Trafik cezası ve İtiraz (yardımcı olabilirmisiniz)

Arkadaşlar haksız yere bana kesilen park ihlali konusundaki trafik cezası ile ilgili bilgisi olanlardan yardım istiyorum

Ben aşağıda örnek bir dilekçe yazdım ama bu dilekçeyi hangi sulh ceza mahkemesine vermem gerekli?

............................................... SULH CEZA MAHKEMESİNE
İTİRAZ EDEN : Ahmet Payza TC Kimlik No: ....

İTİRAZA KONU TUTANAĞIN TANZİM TARİHİ: 07/11/2014
İTİRAZA KONU TUTANAĞIN TEBELLÜĞ TARİHİ: 18/11/2014

İTİRAZ KONUSU : İstanbul Trafik denetleme şube müdürlüğü, Beyoğlu amirliği`nin
07/11/2014 tarih HM seri, 002244 sıra no.lu trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının
iptali hakkında.

AÇIKLAMALALAR :
1- 34 EF 7892 tescil plakasına kayıtlı hususi motosikletimin; karayolları trafik kanunu`nun
61/1N maddesi hükmüne istinaden
"park" suçunun işlendiği gerekçesiyle gıyabımda kesilen ekte sunulu 07/11/2014 tarihli,
toplam 80 TL. bedelli trafik cezası
tutanağı düzenlenip 18/11/2014 tarihinde tarafıma tebliğ edilmiştir.
2- Yukarıda bilgileri yazılı trafik ceza tutanağı, aracımın tescil plakasına göre 07/11/2014
tarihinde gıyabımda düzenlenmiş ve
tarafıma 18/11/2014 tarihinde posta memuru tarafından tebligat ihbarı bırakılmış ve
20/11/2014 tarihinde bizzat kendim giderek
muhtarlıktan ilgili evrakı teslim aldım
"Trafik para cezalarının tahsilinde ve takibinde uygulanacak esas ve usuller ile
kullanılacak belgeler hakkında yönetmeliğin
"tescil plakasına göre düzenlenen tutanaklar için yapılacaklar işlemler" başlıklı 10.
maddesi; "Karayolları trafik kanununun
116'ncı maddesi hükümleri gereğince, görevlilerce yetki sınırları içerisinde tescil
plakasına göre düzenlenen tutanaklar;
a) Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit
edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki)
tutanağın boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı tebligat kanunu hükümleri
uyarınca tebliğ edilir ve tutanağın
bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir. Tebligat işlemine 10(on) iş
günü içinde başlanır. yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ
tarihinden itibaren 15(on beş) gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir.
İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. ancak itiraz üzerine verilen kararlar
kesindir. Hükmünü amirdir.

Söz konusu madde hükmü gereğince, düzenlenen trafik ceza tutanağının muhataba yani
tarafıma tebliğ edilmesi işlemine 10 gün içinde başlanması gerekmektedir.
Ancak ekte sunulu tutanakta da görüleceği üzere park ihlalinin yapıldığı iddia edilen tarih
ile tebligat tarihi arasında 10 günden fazla bir zaman bulunmaktadır. Tebligatın ilgili
yönetmelik hükmüne göre yapılmadığı aşikârdır.

3- Öte yandan, söz konusu ceza tutanağında belirtilmiş olan "park" suçu tarafımdan
işlenmemiştir. Benim park ettiğim yer yüksekkaldırım caddesinin sonunda bulunan elektrik
direğinin sağ yanıdır (yoldan tarafa) motosikletimi kısa süreliğine bırakmıştım
Ayrıca söz konusu alanda hergün en az 2-3 otomobil kaldırıma park ediyor.
Orayı otopark gibi kullanıyotlar. Öyle ki arabalardan kaldırımda yürüyecek yer kalmıyor
ve cafe işletmecisinin masalarını her tarafa yayması da cabası.
Yukarıda saydığım sebepler kaldırımdan yayaların geçmesini engelleyebilir fakat benim
bahsettiğim elektrik direğinin sağ tarafına motosikleti yoldan tarafa bıraktığımda
ne yoldan geçen araçların ne de kaldırımda yürüyen yayaların kısacası kimsenin hakkını
ihlal etmiş olmuyorum. Ben şuanda bu dilekçeyi yazarken dahi buna emin olun orada
hali hazırda park etmiş otomobiller bulunuyor.

SONUÇ VE TALEP :
Yukarıda arz ve izah etmeye çalıştığım nedenlerle, söz konusu gerekçeler de göz önüne
alınarak haksız yere tarafıma tebliğ edilen trafik ceza tutanağında yazılı 80TL para
cezasının iptaline karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

Son düzenleme:
Dilekçede siz de kaldırıma/yola parkettiğinizi kabul etmişsiniz ancak kimseyi engellemediğinizi ve zaten herkesin oraya parkettiğini söylemişsiniz. bu durumda cezayı iptal etmezler. ben de zaman zaman kaldırıma/yola parkediyorum, yanlış anlamayın. ancak mahkemeye "önce oraya yanlış parkeden diğer araçları kaldırın, önce onlara ceza kesin, benim parkettiğim yer kaldırım da olsa kimseyi engellemiyor" demeniz geçerli olmaz. pratik olarak size hak veriyorum, kimsenin hakkına girmemişsiniz ancak kanun soğuktur. kanunda "kaldırıma/yola parkedene ceza kesilir" yazıyorsa, yakaladıklarına keserler. kanunda "kimseyi engellemeyecek şekilde kaldırıma/yola parkedenlere ceza kesilemez" ya da "kaldırıma/yola parkeden tüm araçlara ceza kesilmeden önce bir araca ceza kesilemez" deseydi kanun önünde de haklı olurdunuz. ancak itirazınızı, "benim parkettiğim yerde park yasağı yoktu" diye düzenlerseniz belki. yolda park yasağı olup olmadığını bilmiyorum, ceza kestikleri için olduğunu farzettim.

tebligat süresi de sizin yazdığınız gibi 10 "iş" günü ise, tebligat süresini de kaçırmamışlar. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla boşuna zaman ve para (harç vs) harcamayın derim.

Son düzenleme:
Geçen sene okulda sınavda olduğum bir vakit arabam da üniversite de otopark ta çarşı da yanlış yere park ettiğim için ceza gelmişti(Fahri Müfettişten). Ben mahkemeye delillerle gittiğim halde cezanın kesildiği tarih ve saatte aracımın orada olmadığını ispatliyacak (Sınav imza tutanağı ve otoparkı çeken kamera kaydı) vardı red edilmişti o günden sonra hiç bir cezaya itiraz etmemeyi öğrendim zira haklı olsanızda bir şekilde haksız oluyorsunuz. Bu gelen cezalara itiraz edip cezası iptal olanlar nasıl haklı çıkıyorlarda ben delillerle haksız çıkıyorum anlam veremedim o gün.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hocam yanlis anlamada boyle dilekce olmaz.olsada zaten seni hakli cikarmaz.kanunu bilmemek veya kanuna aykiri hareket ettigin halde bu isten kimsenin zarar gormemesi seni hakli cikarmaz zaten oyle olsaydi ayriyeten zarar gorulen durum icin ayri bir ceza cikardi.bide baska kisilerin ayni seyi yapip ceza almamasi da seni hakli cikarmaz.yani piyango sana cikmis hic bisuna islemeyen adaletin kollarina birakma kendini.bide yanlis olmasin ama cezalarin 10 gunlukteslim suresi degismisti sanirsam gene de hukukcu arkadaslar daha cok yardimci olacaktir.gecmis olsun simdiden

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar