Trafik cezası

Dün 2kere aynı gün içersinde 10ar dakika arayla ehliyetsizlikten ceza yedim ehliyet kursuna gidiorum sürüş sınavı için fln çevirdi ceza yazdı polis :mad: çıktım neyse cezayı aldık geçti artık dedim arkadaşı çağardım ehliyetli birini motoru teslim aldık neyse sınava girip çıktım aynı polis tekrar çevirip 2.ciye yazmazmı :mad: nekadar tartışıp söylensemde 2.ci cezada 2katına çıkıor ve toplam şuan 1800 tl cezam var !! Öğrenmek istediğim şu bu ceza kaç gün karşıma çıkmaz motorun elimde kalmasını istemıyorum bikaç gün içinde ucuza satıp kurtulucam cezalar üstüme kalsın önemli değil ilerde öderim şuan cezalar artıp engel olursa motoruda satamıcam hurda olana kadar binicem kaç gün süresi oluo trafik şubeye gittim bişeyler mırıldandılar yok şu gün fln işleme girer anca fln filan bilen varmı arkadaşlar kaç gün hafta yada ay sürem var motorun cezalarının satışa engel olmasına

Sana yazılan ceza satışına engel olmaz ama araç sahibinede kullandırmaktan yazmışlardır.Onları ödemeden satamazsın.Araç sahibi sensen iş biraz daha farklı.Cezalar yazılır sonra bilgisayar işlenir.Ben aynı gün diye biliyorum ilk defa senden duyuyorum böyle birşeyi.

Cezayı senin T.C'ne yazmışlardır motorun satışını engelleyeceğini sanmam.

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_MTV_SORGU

Şu siteye girip araç üstünde ceza varmı yokmu bakabilirsin.Araç üzerine ceza yoksa satışında herhangi bir sorun olmaz.

Işlendiği anda aracı satamazsin. Önce satarsan da alıcıya yansırsa es kaza. Bence adam seni vurur. :)

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_MTV_SORGU

Şu siteye girip araç üstünde ceza varmı yokmu bakabilirsin.Araç üzerine ceza yoksa satışında herhangi bir sorun olmaz.

siteden sorgulattım cezam yok baktım bu duruma göre sorun olmazmı

Moderatör
Bir kaç gün içinde sisteme işlenir. Sistemde trafik cezan gözüktüğünde satışını yapamazsın.
Ayrıca ödemediğin her ay için faiz ödersin. İleride katlanarak ödeyemeyeceğin bir rakama ulaşır ki, devlet dairesine her işin düştüğünde başına dert açar.

çok kötü olmuş ben cok ceza yedim hiç toparlanamıyo insan bence gidip taksitlendir öyle öde.ne diyim kötü olmuş geçmişolsun.trafik borcu varken ben muayene yaptıramadım sanırım satışta olmaz.

Bir kaç gün içinde sisteme işlenir. Sistemde trafik cezan gözüktüğünde satışını yapamazsın.
Ayrıca ödemediğin her ay için faiz ödersin. İleride katlanarak ödeyemeyeceğin bir rakama ulaşır ki, devlet dairesine her işin düştüğünde başına dert açar.

Tahminen kaç gün sürem var sisteme işlenmesi için

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:15 ----------

çok kötü olmuş ben cok ceza yedim hiç toparlanamıyo insan bence gidip taksitlendir öyle öde.ne diyim kötü olmuş geçmişolsun.trafik borcu varken ben muayene yaptıramadım sanırım satışta olmaz.

yaa bikere yazsaydı ödücektim taksit falanda adam anlamıo dertten :mad: abi ehliyet kursuna gelip gidiorum diyorum yok 2.ciyede yazdı hobi niyetine ceza yazıo resmen böyle polisler olduğu sürece polis bu ülkede sevilmez tabi özellikle trafikçiler !! halden anlar insan kursa girip çıktım bikere yazdın eyvallah 2.ciye nie yazıosun be adam yakışmıyor bu VATAN'a böyle insan benzeri yaratıklar

Allah bilir :) Bir kaç günü geçmez.
Geçmiş olsun bu arada. Taksitlendirip ödemek, yada cezayı 15 gün içinde peşin ödeyip indirimden yararlanmak senin yararına olur.

Teşekkürler 1800 tl varmış peşin fiyatına 1350 tl olur dedi bugun trafik şubede adam bonusa kaç taksit yapıonuz falan die dalgaya alıyorum adamı dalga geçio benimle resmen ya

Geçmiş olsun Valla o paraya öküz alınır:)Ben ehliyet alırken sınava eğer varsa kendi motorumuzla gitmemiz istenmişti.Garipsemiştim ama dedikleri gibi kendi motorumla gitmiştim.

Geçmiş Olsun Kardeşim Hani Derler ya aracı satsam bu kadar para etmez hesabı seninkide o galiba :)

Öncelikle geçmiş olsun.
Ama kabahat sende. Ehliyetsiz trafiğe çıkmanın cezası varsa ve sen de bunu bile bile trafiğe çıkıyorsan cezayı yediğinde de polise dert yanmayacaksın.
Polis yerinde ben olsam, 2. cezayı ben de yazardım. Hatta 3. kez mi geçiyorsun, yine yazardım.
Bir de böyle oldukları sürece polisleri sevmezler diyorsun. Bak ben bu polisi sevdim mesela. İşini gayet güzel yapmış.

ehliyetsiz 5 sene motosiklet kullandım ama hiç bir çevirmeye girmedim neden diye sorarsan kaçtım oda herseferinde üşenip peşime düşmedi:) durmakla hata yapmışsın kardeşim anlıyorum seni insan ehliyeti olmadığı için motorunu garajına kapatamıyor bilirim

Polise hak.verenler arkadaslar ehliyet surus sinavina gidiodum polise anlattim hocalara sordugumda gel bisey olmaz demislerdi ben kendime bi hata bulmuyorum bu olay polisin insafina anlayisina kalmis biseydi polisde insan degilmis... boyle polisleri tanidikca bu ve bunun gibilere hergun lanet okuyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar