trafik polisi dur ihtarına uymama

Merhaba hepinize sağlıklı günler 03.06.2024 tarihinde dükkandan bi ürün taşıma amacıyla evimden çıktım. Ürün ağır olduğu için motorun arkasına atıp hemen eve getiririm amacıyla çıktım yola. Yanıma cüzdanımı yada kaskımı almadım çok uzak bir mesafe olmadığı için ve yola koyuldum. Dönüşte çevirme vardı, polisin dur ihlaline uymadım, uzaklaştım polisten ve şu maddelerden ceza yedim 46/2-H, 47/1-A, 46/2-G ceza ücreti 14384,00 tl.
Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum evet birdaha yapma eğilimindede bulunmayacağım ancak bu kadar büyük bir parasal ceza hak ettiğimide düşünmüyorum. Ceza yazdığı maddelerin hepsini ihlal ettiğimide düşünmüyorum. Acaba itiraz edebilme şansım var mıdır? varsa nasıl bir işlem yapabilirim yardım edebilirseniz çok müteşekkir olurum, teşekkürler şimdiden..

Motosikleti
CB650R
Düşünüp düşünmemen önemsiz, kaçtığında arkandan gelebilecek her türlü cezayı karşına alıyorsun. Kaskla alakalı bir ceza bile yazılmamış öyle düşün. İsterse kaskı da eklerdi. İtiraz etmek istersen et önü açık ama neyi nasıl kanıtlayacaksın?
Hakim bey dur ihtarına uymadım doğru ama ard arda şerit değiştirmedim mi diyeceksin?

Motosikleti
Vespa GTS300 SS, Honda CRF250 Rally
Ülkede güzel şeyler de oluyor...

Motosikleti
DUKE 250
sen biraz doğal seleksiyona kurban gitmişsin, acı bir tecrübe ile birdaha ne yapmaman gerektiğini anlamışsın sadece.
bundan sonraki sürüşlerinde başarılar.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bir çok kişi bu konuda daha önce fikirlerini beyan ettiler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
O nasıl ceza öyle? adam mı öldürdün ne yaptın?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Forum Hürriyet'in " Güzin Abla Köşesi "ne döndü valla :)

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Annenin ak sütü gibi helal bir ceza.en fazla kask ve evrak cezası yiyecekken yada hiçbirini şimdi 14 kağıtlık oldun.Mahkemeye git bakalım ne olacak ?

benim asıl merak ettiğim bu cezaların toplam kaç puana denk geldiği.

Merhaba hepinize sağlıklı günler 03.06.2024 tarihinde dükkandan bi ürün taşıma amacıyla evimden çıktım. Ürün ağır olduğu için motorun arkasına atıp hemen eve getiririm amacıyla çıktım yola. Yanıma cüzdanımı yada kaskımı almadım çok uzak bir mesafe olmadığı için ve yola koyuldum. Dönüşte çevirme vardı, polisin dur ihlaline uymadım, uzaklaştım polisten ve şu maddelerden ceza yedim 46/2-H, 47/1-A, 46/2-G ceza ücreti 14384,00 tl.
Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum evet birdaha yapma eğilimindede bulunmayacağım ancak bu kadar büyük bir parasal ceza hak ettiğimide düşünmüyorum. Ceza yazdığı maddelerin hepsini ihlal ettiğimide düşünmüyorum. Acaba itiraz edebilme şansım var mıdır? varsa nasıl bir işlem yapabilirim yardım edebilirseniz çok müteşekkir olurum, teşekkürler şimdiden..

Ceza ile kurtulduğuna dua et çünkü ateş edebilirlerdi. Yazılan cezada sonuna kadar haklı daha da yükseltirlerdi isteseler düşük ceza yazmışlar. Bundan sonra dur uyarısına uyarsın.

Kaçmana gerek yok.
İtirazın hiç bir önemi olmaz.
En fazla af gelir diye bekle.(gelirse)
Tavsiyem kaçma.
Gerekene yardımcı olunuyor zaten.
Kaçmanın mantığı yok.
Kimse bilemez silah olur uyuşturucu olur.
Sadece suçlular kaçar.
Kendinden eminsen geçer durursun cezanı yer itirazını yaparsın.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
benim asıl merak ettiğim bu cezaların toplam kaç puana denk geldiği.

ht94u4v.jpg

Ya bu abimize denk gelseydin? Komiseri nallayan senden sucuk yapardı. Polisin de delirme hakkı var.
1159699.jpg

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Senden kıymetli mi be kral, çalışır ödersin.

durup polise düşüncelerini izah etseydin belki bi ihtimal insafa gelirmiş de sen kaşınmışsın gibi hocam. iş işten geçtikten sonra devletin ne düşündüğüne bakacağını pek zannetmiyorum :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bari erken öde de biraz insin miktar...
Resmen haşırt dı blekbord olmuş....:queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:24 ----------

Ben NFS de bu kadar ihlal yapmadım hiç... :queen:

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
31 aralık 2023 günü aldığım motorla büyükçekmeceye gidecektim. Yola dalmışım motoru aldığım ilk istanbul içindeki mini uzun yol gibi geliyordu. Tabelaları takip ederim diye navigasyon açmadım. Bir baktım selimapaşa dinlenme tesisine gelmişim. :) Haritayı açtım oradan büyükçekmece güzelce d100 karayolunda radar varmış bilmiyordum. İlk defa kullandığım yol. Baktım ilerde çevirme var. Polis ile göz göze gelmedik tablet ile oynuyordu dedim herhalde durdurmayacak tam yanından geçerken el kol yaptı anlık. Duramadım. 100 200 mt ileride durdum. Baktım bana bakmıyor geri motorla dönsem ters yol diye ceza keser dedim. Yoluma devam ettim 15 20 dk sonra Büyükçekmece sahile arkın yanına gelmek için motordan indim anında e devletten ceza gelmiş. iki maddeden hız cezası 51/2B ve 47/1-A dur ihtarına uymamadan dolayı. Hay dedim böyle işi. Yedik bir halt mecbur ödeyeceğim deyip ödedim. Ceza yazılma saatine bakayım dedim. 15 dk sonra hemen anında ceza yazılmış. Devletin farklı birimleri de keşke bu kadar çabuk çalışsa. :)

Yapacak bir şey yok diye o günün akşamında ödedim cezayı kurtuldum. O zamanın parası ile 2930 tl erken ödeme indirimi ile 2197 tl ödedim kurtuldum. Arkadaşa da dalga geçecek malzeme çıktı. Eski motorunla gelsen o cezayı yemezdin diye. :) Aynı cezayı 1 ocak dan sonra yeseydim katlanarak daha fazla olacaktı o tutar. :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar