Trafik Polislerin Saçmalaması

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Benim içindeki bireylerle bir sorunum yok, kurum olarak karşıyım.
Anarşiz damarı bu işte. Bende de var ordan biliyom. 🥱
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abi Osman abi ile yola çıkmaya korkuyorum ben.
Başımıza iş gelir.
Tehlikeli eski kurt.
Övünmek gibi olmasın öyleyimdir.
61f24a6386b2470f483bd4fb.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ama şundan eminim eşgale göre çevirdikleri çok oluyor, mesela bizimkilerin araba ile çıkınca çevriliyorum ama kendi arabam ile çıkınca genelde çevrilmeden gidiyorum. :)
Metrobüs durakları çıkışında eşgale göre çevirdiklerinde nedense beni hiç çevirmiyorlardı, hatta kaç kere yanımdaki arkadaşı çevirdiler kimlik sordular gbt kontrolu için, ben de kimlik vereyim mi dediğim de oldu ara sıra ama yok siz geçin deyip gönderdiler.

Motosikleti
Ns200 15"
Metrobüs durakları çıkışında eşgale göre çevirdiklerinde nedense beni hiç çevirmiyorlardı, hatta kaç kere yanımdaki arkadaşı çevirdiler kimlik sordular gbt kontrolu için, ben de kimlik vereyim mi dediğim de oldu ara sıra ama yok siz geçin deyip gönderdiler.
Abi fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla zaten çevirilecek birine benzemiyorsun hatta aile babası gibi duruyorsunki zaten öylesin.

Sen şapka kanununa uyuyor musun mesela? İstisnasız her dışarı çıkışında şapkanı takıyor musun?

Motosiklet kullandığını farz ediyorum, aralardan geçme, emniyet şeridi kullanma, filtreleme vs., bunlarla ilgili yasaklara uyuyor musun? (Motorcuların %99'u bunlara uymadığından, senin de uymadığın görüşü bende ağır basıyor).

Yani polis varken, tüm gücüyle mevcutken şu ülkede her gün olan olaylara aklım ermiyor artık benim.

Polisin olmadığını, yahut yetkilerinin tırpanlanmış olduğunu düşünemiyorum bile.

O yüzden polisin ehliyet sormasını bu kadar büyütmeyeceksin kafanda, sanki sen her kurala harfiyen uyuyormuşsun gibi.

Ha büyütüyorsan da, örneğin biri sokakta boğazına bıçak dayayıp "sökül cüzdanı" dediğinde, "polis, polis!" diye cıyaklamayacaksın.
Şuradaki her kelime resmen ben malum partiliyim diye bağırıyor. Hadi kendi işine bak.

Motosikleti
Yok
Şuradaki her kelime resmen ben malum partiliyim diye bağırıyor. Hadi kendi işine bak.
Benim gibi safkan bir ateisti de AKP'li yaptınız ya, vallahi bravo. :) (İnanmazsan örneğin @tommygun'a sor, o sana anlatsın geçmişteki bir takım tartışmalarımızı).

Yani bunun partiyle, vs. bir ilgisi yok: Dünya görüşlerimiz çok ayrı.

Polis, asker, bekçi, jandarma - Bunlar kutsal mesleklerdir benim gözümde. Çünkü onlar "kendi canlarını tehlikeye atarak" vatanımı, benim ve sevdiklerimin canını, malını, parasını koruyorlar.

Polise (ya da askere) zorluk çıkartılmaz benim görüşüme göre, bilakis yardımcı olunmaya çalışılır.

Ehliyetini mi görmek istedi? İsteyebilir, ne var yani göstersen de yardımcı olsan, ne kaybedersin? Ne anlamı vardı bu olayı bu kadar büyütmenin ki?

Bana aynısı olsa ehliyetim cebimdeyse çıkarır verirdim, değilse, "Evden alayım getireyim hemen" derdim.

Dediğim gibi polise-askere köstek olunmaz, bilakis destek olmak lâzımdır - olağanüstü ağır koşullarda çalıştıkları da unutulmamalıdır.

Ha, hatalı oldukları yerlerde de hatalarını söylerim, örneğin çarparak durdurdukları o MT-09 gibi. Ama bu öyle bir olay değil bence.

Ama yine dediğim gibi dünya görüşlerimiz çok farklı, yapacak bir şey yok.

p4of1ti.png

Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz (1997 - 2024)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
700 yıllık kula kul olma refleksini görüyorsunuz sayın seyirciler atatürk bile adam edemedi bunları o yüzden hiiiç uğraşmayın

Ehliyetini mi görmek istedi? İsteyebilir, ne var yani göstersen de yardımcı olsan, ne kaybedersin? Ne anlamı vardı bu olayı bu kadar büyütmenin ki?
Hocam sizle galiba anlaşamıyoruz. Ben size böyle bir hakkın olmadığını anlatmaya çalıştıkça siz ne var canım yapabilir diyorsunuz. Ben size o anı farklı farklı örneklerle anlatmama rağmen maalesef anlamıyorsunuz. Farz edin ki ehliyetim yok ve o an motoru yıkamak için geri geriye çekiyorum, sizin mantığınıza göre ceza yazıp üstüne motoru bağlaması lazım değil mi? Bu ülke maalesef birilerin babasının çiftliğin dönmüş durumda, isterse yapar istemezse yapmaz diye bir şey yok. Her ne kadar hak hukuk olmasa da bir şeylerin farkında olmak lazım. KANUN O POLİSE SORAMAZSIN DİYORSA POLİS KEYFİNE GÖRE EHLİYET SO-RA-MAZ. KANUN SORAMAZSIN DİYOR, POLİS KANUNDAN ÜSTÜN MÜ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

700 yıllık kula kul olma refleksini görüyorsunuz sayın seyirciler atatürk bile adam edemedi bunları o yüzden hiiiç uğraşmayın
yemin ederim ben anlamıyorum ya. adamlar resmen polis ne diyorsa ne yapıyorsa doğrudur kanunda öyle yazıyorsa bile ne olacak ya canı istemiş sormuş diyor. şimdi düşünüyorum da artık polislere hak vermeye başladım. az bile yapıyorlar bu millete. adamlar öyle bir kula kul olma refklesi kazanmış ki adam kanun manun her şeyi boş vermiş polis ağzından çıkan lafa bakıyor. ne diyeyim, inşallah haksız olarak öyle bir ceza yer ki ve ödemek zorunda kalsın bir daha böyle kanundan üstün görmez o polisi.

Motosikleti
Yok
Dediğim gibi, bakış açılarımız farklı. sampsonte demiş ki, "700 yıllık kula kul olma refleksi".

Yanlış kardeşim, dediğim gibi safkan bir ateistim ben. Ne hayali Tanrı'lardan herhangi birine, ne kendine peygamber diyen/peygamber olduğunu iddia eden adamlardan herhangi birine, ne de bir başkasına: Kulluk diye bir şey yoktur benim kitabımda.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Dediğim gibi, bakış açılarımız farklı. sampsonte demiş ki, "700 yıllık kula kul olma refleksi".

Yanlış kardeşim, dediğim gibi safkan bir ateistim ben. Ne hayali Tanrı'lardan herhangi birine, ne kendine peygamber diyen/peygamber olduğunu iddia eden adamlardan herhangi birine, ne de bir başkasına: Kulluk diye bir şey yoktur benim kitabımda.
ha bin yıl önce bi adamın hak ehli olduğuna kulluk etmişsin ha devlet denen 3 5 soytarıyı kutsal bellemişsin hiç bi farkı yok kendini onlardan hiç üstün görme aynısın

çok geçmiş olsun. gereksiz gerilim yaratmış. polis arkadaşlarıma saygı duyan birisi olarak bu memur arkadaş ve bunun gibi ezik kişiler kısa zamanda tespit edilip atılır inşallah.

ha bin yıl önce bi adamın hak ehli olduğuna kulluk etmişsin ha devlet denen 3 5 soytarıyı kutsal bellemişsin hiç bi farkı yok kendini onlardan hiç üstün görme aynısın
Devlet sana göre 3 5 soytarımı merak etim ?
art niyetle sormuyorum baştan söyleyeyim.

Ya birkan kardeşim, şunlara anlatsana polislerin sürekli zırt pırt üst arama, kimlik sorma cart curt işleriyle ilgili savcılıktan izin alma işlerini her gün düzenli olarak verildiğini ya da topluca mıydı neydi. öyle bir şey kalmış aklımda.

adam hala yrk kğrek konuşuyor öyle bir hakkı yok, böyle bir şey anayasada yok cart curt diye kafa ütülüyor 2 gündür.
olm belli ki polis bir şeyden şüphelenmiş ve sana gelip ehliyetini sormuş. bu mu zoruna gitti? ne tatava yaptın beee 2 gündür.

Ya birkan kardeşim, şunlara anlatsana polislerin sürekli zırt pırt üst arama, kimlik sorma cart curt işleriyle ilgili savcılıktan izin alma işlerini her gün düzenli olarak verildiğini ya da topluca mıydı neydi. öyle bir şey kalmış aklımda.

adam hala yrk kğrek konuşuyor öyle bir hakkı yok, böyle bir şey anayasada yok cart curt diye kafa ütülüyor 2 gündür.
olm belli ki polis bir şeyden şüphelenmiş ve sana gelip ehliyetini sormuş. bu mu zoruna gitti? ne tatava yaptın beee 2 gündür.
Bazen anlatma gereği duymuyorum konuyu kendince yorumluyor şikayet etsin 1 saat olay yaşamış plakayı almamış.
Buradan birinin motoru çalınsa mecbur 112 arayacak.
E hadi polis dangalak elinde motor gören birinin durdurması gayet normal biz motorcular için güzel bir şey.
Ruhsat istesin kimlik baksın s. gitsin bu kadar net.(2 dakika almaz normal insan için)
Ben trafik polisi değilim elde motosiklet götüren biri görünce durup bakıyorum ruhsata kimliğine çalıntı vs var mı diye.
Herkeste gösteriyor göstermese de uğraşırım yine görürüm sonuçta iş bu.
Biri sizi sorgulayınca hırsız olmuyorsunuz doktora gidince doktor neren ağrıyor diye soruyor normal bu.

Hocam sen beni bloklasana. Gerçekten çok boş birisin. Polis o an ruhsat veya kimlik isteyebilir, buna da hakkı var. Belki motoru çalıyorum olabilir durdurup isteyebilir. Fakat benden sürmediğim aracın ehliyetini isteyemez. Yani sana %90 cevap vermemeye çalışıyorum kendin konuya girip, saçma sapan konuşuyorsun. Girme konuya blokla geç. Ne boş vaktin var da nefret ettiğin konuyu 7/24 okuyorsun.
Ruhsat istesin kimlik baksın s. gitsin bu kadar net.(2 dakika almaz normal insan için)
Ben trafik polisi değilim elde motosiklet götüren biri görünce durup bakıyorum ruhsata kimliğine çalıntı vs var mı diye.
Bak ne güzel diyorsunuz değil mi? Ben ruhsat ve kimlik istiyorum diye. Zaten ben de 2 gündür bunları isteyebilir. ZATEN İSTEDİĞİNDE DE RUHSATI VERDİM. Ehliyet istemeye hakkı yok diyorum. Bu olay bu kadar basit. Kimse sürmediğiniz bir aracın ehliyetini isteyemez. Siz yolda biri araba yıkadığını görünce veya arabanın bir yerlerine baktığını görünce ehliyet mi istiyorsunuz yoksa kimlik ve ruhsat mı? Ehliyet ne alaka?
Zaten istemesi lazım. BUNA BİR ŞEY DİYEN YOK. Okumada sanırsam anlaşılmıyor. Anlaşılmadığı gibi sürekli aynı şeyleri yazıyorum. Ben zaten bunu yapsın bunda sıkıntı yok diyorum 2 gündür. Ehliyet soramaz. Aynı şekilde sürüklenen bir motorda da ehliyet soramaz. Çünkü motoru sürmüyor bunu anlamak neden size bu kadar zor geliyor?
Buradan birinin motoru çalınsa mecbur 112 arayacak.
Tabii arayacağız. Tutanak tutmaya bile 40 kere arıyoruz yine gelmiyor. Hırsızlık var diyoruz, 2 saat yalvarıyoruz neredeyse. Başıma gelmedi değil. Ha birinden sonuç çıktı mı yok da işte sigorta şirketi istiyor. 112'nin işi vatandaşın işiyle ilgilenmek değil mi? Motorum çalınsa kimi arayacağım? AVM güvenliğini mi? Fırıncı bana ekmek veriyor diye minnet mi duyuyorum? Polisin işi bu. Yapacak. Çok çok güzel polisler de tanıdım. Yolda aşağıya doğru yürürken, minibüsü kaçırmışım. Yanıma polis aracı gelip durdu. Aşağıya mı gidiyorsun gel dedi. Çevirmelerde aaa çok güzel motormuş bir bakayım dedi. Çantamı çıkarmam çok zor oluyor diye farkında oluyorlar yok kardeşim çıkarma ben bakarım sen zahmet etme diyen, yanımda ehliyetimi almayı unutmuşum dediğimde problem değil kimliğini söyle ben bakarım diyen, bizim çalıştığımız yerde polisler nöbet tutuyor gelip bir şikayetin var mı bir sorun var mı dedikten sonra bolca güzel sohbet etmemiz, yolda motorla giderken gel gel buradan geç sen motorsun geçersin buradan daha hızlı gidersin diyen, sağda durduğumda yanıma yunus polisi gelip bir sıkıntı var mı diyen, motoru park ettiğim yerde baktım polis yaslanıyor bagajdan da bir şey almam gerekiyordu, çok pardon bagajdan bir şey alacağım ama üstüne yaslanın boşuna ayakta durmayın, bir şey olmaz dediğimde ya çok yorulmuşum buraya yaslanıyordum hiç sıkıntı değil abi deyip gittim... Başıma polislerle alakalı güzel şeyler de geldi fakat bazılarınız KANUNDAN VE KONUŞMA USLUBUNDAN BİR HABER. KARŞINIZDAKİ VATANDAŞ, SİZİN KÖLENİZ VEYA ZIR CAHİL BİR CANLI DEĞİL. POLİSİN HAKLARI OLDUĞU GİBİ VATANDAŞIN DA HAKLARI VAR.
Bazen anlatma gereği duymuyorum konuyu kendince yorumluyor şikayet etsin 1 saat olay yaşamış plakayı almamış.
O an nasıl aklıma gelmedi anlamadım zaten. Siteden güvenlik kamera kayıtlarını istedim. Gün içinde atacak yönetici akabinde Cimer'e şikayet edeceğim bir daha bu dava sürecine bakacağım. Zaten kasten mala zarar verme işte.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Evet, o çizginin arkasında durmak ZORUNDASINIZ.

Arada olduğunuz için, şeridini işgal ettiğiniz tırın sizi görmesi amacıyla o çizginin üstünde durmanız sizi haklı çıkarmaz.
Çizginin üstünde durmadım. Sanırım düzgün okumadınız ya da fotoğrafa bakmadınız. Hangi çizgide durmak zorunda olduğumu sorguluyorum ben.

Fikrinizi merak ediyorum @Osm@n

Geçen gün ben de bir trafik polisi ile tartıştım. Kıyafete sürüşe hep dikkat eden bir biniciyim. Çok sık kullandığım güzergah. Olay şurada cereyan etti:

Olay yeri

Gördüğünüz gibi motosikletin arkasında yolda bir çizgi, önünde de yine bir çizgi + yaya geçidi + trafik lambası var. Arkada da hafriyet kamyou varken beni görsün diye ileriye gidip trafik lambasının yanındaki çizgide durdum kırmızıda bekliyorum. Geldi vay efendim çizgiyi geçmişim kırmızıda. İşte çizgi orada yaya geçidi orada lamba da orada geçmedim dedim. Yok geçtin geçmedin. Yaz dedim şikayet ederim seni. Sonra vazgeçti gittim yoluma. Güne uyuz uyuz başladık tabi sayesinde. Bu arada da arkadan elektikli bisiklet geldi o trafikte sol şeritte kask ayna falan hak getire; ona bir şey yok ama. Aslında sorun oraya 2 tane çizgi koyanda ya...

Ben de fikrinizi alayım. Işığın yanındaki yaya geçitli çizgide bekleyerek suç mu işlemiş oldum? (Bu arada lambasız yaya geçitlerinde de var böyle çizgi)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar