatları tek bir listeden görüyorsunuz.

Cümle motosiklet ailemize hayırlı olur inşallah diyorum.

(Metin Hürriyet Gazetesi yazarlarından Noyan Doğan'ın 03.10.2016 tarihli yazısından kısaltılmıştır.)http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/noyan-dogan_257/trafikte-yeni-donem_40237832

Ekli dosyalar

• internetten-trafik-sigortasi-teklifi-alma.jpg
    internetten-trafik-sigortasi-teklifi-alma.jpg
    63.2 KB · Görüntüleme: 6,996
Moderatör tarafında düzenlendi:
sigortası olup yenilemek isteyenlere teklif veriyor. Sigortayı yenileyemeyen yani sigortası olmayanlara teklif vermiyor. Komedi gibi.

Bilgi bulunamadı. Lütfen daha sonra yeniden deneyiniz. (KOD: 5004)

Bu site de bi bokluk var çözemedim. Dayım istanbulda oturuyo ve araba aldı. Buradan baktık. Axa sigorta 760 lira diyodu gittik. 540 lira yaptırdı. Gerçeği yansıtmıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------

sigortası olup yenilemek isteyenlere teklif veriyor. Sigortayı yenileyemeyen yani sigortası olmayanlara teklif vermiyor. Komedi gibi.

Bilgi bulunamadı. Lütfen daha sonra yeniden deneyiniz. (KOD: 5004)

Diyelim benim aracımın sigortası ayın 10. gününde bitti. Ben 12. günü siteye girip teklif alamayacak mıyım yani? Harbiden mi?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Trafik Sigortası Yenileme Teklifi Al

diye yazıyor

sistemdeki eksiklikleri zamanla düzelteceklerini umuyorum ben de sizler gibi... yılın ilk aylarında ödediğim rekor fiyatlardan sonra önümüzdeki seneden korkar oldum...

Yalnız 31 firmadan teklif verilmesi sübliminal mesaj olabilir. Devlet desteğiyle vatandaşa 31 firmadan teklif çekiliyor gibi bir ortam olmuş.

Motosikleti
KTM 790 Adventure
Plakadan sorgulama yaptırdım. 32 adet sigorta firmasından sadece 1 tanesinden yanıt alabildim. O da 998 TL çıkıyor. Düz hesap 1.000 TL. Oha diyorum. Geçen sene 265 TL ye sigorta yaptırdıydım.

Merhaba ben motoru geçen hafta sıfır aldım malum ruhsat plaka yok. sigorta olmadan da olmuyor. bu durumda ben neye göre arama yaptırıp fiyat alabileceğim.

Güzel bir uygulama, sigorta fiyatlari konusunda surekli bir calisma vardi lakin hicbir sonuc yoktu. Sistem oturunca kiyaslama yuzunden fiyatlar dusucegi taraftariyim

Fiyatlarda düşme yok. Aksine artmış. Geçen yıl 295TL ye yaptırmıştım şimdi sorgulattım 6 tane teklif çıktı en düşüğü 644TL en yüksek 1,425TL.
Napacağım bilmiyorum. plakayı değiştirmeyi bile düşünüyorum. Yapacağım masrafa değecek mi ona bakıcam artık.

Garajda yatan eski motoruma trafik sigortası sorgulattım sadece Türk nippon sigorta ile Neova sigorta teklif veriyor. Fiyatlar 1500-1600 liralarda, 3 senedir sigortasız motor.

sigorta var ancak bulamıyor.
Bilgi bulunamadı. Sigorta şirketinizden ve/veya acentenizden bilgi alabilirsiniz. (KOD: 5006)

diyor

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
(...) Geçen ay aynı sigorta şirketinin aynı araç ve aynı kişi için kestiği poliçe daha ucuz.:pr:

_20161003_112646.md.jpg

EkranAlintisi.md.jpg

Not: Noktalı yerle Faşo Aga tarifi gelecek. Bkz.Kibar Feyzo

Moderatör tarafında düzenlendi:
n180oy.jpg

Haziran ayında Ziraat sigortadan 330 liraya sigortalattığım Mondial motorumun sigortası Ziraat'te bile 710 liraya çıkmış. İndirim falan yok kendimizi kandırmayalım.

İndirim felan yok bütün firmalar kaldırıma davet ediyor.. :)

(KOD: 5001)
Bilgi veremiyor. Yenileme için teklif veriyormuş ama sistem türlü türlü hata kodları üretiyor

Dört acentadan teklif geldi, en düşüğü sompo, 316 TL. Umarım şirketin sigortacısına bizzat başvurup 250 ye falan inebiliriz.
Ne acıdır ki bu fiyata bile seviniyoruz, çünkü geçen yıl 121 liraya yaptırmıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar