Trafik Korkusu

Herkese merhaba. 57 yaşındayım ve 1 yıl önce motosiklet kullanmayı öğrenip a sınıfı ehliyetimi aldım. ara ara kapalı alanda arkadaşlarımın scooterlarını sürdüm. kapalı alanda çok rahat sürüyorum bu nedenle motor almaya karar verdim. bir kaç kez satıcılara gittiğimde trafikte ne yaparım korkusu ile almaktan vaz geçtim. sizlerde bu korku oldu mu? oldu ise nasıl baş ettiniz. korkuyu nasıl yendiniz. gerçekten motor üzerinde olmaktan keyif alıyorum. bu korkuyu yenip kendi motorumu sürmek istiyorum

Herkese merhaba. 57 yaşındayım ve 1 yıl önce motosiklet kullanmayı öğrenip a sınıfı ehliyetimi aldım. ara ara kapalı alanda arkadaşlarımın scooterlarını sürdüm. kapalı alanda çok rahat sürüyorum bu nedenle motor almaya karar verdim. bir kaç kez satıcılara gittiğimde trafikte ne yaparım korkusu ile almaktan vaz geçtim. sizlerde bu korku oldu mu? oldu ise nasıl baş ettiniz. korkuyu nasıl yendiniz. gerçekten motor üzerinde olmaktan keyif alıyorum. bu korkuyu yenip kendi motorumu sürmek istiyorum
Merhaba abi..
Bu korkuyu ancak motor ile trafiğe çıkarak yersiniz.
Bence hiç düşünmeden bir arkadasinizdan alın ve korkunun üstüne git.

İçinize heves düştüyse yapacak bir şey yok, motoru alıp trafiğe çıkmadan size uyku haram olur. Scooter ile başlamanız daha iyi olur, bir taraftan trafiği takip ederken en azından debriyajla ve vitesle de uğraşmamış olursunuz. İyice alışınca vitesliye geçersiniz.

İçinize heves düştüyse yapacak bir şey yok, motoru alıp trafiğe çıkmadan size uyku haram olur. Scooter ile başlamanız daha iyi olur, bir taraftan trafiği takip ederken en azından debriyajla ve vitesle de uğraşmamış olursunuz. İyice alışınca vitesliye geçersiniz.
aynen dediğiniz gibi oluyor. dışarda bayanların bile çok cesurca motor kullandıklarını gördükçe kendime kızıyorum. evet bende scooterla başlamayı düşünüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Araba sürüyor musunuz?
yaklaşık 35 yıldır

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de 45 yaşında xmax scooter alınca trafiğe çıkmaya korkmuştum, bir günlük kapalı alanda hakimiyet eğitimi ayarlayıp eğitim alınca korkum geçmişti. Motoru değiştirip vitesli motor aldığımda da kocaman motor üzerine bile zor çıkıyorum deyip tekrar eğitim aldım, eğitim iyidir. ehliyet kursları yalnızca ehliyet sınavı parkurunu geçecek kadar eğitim veriyorlar, sonrasında kapalı alan hakimiyet eğitimi ile başlamak iyidir.

Motosikleti
D400
7 yıldır trafikteyim, hala trafikte hiçbir araca güvenmediğim için temkinli sürüyorum :D

Motosikleti
Hero Dash 125
Velespit geçmişiniz var mı? Biraz velespitle anayollar harici cadde, bulvar gibi yerlerde sürüş yapmanız faydalı olabilir. Bazı caddeler paylaşımlı bisiklet yoludur.

Abi ben de senin gibiydim üstüne tecrübesizlik ve boy beni baya bi korkutuyodu bu yüzden özellikle cumartesi ve pazar sabahları kendime rota belirlemiştim. O rotada olabilecek tüm senaryoları yaşadıkça öz güvenim arttı sonra da ne olucaksa olsun deyip çıkmaya başladım. 1700kmlerdeyim daha hala o heyecanım geçmedi ama artık mecidiyeköy-şirinevler trafiğinde sürebiliyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar