Trafik Kazası Sonucu Oluşan Hastane Masrafları

Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
47
Başımıza gelmez inşallah ama bilmemizde de fayda var... Kaza geçiren sigortasız yurttaşların tedavisini Garanti Sigorta Fonu karşılıyor, ama bilen yok!


"Trafik kazasi sonucu yaralanan ve hastaneye kaldirilarak tedavi altina alinan kazazedelerin, kanuna göre tedavi için ücret ödememesi gerektigi belirtildi.
Tüketiciler Birligi, kazazedelerin haklariyla ilgili bir rapor hazirladı.
Kaza sonucu yaralanan ve herhangi bir hastanede tedavi gören kazazedelerden, bu tedavileri sonucu hastane tarafindan ücret talep edilemeyeceginin belirtildigi raporda; 2918 Sayili Trafik Kanunu'nun, herhangi bir trafik kazasi sonucu yaralanan kisinin en kisa sürede hastaneye yetistirilmesi ve gereken tedavinin yapilmasi hükümlerini içerdigi belirtiliyor.
Yönetmelige göre, hastane acil servisi, kendisine gelen kazazedenin maddi durumuna, sosyal güvencesinin olup olmadigina ve hastanin özelligine bakmadan gereken tedaviyi ve müdahaleyi herhangi bir ücret talep etmeden yapmak zorunda.
Bu tedavi sonucu olusan masrafin ise Saglik Bakanligi Karayollari Trafik Döner Sermaye Isletmesi tarafindan karsilanacaginin belirtildigi rapora göre, vatandaslar haklarini bilmedikleri için sorunlar yasaniyor. Hastanelerin de bu kanundan bihabermis gibi gözüküp vatandastan para talep etmelerinin suç oldugu belirtiliyor."
Trafik Kazası Geçirdiğinizde Hastane Masraflarınızı Karşılayan Bir Kuruluş Var !

Yazının içeriğinin doğruluğunu aşağıdaki adresten teyit edebilirsiniz:

Tel: 0-212-324-19-50

http://www.tsrsb.org.tr/
http://www.tsrsb.org.tr/private/trk/duyurular/garantiadres.htm


Size çarpan araç faili meçhul ise veya aracın sigortası yoksa bütün hastahane masraflarını cebinizden yapmışsanız faturayı aşağıda bahsi geçen sigortaya veriyorsunuz. Sigorta size paranızı tamamını ödüyor.

SSK ve bağ-kurun ödemelerini değil sadece kendi cebinizden ödediğiniz paraları ödüyor.

Ölümlü ise kaza yine para ödüyorlar.

Daha ayrıntılı bilgi için yukarda verdiğim dahili 204 nolu telefonu arayın.

Kaza geçiren sigortasız yurttaşların tedavisini Garanti Sigorta Fonu karşılıyor, ama bilen yok!

Garanti Sigorta Fonu Genel Sekreteri Kongar: "Kaza geçiren Sigortasızların masrafını, başvuranlara veriyoruz. Ama kimse bilmediği için parasını alan yok. Fon'da 110 trilyon lira birikti."

Trafik kazası geçiren vatandaşların tedavi masrafları ile ölüm giderlerini karşılamak için kurulan Garanti Sigorta Fonu'nun hesabında 110 trilyon lira birikti ama vatandaş parasızlıktan hastane kapısında can veriyor. Trafik kazalarında yaralanan ya da ölen sigortasız vatandaşların milyarlarca lira tutan tedavi veya cenaze masraflarını karşılamak için kurulan Garanti Sigorta Fonu'nda tam 110 trilyon lira birikti; çünkü uygulamadan kimsenin haberi yok. Sağlık Bakanlığı'nın hastane yönetimlerini bilgilendirmemesi ve vatandaşların da kanunları yeterince bilmemesi nedeniyle fona herhangi başvuru olmazken, çok sayıda parasız vatandaş hastane kapılarında can veriyor.

Fondan sorumlu Türkiye sigorta Reasürans Şirketleri Birliği Genel Sekreteri Bilge Kongar, "Trafik kazası geçiren sigortasız tüm vatandaşlar başvurup tüm masraflarını bizden alabilirler" dedi. SADECE UYANIK AVUKATLAR KULLANIYOR Kaza geçiren parasız vatandaşların çok zor durumda kaldığını belirten Kongar, "Hem bakanlığın hem de vatandaşların kanunu bilmesi gerekiyor. Ancak ne Sağlık Bakanlığı uyarıyor ne de vatandaşlar bunu biliyor. Bu yüzden fonu her biri 20- dosya ile gelen uyanık avukatlar kullanıyor" diyor. Kongar, 450 milyar ve yeni primleri faizle değerlendirdikleri için 110 trilyona ulaşıldığını belirterek şunları söyledi: "Devlet Ziraat Bankası'nda faizsiz tutuyordu. Biz ise faizde tutuyoruz. Para çoğalınca bunu alıp oraya buraya vermek; peşkeş çekmek istiyorlar. Biz ise kazalarda mağdur olanlar gelip alsın diyoruz.

1991 yılında Hazine Müsteşarlığı bünyesinde kurulan Garanti Fonu, 1998'in sonuna kadar Hazine Müsteşarlığı Sigorta Genel Müdürlüğü bünyesinde kaldı. Amacı, trafik sigortası olmayan araçların meydana getirdiği yaralama ve ölüm masraflarını karşılamak. Plakası belirsiz araçların verdiği zarar da karşılanıyor. Fonun kaynağını trafik sigortası yaptıran vatandaşlardan kesilen pay oluşturuyor. Trafik sigortası yapan sigortalıların trafik primi içinde ödedikleri paranın yüzde 2'si ve yüzde 1'i sigorta şirketlerinin öz kaynaklarından karşılanıyor.

Karayolları Trafik Sigortası Kanunu gereği eğer kaza yapan araç sigortalı ise, kaza sonucu yaralanan veya ölen kişilerin masrafını sigortalı olsun ya da olmasın şirketi karşılıyor. 7 YILDA 3 ÖDEME Kazaya neden olan araç sigortasız veya plakası bilinmiyorsa zarar görenler direkt birliğe gelip masraflarını alabiliyor. Fon, 1998 sonunda Hazine'den alınarak Türkiye Reasürans Şirketleri Birliği nezrinde bir hesaba aktarıldı. Adi önceden Garanti Sigortası Fonu iken devletin dahil olduğu tüm fonlar kapatılınca Garanti Sigortası Hesabı olarak değiştirildi. 1998' sonuna kadar 7 yılda Hazine'de, 450 milyar lira birikti. Ancak 7 yılda sadece üç kişiye ödeme yapıldı. Birlik bünyesindeki fon bütçesi Hazinenin aksine bankada faizle değerlenince fon 110 trilyona ulaştı. Şimdiye kadar fondan yararlanmak için 1623 kişi başvurmuş, 1042 dosya ise sırada bekliyor. Birlik bünyesindeki fonun yükümlülüğü daha sonraki yıllarda kanuna eklenen maddeler ile sadece bedensel hasarları ödemekten çıkarıldı. İHTİYACI OLAN PARAYI NASIL ALACAK Kaza geçiren vatandaş hastane masraflarını faturalı olarak Türkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği'ne iletecek.
Bunun için birliğe, 0-212-324-19-50 nolu telefondan veya
http://www.tsrsb.org.tr
adresinden ulaşılabilir. Türkiye'nin her yerinden başvuru ayni şekilde yapılacak.
Gerekli belgeler ise hastane faturası, ikametgah senedi, nüfus cüzdan örneği,trafik zaptı ve imza beyanı.
Belgeleri inceleyen birlik, vatandaşın verdiği banka hesap numarasına parayı yatırıyor.
 
Katılım
2 Mar 2006
Mesajlar
1,215
Geçen sene ben de kaza yaptım. Akseki devlet hastanesine götürdüler bizi. Film falanda çekildi ücret sorduğumda adli vaka ücret alamayız dediler. Sonradan özel hastanelerin bile geri çevirmeyip ücretsiz bakması gerektiğini öğrendim. Neyse herkese kazasız belasız günler dilerim.
 
Katılım
13 May 2006
Mesajlar
287
Sevgili dostum seni msn me ekledim. Bilgi için sağol bir alıntı yaptım umarım kızmazsın. Ayrıca bu bilgiyi Yazmakta olduğum Motosiklet Günlüğü Kitabımda ve hazırlamakta olduğum aynı isimli Televizyon Programında kullanacağım. Bilgin olsun... Sevgiler
 
Katılım
29 Mar 2006
Mesajlar
580
Bilgiler için teşekkürler, verdiğin adresi favorilerime, yazını da açtığım Motosiklet Dosyasına ekledim(Tabii iznin olursa).
Bilgilendirme gerçekten kayda değerdi. Paylaşıma teşekkür ederim...:cat:
İşte daha çok bunlara ihtiyacı var Motosikletçilerin, yoksa abidik gubidik konular her geyik sitesinde zaten var. www.motosiklet.net bunun için gerekli.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
22 Tem 2006
Mesajlar
46
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
usta bilgilendirdiğin için saol ben bunu 5 senedir biliyorum ama kaza tesbit tutanağı olmadan vermiyolar masraflarını senin kolun bacağın kopmuş kan kaybından yada beyin kanamasından öleceksin 2 saat polimi bekleyeceksin
3yıl önce abimin bacağı kırıldı polisi beklemeden hastaneye kaldırdım masrafları alamadık bekleseydim abime bişey olsaydı vijdan azabından ölürdüm 5000 ytl için degermi
 
Katılım
4 Tem 2006
Mesajlar
24
Trafik kazası sonunda adli tıp a ödenen para hakkında bi kolaylık yokmu acaba .
 
Katılım
17 Mar 2006
Mesajlar
2,918
teşekkürler verdiğin bilgiler için. ama yine de ALLAH bu hakkımızı kullanmak zorunda bırakmasın.
 
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
47
Bana da bir dostum tarafından gönderildi bu yazı.Tabiki ne kadar fazla kişiye iletebilirsek o kadar iyi olur..Sonunda kimse başına bir kaza gelsin istemez ama bu başa geldimi bi şekilde destekde bekleniyor.Özünde biz bu parayı ödüyoruz ve bu parayıda bu gibi durumlarda mağdur olmamak için ödüyoruz.Hiç kullanmamak dileklerimle....
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst