Hoca Pizzacı demiyceksin ona! Yeni yetme veletler diyebilirsin yada caylak paketciler, lahmacun paketciler var bak adam garson bide motosikletle pakete cıkar. Yani kücük mahalli işyerlerinin motosikletli pakete cıkan calısanları, olur ?
Türkiye capında Frençaysing (okunuşu böyle yazılışı aklıma gelmedi kasmadım) bi markanın şubelerinde çalışan, o kadar büyük bir pizzacı kurye nüfusu varki, aklın durur hoca ? O genellemeyi yapmak kimsenin harcı olamaz, sacma.
Evli barklı pizzacı kuryeleri var hepsimi cocuk bunların hepsimi piss cıss ?
Benimle kuryeleri niye karıstırmıyosun ?
Ben kuryeyim o pizzacı diye bi trip yok trafikte, ikiside asfaltın limitlerini zorlar yeri geldiğinde ?
Paketciyim iste ? Kuryeyim bişi taşıyorum bi yerlere ?
Süre kısıtlamam var, motosiklet kullanıyorum işim bu, maaş alıyorum ?
12 saat mesaim var ?
Ne farkı var ?
NEdir benle alıp veremediğin ?
Ne istiyosun benden ? KArıstırmayalım falan ?
Dikiz aynanamı carptım ?
Türkiyede pizza kuryelerine full korumalı giysiler veriyolarda bizmi almıyorus(kastettiğin görünüşse, imajda bitiyosa olay) ?
Paketci kuryede işini işyerinin logosu olan ceketle pantolonla falan yapıyor. Kendi parası varsa alır kullanır aksesuarını, korumasını. Hayatına verdiği önemle alakalı bi durum bu, kendisiyle alakalı yani. Pizzacılığıyla alakalı değil.
Her iş kolunda motorcuların farklı bi imajı var hoca. Bunu anlayın artık. Bölüp durmayın, pizzacı, eczacı, belgeci vs.ci diye !?
Uzun süredir Motosiklet kullanarak hayatını kazanan her insan kuryedir, motorcudur!
Tepkiliyim çünkü biri böyle söyler öbürü evet der, paketciden canı yanmıs öbürü cıkar evet evet der. Sonra Camia içten bölünür gider. En sonunda da ilk adımları istanbulda atılmıs olan ve hala büyük bi kısmı belkide hepsi istanbulda olan götürü usülü, kendi motosikletiyle para kazanan iş hayatıyla motosikletin birlestigi ilk sektörde takılır kalırsınız. Buda 1-2 şehirdedir zaten Ülkede. Tabi şimdilik ilerde büyüyecek hatta büyüyor.
Trafikte motosikletin bütün avantajlarını sonuna kadar kullanan bazen riske giren insanlar topluluğunu seviyorsundur-sevmiyorsundur, eleştirirsin-takdir edersin olay budur. Bazen kurallar ihlal edilebiliyor evet. Bu durumda Motosikletin özgür ruhunun, asi yapısının, kuralcı, didaktik ve monoton iş sektörünü tam olarak benimsememesi yada benimseyememesi çünkü yapı itibariyle temsil ettiği değerlerin buna ters düşmesi, bu işi hissederek yapanında hayat görüşü itibariyle biraz aykırı durması,
(kendi fikrim) ve şeklini şemalini kendine göre belirlemesiyle alakalı normal bi durumdur zaten?
Diğer tüm taşıtlarla kıyaslarsan, zaten motosiklet kullanmak diğerlerine göre risk değerlemesi yapsan en üstte duruyor? Burdan yola cıkarsan risklimidir ? evet öyledir ?Ticarette bi risktir ? O zaman motosiklet=ticarettir ? Hayır ne alakası war.
Derine in az, felsefeyi bi düsün ?
Pizzacılar seninle olsun