Trafik Neden Sıkışır ?

Trafik oluşumunu en aza indirgemek gerekirse, kırmızı ışıkta geçenlere çok ciddi yaptırımlar uygulayacaksın. Kavşaklarda kırmızı ışık yanmışken sıkışık trafikte "bende şu araya sıkışayım" kafasıyla düşünenler hemen sağındaki veya solundaki yolu tıkayanlar, çok uzun kuyruklara sebep olurlar. Trafik polisleri kavşaklarda bu işi çok güzel yapıyorlar fakat polis yokken trafik ışıkları malesef bunu yerine getiremiyor, çünkü yaptırım yok. Bir diğer konu ise birileri trafikte para kazandığı için olur olmaz yerlerde müşteri alır ve müşteri bırakır, hızları saatte 30 km geçmez ve trafiği felç eder (minibüsler) taksiler de bir nebze olsun bu konuda sıkıntı çıkarırlar. Bir diğer konu toplu ulaşımı çeşitlendirememek ve yetersiz bırakmak. Yani insanlar toplu ulaşımdaki rezaleti (ter kokusu, taciz, ayakta durmak, yorulmak, dikizleyen gözler,) vs gibi yaşadıkça tek başına koca arabalarla gidip gelmeye devam edeceklerdir. Ben sırf bu yüzden motosiklet kullanırım mesela, kar da yağsa, yağmur da yağsa umrumda değil. Bir diğer konu ise yollar. İyi tasarlayamamışsan, çok biçimsiz araç parklarına müsade ediyorsan yine sıkıntı büyük. Ana arterlerde araba parkı yasaklanmalı. Katlı otoparklar yapılmalı bölge bölge. Tabi bu kafa patlatmayla olacak işler, çalışmayla olacak işler. Bizim memur zihniyet sabah 9 akşam 5 doldurayımda nasıl doldurursam doldurayım düşüncesiyle olmaz. Kaynak var para var her yerimiz kültür merkezi oldu, bir türlü kültürlenemedik, kültürlenemediğimiz gibi düzgün bir çevrede de yaşayamıyoruz. Belediye dediğin insanların kültürüyle uüraşmaz, imar işleriyle uğraşır, hizmet verir. Elin kültüründen sanane, o işe milli eğitim baksın.

Videoyu, diktatör bir eda ile bütün ülkeye aynı anda zorunlu izletmek, herkesin anladığından emin olmak, anlamayanlara günlerce aç susuz öğrenene ve uygulayacagindan emin olana kadar izletirken işkence etmek gerek.

Başka türlü olacağına ve "Maymun Sürücülerin" bunu uygulayacagina inanmıyorum.
Inanmak istiyorum, ama olmuyor.

Şirinevler metrobüs durağında bekleyen insan sayısının, Bayburt nufusundan fazla olduğunı düşünüyorum. :)

Bu trafikteki kelebek etkisini MythBusters da denemişlerdi ama onların deneyinde trafik anlık yavaşlasa bile zaman içerisinde yeniden düzene girmişti

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Videoyu, diktatör bir eda ile bütün ülkeye aynı anda zorunlu izletmek, herkesin anladığından emin olmak, anlamayanlara günlerce aç susuz öğrenene ve uygulayacagindan emin olana kadar izletirken işkence etmek gerek.

Başka türlü olacağına ve "Maymun Sürücülerin" bunu uygulayacagina inanmıyorum.
Inanmak istiyorum, ama olmuyor.

bu dediğiniz biraz zor gibi çünkü önde büyük bir araç olduğu zaman görüşü engelliyor ve bazen ister istemez onun kalkmasını bekliyorsunuz.

ama öyle durumlarda bile ben kamyon yada minibüs ile aynı kalkıyorum, yani biraz atik olmak gerek aslında.

ibnenin biri bugün sağ şeritte 90 km civarı hızla gidiyor ve hafif yukarı eğimli yol, bende geriden 110 civarı geliyorum ve sol şeride sollamaya çıktım ama adamın tam yanına geldiğimde oda gaza bastı ve sollayamadım sonrada bastım küfürü.

be şerefsiz, madem gazlayacaksın niye ben yanına gelince yapıyorsun? arakdan 130 ile gelenler benim yüzümden fren yaptı ve sol şeridin akışkanlığını alkdık ve sonrada ben yine 110 civarı hızımla sağ şeride döndüm ama olan arkadakilere oldu.

oysaki adam önceden kökleseydi böyle olmazdı. gereksiz yere şerit değiştirmeme sebep oldu.

Son düzenleme:
Benim bir abim ışığın dibinde durdurmaz arabayı. Ön camdan kafasını eğmeden ışığı görebileceği bir mesafede durur, bu da ışığa yaklaşık 2-3m uzak olur. Sarı yandığında gaza basar ve yeşil yandığında ışığın hizasından geçmiş olur. Işığın dibinde durup ışığı görmeye çalışanlar da öyle bakmaya devam eder ışığa veya arkadan korna bekler.

Türkiyede kırmızıdan sonra sarı yanmıyor.

'-'

"İstanbul’da kavşaklarda trafiğin kilitlenmesini önlemek için 3 yıl önce deneme çalışmalarına başlanan ancak personel yetersizliği nedeniyle uygulamaya konulamayan “Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi” artık devreye alınıyor. Bugüne kadar kesilmeyen cezalar cebinizi yakabilir"

"İstanbul’da kavşaklarda trafiğin kilitlenmesini önlemek için 3 yıl önce deneme çalışmalarına başlanan ancak personel yetersizliği nedeniyle uygulamaya konulamayan “Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi” artık devreye alınıyor. Bugüne kadar kesilmeyen cezalar cebinizi yakabilir"

bu sadece devlete yarar ,daha fazla ceza daha fazla para demek ,zaten amaç o,,bütçede açık var herhalde

istanbulda öyle yoğun olan trafikler varki,bırak taralı alan ihlalini,,yoğunluktan taralı alanı bile göremiyorsun ,araçların arasına jilet bile girmediği yerler oluyor,ilerlemesen arkadan kornalar bar bar bağırıyor,bide yürümedin diye kavga edersin

en iyisi motosiklet

sırf bu trafik yüzünden scirocco spor arabamı sattım,trafikte bi moka yaramadığı için,artık motor kullanıyorum,,oh be dedim

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200
Videosuna bile 2dk dayanabildim. İstanbuldaki trafik de böyle bir bakıyorsun kilit. 5dk sonra aynı yolda 90la gidiyorsun. bizim taksi minibüs otobüsü ve kavşaktaki "ilk giren ilk çıkar" değil de gücü gücü yetene ya da hızlı gelen geçer işleyişini ekleyince çile bülbülüm çile.

Bir de trafiğe çözüm bulmak isteyince özellikle kavşaklara çözüm bulunuyor. Örnek istanbul ataşehir kavşağı. 4 yıl çalıştım o bölgede her sabah akşam iş saatleri kilit oluyordu. 1 yıl falan yol çalışması yapıldı ama trafik falan kalmadı. En azından durma bekleme noktasında kalmıyor.

Son düzenleme:
Bence eline kırbaç alıp ışık yanınca tospa edasıyla kalkış yapanlarin araç camlarına şakır şakır vurup gaza basmasını sağlayacaksın ancak bundan anlarlar.

Anladığım kadarıyla, uzun bir konvoyda en önde gidenin ani bir fren yapmasıyla oluşuyor. Hepsi aniden durmak zorunda oluyor. Zincirleme yani.

Trafik kurallarını bilmeyen o kadar çok fazla araç kullanıcısı var ki bu nedenle trafik tıkanıyor. Birde bilinçsiz yayalar kaldırımdan değilde yolun kenarından yürüdükleri için böyle oluyor. Keşke herkes duyarlı olsa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar