Trafik öküzleri

Artık trafik canavarı sıfatını kullanmak istemiyorum. Çünkü, bir canavarın, bir şekilde bir zekası vardır. Ama bu arkadaşların zekasının, bir öküzün zekasıyla eşit olduğunu düşünüyorum.

Bu başlık altında, trafikte bana karşı tehlike yaratmış olan araçların plakalarını ve yaptıklarını yazmaya başlayacağım. Böylece bir trafik öküzleri listesi oluşacak.... Sizin de aynı şeyi yapmanızı tavsiye ederim. Belki de daha sonra, Emniyet'e toplu şikayetlerde bulunarak, gerekli insanların gerekli cezaları almasını sağlayabiliriz. Ya da en azından bu cezaları kesmeyenlerin başının etini yeriz...

İşte listenin ilk öküzü:

Plaka: 16 fm 514 plakalı resmi araç...
Vukuat: Karacabey - Bursa otobanında, ben sol şeridin sağa bakan tarafında 100km ile şerit değiştirmeye hazırlanırken, yaklaşık 140km hızla, 20 cm mesafe ile solumdan geçmek, daha sonra da önümde giden arkadaşımı da aynı şekilde sıkıştırmak. Özellikle ben, ölümden şans eseri döndüm. Her zaman yaptığım gibi, şeridin sol yarısına geçmeye karar verseydim, bu hızda bir çarpışma yaşayacaktık.

Bir de bu işi bir resmi araç yapıyor.... Benim paramla alınmış bir araç... Ne diyeyim...

geçmiş olsun arkadaşım bence iyi bir başlık piskolojık acıdan anlatarak rahatlarız belkıde faydası bile olur .Benım merak ettiğim bu öküzlerın hepsi hangi mandırada yetiştiği gıdıp orada talım terbıye versek onlara bunlar hangi cağda yaşayıp hangi eğitimi almışlar hiçmi trafık kurallarını bilmezler bırak kuralı insana saygı nedır onuda mı bilmezler bu adamların trafık icersındekı hayatı böyleyse komşu eş cocuklarıyla olan hayatları nasıldır kımbılır daha bu sabah dolabderede bır kartal sürücüsü ki biz bunlar sayesınde uzmanlaştık tipınden belliydi en sağ şerıtten en sol serıde dıreksıyon kırdı ALLAHTAN tipini görüp yaklaşmamıştım bellıydi dıreksıyona yan oturmuş kolu dışarda atlet giymiş öne eğilmiş yani oturuşu ofsayttı yanılmadım buda arkadaslar yenı bir seyi bizlere gösterıyor cukurlara dıkkat trafık kurallarına dıkkat sürücü tıplemelerıne dıkkat

bunlardan cok saymakla bıtmez hepsı temelde insan gibi gorunmelerine ragmen öküzler ne yazıkki mesela dun basıma gelen olayda sinyalimi verdim evin otoparkına döncem ama ne yazıkki arkamdaki öküz o kadar dibimden geliyorki dönemedim..onun farkına varmayıp dönmeye kalksam adam direk arkadan vurcak bana..sonrasında aılesını andım biraz gitti..bidakine bende plakalrını toplicam..birde otobüsler adamın dibine özellikle giriyorlar sanırım altına almak için...ben kacıyorum otobus kovalıyor arkamdan...

Arkadaşlar insanda saygı olmadıktan sonra o kişiden hiç kimseye hayır gelmez. Öküz bile sahibinin lafını dinler ama bu insanlar bırak laf dinlemeyi evrensel kuralllara bile uymuyorlar.Sebepsiz yere bir insanın canına kast etmek kadar büyük günah yoktur.

arkadaş bir öküz kaç para biliyormusun 2-3 b,inliradan başlıyor. trafikte saygı ve sabır göstermeyen başkalarının canını hiçe sayan bu kişilerin kanı cigeri beş para etmez. öküze hakaret etmeyelim!!!!

Artık trafik canavarı sıfatını kullanmak istemiyorum. Çünkü, bir canavarın, bir şekilde bir zekası vardır. Ama bu arkadaşların zekasının, bir öküzün zekasıyla eşit olduğunu düşünüyorum.

Bu başlık altında, trafikte bana karşı tehlike yaratmış olan araçların plakalarını ve yaptıklarını yazmaya başlayacağım. Böylece bir trafik öküzleri listesi oluşacak.... Sizin de aynı şeyi yapmanızı tavsiye ederim. Belki de daha sonra, Emniyet'e toplu şikayetlerde bulunarak, gerekli insanların gerekli cezaları almasını sağlayabiliriz. Ya da en azından bu cezaları kesmeyenlerin başının etini yeriz...

İşte listenin ilk öküzü:

Vukuat: Karacabey - Bursa otobanında, ben sol şeridin sağa bakan tarafında 100km ile şerit değiştirmeye hazırlanırken, yaklaşık 140km hızla, 20 cm mesafe ile solumdan geçmek, daha sonra da önümde giden arkadaşımı da aynı şekilde sıkıştırmak. Özellikle ben, ölümden şans eseri döndüm. Her zaman yaptığım gibi, şeridin sol yarısına geçmeye karar verseydim, bu hızda bir çarpışma yaşayacaktık.

Bir de bu işi bir resmi araç yapıyor.... Benim paramla alınmış bir araç... Ne diyeyim...

Benzer bir şekilde istanbulda geşen hafta kaza yaptım ....
Öküzlük parayla değil . geçmiş olsun ne diyeyim.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Songiden;
hakikaten son gidisin olacakmis.:)
Karacabey-Bursa arasinda bir otoban yok benim bildigim.
Bolunmus bir yol var ve yanlis hatirlamiyorsam, geçtigimiz yillarda Mustafakemalpasa'ya kadar uzattilar.
Bu yolda hiz limiti 90km/h
Tabii bu otomobiller için geçerli.
2 yildir Turkiye'ye gidemedigim için belki degisiklik yapilmis olabilir ama hiz limiti 110 km/h olsun hadi.

Motosiklet için hiz limiti ise 70km/h
Sen diyorsun ki 100km/h hizla sol seritteydim.:silent:
Tamam, bu durum adamin okuz olmasini engellemiyor ama, senin yaptigin hataya ne kilif bulacaz simdi?

Kaldi ki yaptiginiz hata az daha caniniza mal olacakmis.:wiinkk:

Songiden;
Bolunmus bir yol var ve yanlis hatirlamiyorsam, geçtigimiz yillarda Mustafakemalpasa'ya kadar uzattilar.
2 yildir Turkiye'ye gidemedigim için belki degisiklik yapilmis olabilir ama hiz limiti 110 km/h olsun hadi.

Tamam, bu durum adamin okuz olmasini engellemiyor ama, senin yaptigin hataya ne kilif bulacaz simdi?

Bursa'nın kuzeyinden geçen ve en sonunda Yalova sapağına bağlanan bir otoban bulunuyor. Başlangıcından emin değilim, ama otoban, Karacabey - Bursa arasında bir notada bulunuyor.. E90 otoyolu olması lazım... Merak edenler için: http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=40.218733,28.693542&spn=0.512773,1.400757&z=10

Olay anında hızım, 100km idi. Otoyollarda motosikler için limit 80km ve bu limit, sollama anında %10 aşılabilir. yani yaklaşık 10km'lik bir ihlal söz konusu. Araç için de, bu durum söz konusu. Ancak sollama esnasında izlenmesi gereken kuralların hiçbirini gerçekleştirmemesi nedeniyle, hayati tehlikeyi yaratan araç, arkamdan gelen araç.

Bir de bu tartışmanın yanında, şehirler arası yollardaki motosikletler için olan hız limitlerinin, motosiklerin güvenliği gerekçesiyle, yükseltilmesini talep ettiğimiz bir ortamda, bir motorcunun otobanda 100km hızla seyreden bir motorun hızının, tehlikeli durumu oluşturan etmenler arasında yorumlaması ilginç geldi doğrusu...

Songiden;

Haftasonu ordaydım dönüş yolunda bahsi geçen yola girmeden önce bandırmadan başlayarak 3 radar vardı.

Max 90 km/h ile radar önünden geçtim diğerlerinde hızım 80 km/h civarı idi.

Resmi olarak hız limiti 70 km/h olsada bunun uygulamada yanlış olduğu trafikce kabul görmüş olmalı ( görevli polisin insiyatifi ). Buradaki etken tabiki giderek artan motosikletli polislerin motosiklet sürücülerini daha iyi anlamalırıdır.

O yolda en sağ şeritte 80 km/h hız sınırını aşmamak için elimden geleni yaptım. Beni sıkıştıranlar sa kamyonlar oldu. Hızınımı arttırıp canımı kurtarmayı seçtim. Buradaki kamyon sürücüleri pek limit kural bilmezler.

Bu yolu ve yaşananları oturduğun yerden bilip bilmeden eleştirmen yanlış bir davranış olmuş.

Geçmişolsun songiden

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ben yanlis mi biliyorum acaba deyip, kuçuk bir arastirma yaptim.
Hayir dogru biliyormusum.
O yolda hiz limiti 70km/h
Yuzde on asma hakkinla birlikte 77Km/h
yani hiz limitini neredeyse yuzde kirk kadar asmissiniz.
Hiz limitlerinin yukseltilmesi tabii ki gerekli.
Fakat mevcut duzenlemeye de uymak gerekmiyormu?
Simdi siz derseniz ki, o yolda 70le gidersem ölürüm.
Haklisiniz derim.
Ama sizi tehlikeye sokan otomobil surucusu de gelip, ben o yolda 120 ile gidersem ölürüm derse, ona da haklisiniz derim.:)

Motosiklet surucusu olmamiz, yapilan hatalari gormezden gelecegimiz anlamina gelmiyor.
Kaldi ki sizin yaptiginiz hata sadece yuksek hiz degil.
Bir de ustelik sol seridi isgal ediyorsunuz.
Tamam size arka çikalim ama neresinden tutacagimi bilemedim.:)

Eger o öküz(sizin tabirinizle) sizi oldurseydi, suçun tamami onda mi olacakti?

Dipnot: Mesaji yollayacakken Harbiturk'un mesajini gordum.Ekleme yapmak istedim.
Harbiturk;
ben Mustafakemalpasa'liyim.
O yolu bilmedigimi yazmissin.
Ben o yol uzerinde, hiç yapmadiysam 250bin kilometre yapmisimdir.:)
Yani bilmedigim bir yol hikayesini nerenden uydurdun anlayamadim.:silent:

Motosiklet hız limitlerinin bizim için ölümcül olmasının nedeni, yeteri kadar hızlı olmaması değil, kamyon, otobüs gibi ağır vasıtalardan daha yavaş olması. Bu limitasyonlar dahilinde, önümüzdeki bir kamyonu sollamamamız gerekiyor. Bu kadar büyük ve dolayısıyla görüşümüzü kapatan bir aracın arkasında seyir etmek de oldukça tehlikeli. Bir de ülkemizde sıklıkla yaşanan taşınan malzemenin yola dökülmesi ve yol koşulları nedeniyle taş sıçratma gibi durumlar oluşması, bu işi çok daha tehlikeli hale getiriyor. Eğer ağır vasıtaların hız limitlerini düşürürseler, bizim için bir sorun yok. 140km hızla giden bir otomobilin bunu demeye hakkı yok. Çünkü mevcut limitasyonlarla, en hızlı gitme hakkına zaten sahip... Bir yandan da, ben birey olarak hız limitini aşıyorsam bu benim suçumdur, ama bunu kamuya ait bir araçla yapıyorsam, bu daha büyük bir suçtur.

Bir de notunu tam olarak anlayamadım. Orda bir otobanın olmadığından bahsediyorsun sanırım... Ama Google haritasına da bakarsan, orda bir otoban olduğunu göreceksin. Yanılmıyorsam bu, Bursa çevre yolu. Üç şerit gidiş, üç şerit geliş ve girişinde ücretsiz otoyol tabelası bulunuyor. Şimdiye kadar kullanmadıysanız tavsiye ederim. Eski Bursa yolundan çok daha rahat bir yol.

http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=40.272191,29.022446&spn=0.257233,0.700378&z=11 yol burda.. yaklaşık olarak GPS koordinatları 40.261713, 28.857307.... E90 O33 olarak görülen yol...

bursa-ankara karayolunda başlıyor bahsedilen yol ve bursa çevre yolu. yanılmıyorsam 2-3yıl oldu yapılalı.
izmir-bursa bölünmüş yolunda bile 70km/s ile gitmek imkansız.daha az önce okuldan dönerken bir doblo sürücüsü neredeyse üzerime çıkacaktı sağ şeritte 70km/s ile gittiğim için.

Ayrıca sağ şeritte 70 km/s ile gidiyorsanız sürekli selektör,kornayla taciz ediliyorsunuz,makas atan araçların ortasında kalabiliyorsunuz yada arkadan gelen kamyon 1metre ye kadar yaklaşabiliyor.Kurallara uyularak yaşama şansınızın azaldığı nadir ülkelerden biriyiz :)

Yani coq hocam siz gideli çok değişti bursa trafiği.eski saygı yok kimsede birbirine..

önde yem olarak bır motorsıklet sürücüsü arkada bır ağır vasıta yol boyunca onu izlıyor kım motora harbıden saygısızlık yaptı arkadan alacaksın altına atacan kenara edirne hakkari arası herhalde 1500 arac hurdalığa cıkar . Bırakında seneryo cizelım biraz ciddiye alacak halınız yokya:p

Trafik kurallarına göre ise motosiklet sürücüsü arkadaşımızda hız kuralını ihlal etmiş. Biz ihlal etmiyormuyuz? Ediyoruz. İşte keşmekeşin nedeni de bu. Anlatılan olayda otomobil sürücüsü hayati bir tehlike yarattığı için suçlu. Ama onun kadar suçlu olanlar da Türkiye de ormanları yakanlardır. Her alanda olduğu gibi trafikte de adeta bir mafya oluşmuş. Düzeni o sağlıyor. Mafyanın kuralları yazılı değildir. Ama herkes bilir. Herkes yazılı olmayan bu düzene göre hareket eder. Aksi davrananın biletini keserler. Türkiye'de yazılı olmayan bu kurallara göre otobanda 100 km/h ile seyreden bir araç ancak en sağ şeritte seyredebilir. Otobanda 100 km/h ile en sol şeritte gidenin fiyakasını bozarlar. Sosyal yaşantımıza egemen olan kural ve hukuk tanımazlık ne yazık ki trafik de dahil tüm yaşantımıza egemen olmuş durumda.
Tüm iki tekerci arkadaşlarıma önerim şudur. Hem trafik kurallarını hem de "öteki" kuralları dikkate alın. Çünkü sevenleriniz sizin sağ salim trafikten çıkmanızı bekliyorlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
slm

slm akadasım lutfen Senden rıca edeıyorum Öküzlere hakaret etmeyın. İnanınkı bazı ökuzler karsıdan karsıya gecerken yolu kontrol edıp oyle gecıyorlar (dört ayaklı okuzler ıcın gecerlı) İki ayaklıları bu katagorıye katmayalım:queen::queen:

İşte listenin ilk öküzü:

aaaaa tam isabet olmuş öküz aklı ile eşit ne demek öküzler daha akıllı bende yazağım bundan sonra ama baya kabarık liste olabilir,, istanbulda taksici,minübüscü ve özel halk otobüs şoförleri bu listeyi baya byaa dolduracak bence

Trafik kurallarına göre ise motosiklet sürücüsü arkadaşımızda hız kuralını ihlal etmiş. Biz ihlal etmiyormuyuz? Ediyoruz. İşte keşmekeşin nedeni de bu. Anlatılan olayda otomobil sürücüsü hayati bir tehlike yarattığı için suçlu. Ama onun kadar suçlu olanlar da Türkiye de ormanları yakanlardır. Her alanda olduğu gibi trafikte de adeta bir mafya oluşmuş. Düzeni o sağlıyor. Mafyanın kuralları yazılı değildir. Ama herkes bilir. Herkes yazılı olmayan bu düzene göre hareket eder. Aksi davrananın biletini keserler. Türkiye'de yazılı olmayan bu kurallara göre otobanda 100 km/h ile seyreden bir araç ancak en sağ şeritte seyredebilir. Otobanda 100 km/h ile en sol şeritte gidenin fiyakasını bozarlar. Sosyal yaşantımıza egemen olan kural ve hukuk tanımazlık ne yazık ki trafik de dahil tüm yaşantımıza egemen olmuş durumda.
Tüm iki tekerci arkadaşlarıma önerim şudur. Hem trafik kurallarını hem de "öteki" kuralları dikkate alın. Çünkü sevenleriniz sizin sağ salim trafikten çıkmanızı bekliyorlar.
acemi arkadaşım bu konuda en güzelini söyledi. ben edirne de yaşıyorum ve yazın memleketim çanakkale'ye gidiyorum. koru dağlarını geçtikten sonra yol daralıyor ve gelibolu'ya kadar gidiş-geliş olarak seyretmek zorunda kalıyorsunuz. yaz sezonunda özellikle şımarık gurbetçilerin dünyanın tek hakimi gibi araç kullanarak o yolda seyretmeleri sizin mecburen en az 100 km hıza çıkmanızı gerektiriyor. netice-i kelam; acemi kardeşim meseleyi çözmüş.

2 motor yoldayız
önde yıbır arkada dövil
en sağ şeritteyiz
hızımız 50- 80 arası değişiyor
EN SAĞ ŞERİTTE OLMAMIZA RAĞMEN arkadan yediğimiz kornaların haddi hesabı yok
ben arkadaki o.ç.lerin beni iyice sıkıştırmaması için sağ şeridin solundan gidiyorum
ama dangozlar inatla ve ısrarla beni sağ şeritten de atmaya çalışıyorlar
ya sol şeritten bas git işte
ne korna çalıyorsun

memlekette ne çok öküz varmış ya

Öküzün de bir beyni var,haksızlık ediyosunuz ama :) Hem bi öküze çarpsan ödeyemezsin fiyatını,insan canının o kadar ederi yok :cyclopsan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar