Birisine dikleneceksek veya kavga çıkacak gibi bir durum olduğunda,yanında kız arkadaşı veya hanımı varsa alttan alan,geri çekilen nesildik,insanlarımız nezaman bu haale geldi,yazıklar olsun ...
Ayna kıran, saldırıda bulunan kişiyi kimse desteklememiş. Adam motosiklet sürücüsü olsaydı değil desteklemek tebrik edenler bile olacaktı. İlginç bir durum...
Tam tersine. Aslında hepimiz kuşkucu yaklaşmalıyız olaylara. Bu doğru bir metoddur. Çünkü herşey göründüğü gibi olmayabilir.
Bu olayda 2 kişiden biri çok net saldırgan konumda görülürken diğeri. Ne yapacağına karar veremeyen. Kısmen destekleyen kısmen de çekimser davranışlar sergiliyor. Zaten diğerinin yüzüne bakmak biraz fikir veriyor. Araç içindekileri suçlayacak hiç bir veri yok. Saldırgan konumda olanlar hakkında hiç kimsenin üzerinde durmadığı başka bir konu var. Marka hırsızlığı iddiası. İddiadan öte konu mahkemelik durumda. Hatta bu taklit o kadar başarılı ki komuoyunda bu olayın tepkileri taklit edilen markaya karşı yönelmiş. Tamam hemen yargıya varmayalım. Fakat veriler hep olumsuz.
konuyu açarken zaten yaşadıklarımı anlatarak benimle benzer durumu yaşamış insanların sesi olmaya çalıştım. Ne olabilir olayın aslı astarı trafikte biri giderken size küfür etse bu karısının yanında arabasının kapısını açmaya çalışma gücünü size verirmi ? Arabanın içindesin sonuçta. Ne olabilir yani arkası. Birbirini hiç tanımayan insanlar bunlar. Şöyle bir tabloda tarafsız kalmaya çalışmanız gerçekten akıl alır gibi değil. Umarım aynı durum anneniz eşiniz kızkardeşiniz bir aracın içindeyken onların başına gelmez. Bence yaşamadan hep izlediğiniz için böyle düşünüyorsunuz.
Saldırı öncesi n'olduğunu bilmiyoruz. Saldırganın suçu zaten sabit. Lakin herif öküzdü ve normal bir hadiseye öküzce mi tepki verdi, yoksa yarı öküzdü ve arabadakilerin tahriki sonucu tam öküz olarak mı zuhur etti bilmiyoruz.
Kimsenin tipine falan bakarak ta n'olduğunu anlayamayız. Bu tip söylemler de ayrı bir ilkellik türü.
Ayrıca arabadakilerin direk kadın ve hamile kartını öne sürmesini de hoş bulmuyorum. Madem yanında hamile karın var ona buna bulaşma keçi. Hiç bir şey yapmamışsa durduk yere niye böyle saldırsın öküz bunlara... Yılan bile soksa, "yolda mı buldun, oynuyor muydun, nasıl soktu" falan diye sorulur yani...
Ama evet, arabadakiler tamamen masum, gözü dönmüş öküz saldıracak yer arıyor da olabilir. Sonuçta olay öncesi hakkında kimse bir şey bilmiyor. Lakin ortada sabit suç var, cezasını çekmeli saldıran vatandaş.
Ayrıca arabadakilerin direk kadın ve hamile kartını öne sürmesini de hoş bulmuyorum.
Madem yanında hamile karın var ona buna bulaşma keçi.
Hiç bir şey yapmamışsa durduk yere niye böyle saldırsın öküz bunlara...
Yılan bile soksa, "yolda mı buldun, oynuyor muydun, nasıl soktu" falan diye sorulur yani...
Haklısınız, hayvan ismi zikretmeden yazmaya çalışacağım bundan sonra.Yazmış olduğum "Adamın yüzüne bakmak biraz fikir veriyor" ifadesi "ilkel" olduğum yargısına varmanıza sebep olmuş.
Haklısınız, hayvan ismi zikretmeden yazmaya çalışacağım bundan sonra.
Kimsenin yüzüne bakmak fikir vermemeli, yanıltıcı olma ihtimali yüksek çünkü. 7 aylık hamile bir kadın da her suçu işleyebilir, bu saldırgana benzeyen bir adam da melek gibi olabilir. İhtimal düşük olabilir, ancak mümkün, örnekleri de vardır illa ki. O yüzden bu tip durumlarda tipin görünüşün cinsiyetin milliyetin dinin kesinlikle bahsinin bile edilmemesi gerekir diye düşünüyorum. "yüzünde nur yok" türlü art niyete alet edilebilecek problemli bir ifade zaten.
Sert ifadem için de özür dilerim.
Saldırı öncesi n'olduğunu bilmiyoruz. Saldırganın suçu zaten sabit. Lakin herif öküzdü ve normal bir hadiseye öküzce mi tepki verdi, yoksa yarı öküzdü ve arabadakilerin tahriki sonucu tam öküz olarak mı zuhur etti bilmiyoruz.
Kimsenin tipine falan bakarak ta n'olduğunu anlayamayız. Bu tip söylemler de ayrı bir ilkellik türü.
Ayrıca arabadakilerin direk kadın ve hamile kartını öne sürmesini de hoş bulmuyorum. Madem yanında hamile karın var ona buna bulaşma keçi. Hiç bir şey yapmamışsa durduk yere niye böyle saldırsın öküz bunlara... Yılan bile soksa, "yolda mı buldun, oynuyor muydun, nasıl soktu" falan diye sorulur yani...
Ama evet, arabadakiler tamamen masum, gözü dönmüş öküz saldıracak yer arıyor da olabilir. Sonuçta olay öncesi hakkında kimse bir şey bilmiyor. Lakin ortada sabit suç var, cezasını çekmeli saldıran vatandaş.
@ MahmutBiner
İstanbul'da yaşıyorum deyip bu tür olay yaşamayan azdır. Ben küfürlere dayanamayarak diğer araçta 4 kişi olmasına rağmen araçtan inme gafletinde bulunmuştum. Bu tecrübeler nedeniyle şimdi hiç bir şekilde diyaloğ kurmamayı tavsiye ediyorum. Tabii bazen sigortalar atıyor.
Kötü. Üzüldüm eşiniz ve sizin adınıza. Ne deseniz haklısınız.
Biz de yazın Izmir'e geldikten bir gün sonra ailecek deniz kenarına kahvaltı yapmaya gidelim dedik, öyle bir çok mekan var Güzelbahçe ilerisinde.
Ana yoldayım, sola ara sokağa dönmek için karşı şeritin boşalmasını bekliyorum. Boşaldı, sola dönüyorken burnumuzun dibinden yüksek süratte bir şahin geçti, ters şeritte son sürat gidiyor, içi genç dolu. Yüreğimiz ağzımıza geldi. Az daha erken dönsek içimizden geçecek o hızla muhtemelen. Arabada annem, babam, eşim ve 4 yaşında oğlumuz vardı...
Kötü. Üzüldüm eşiniz ve sizin adınıza. Ne deseniz haklısınız.
Biz de yazın Izmir'e geldikten bir gün sonra ailecek deniz kenarına kahvaltı yapmaya gidelim dedik, öyle bir çok mekan var Güzelbahçe ilerisinde.
Ana yoldayım, sola ara sokağa dönmek için karşı şeritin boşalmasını bekliyorum. Boşaldı, sola dönüyorken burnumuzun dibinden yüksek süratte bir şahin geçti, ters şeritte son sürat gidiyor, içi genç dolu. Yüreğimiz ağzımıza geldi. Az daha erken dönsek içimizden geçecek o hızla muhtemelen. Arabada annem, babam, eşim ve 4 yaşında oğlumuz vardı...