Sene 1991 Ocak ayı. 1.Körfez Savaşının başladığı zamanlar. Gaziemir'de Hava Teknik Okullar Komutanlığı Er Kurs Taburunda yazı tura onbaşı rütbesiyle bölük yazıcılığı yapıyorum. Şafak 90 civarı. Birlik acemi birliği. Akşamları koğuşlardan bot vesair çalınmasın, asker nöbete alışsın diye acemilere silahsız techizatsız koridor nöbeti tutturuyoruz. Bir akşam yazıhaneden çıktım koğuşa gelirken baktım ki bizim nöbetçilerin boynuna M1 tüfeklerini çapraz astırmışlar öyle dolaştırıyorlar. Sordum kim söyledi bunu size diye. Nöbetçi astsubay söylemiş nöbeti tüfekli tutacaksınız diye. Puştluk damarım tuttu ve gırgırına "ulan boş silahla nöbet mi tutulur? kapıdan içeri düşman girse ne yapacaksınız? Süngü takın lan" dedim ve yattım. Ve o günden sonra ben tezkere alıncaya kadar taburda koridor nöbetleri süngü takılı tutuluyordu.
Sonra kaldırıldı mı veya ne zaman kaldırıldı bilmiyorum. Ben mayısta tezkere aldım. Bu da böyle bir anımdır.
Bir fıkra geldi sen bunu yazınca.
Birlik komutanı yeni atanmış birliğe nöbet yerlerini inceleiyor.Nizamiyenin yanında banklar var orayada nöbet yazıyorlar.Merak etmiş sormuş yanındaki subaylara bizde bilmiyoruz.Biz geldiğimizde yazılıyordu buraya nöbet demişler.
Tabi birlik komutanı daha meraklanmış Bir önceki birlik komutanını aramış sormuş.Bu nizamiyenin orada bulunan banklara sizmi nöbet yazdınız sebebi ne diye.O da bende geldiğimde yazıyorlardı ben devam ettirdim bende bilmiyorum yanıtını vermiş.
Bizim birlik komutanı tabii iyice meraklanıyor daha önceki birlik komutanını araştırıyor telefonunu bulup arıyor.
Diyor efendim ben sizin şu dönem birlik komutanı olduğunuz şu yerden arıyorum Merak ettim bu nizamiyenin oradaki bankların oraya ilk sizin dönemizde nöbet yazılmış sebebi nedir diye sormuş.
Aldığı yanıt.İnanmıyorum o banklar hala kurumamışmı. :queen: