Trafik cezası yardım!

Herkese merhaba bu işi bilen vardır diye sormak istedim.Gerçekte ceza kesilmediği halde internetten sorguladığımda 45 ytl ceza kesilmiş ve katlanarak 121.5 ytl olmuş.Motosikletimin trafiğe çıkış tarihi 8.4.2008.Tutanak tarihi 26.5.2008 işin ilginç tarafı tebliğ tarihi ( bildirme tarihi ) 2.8.2005. Yani buradan hatalı bir işlem olduğu anlaşılıyor.Boş yere para ödemek istemiyorum bunu nasıl ve nereye başvurarak düzeltebilirim:silent:::xcrying:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ilçe trafik şube müdürlüğüne git ordan sor.. tahminen park cezasıdır. tebliğ tarihi yazılırken hata yapılmıştır. bi kontrol ettir. umarım ceza hatalıdır da kurtulursun...

Merhaba kardeşim..Geçmiş olsun öncelikle..

Ruhsatının bağlı olduğu Trafik Tescil Şubesine giderek cezanın detayları
hakkında bilgi alabilirsin..:)
Çünki senin motosikletinin ana dosyası, ruhsatı veren İl/İlçe Trafik Tescil Şubesidir.Ve tüm bilgilere direk buradan ulaşabilirsiniz..(haciz/ceza/tebligat/belgeler).:)

Dipnot: Ana dosyanın bilgilerini ve evrakların detayını almak senin YASAL hakkındır..

Son düzenleme:
Trafik mahkemesi tabikide, trafik cezalarına itiraz trafik mahkemelerine yapılır, polisler hem cezayı kesip hemde iptal etmek gibi lüksleri yoktur..

Burada cezaya itiraz yok. Faize itiraz var tebliğ tarihi hatalı. Kaydı Trafik tescilden düzeltip vergi dairesine 45 ytl yi indirimli olarak yatırabilirsin.

Herkese teşekkürler inşallah kısa zamanda halledicem::thanks:

Benim aklıma başka bişey geldi. Motosikletinin plakası daha önce başka bir arabada kullanılmışsa o plakaya kesilen bir ceza olmuş olabilir ama yüksek ihtimal yazım hatası. 3 senede % 300 artmış faize bakarmısınız ...

Buna benzer bir olayda benim başıma geldi. Trafik cezası yatırmaya gittiğimde oradaki bayan 250 lira borcumun daha olduğunu söyledi. Bende tarihi sorum. Tarihin 2004 olduğunu söyledi. Ama benim motor 2005 model ve 2006 mayıs trafiğe çıkışlı. Nasıl oluyor bende şaştım kaldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar