Trafik cezası itiraz

Merhaba geçen gün Taşıt yolu üzerinde geçiş yolları önünde veya üzerinde park etmekten ceza yemişim ama ne kaldırıma aprkettim nede yol ortasına. Yol kenarına parkettim özellikle çok dikkat ederim bu tip durumlara.Önümde de sıra sıra arabalar parketmiş ve yol kenarıydı. Ben buna nasılk itiraz ederim. Elime kağıt gelmedi e devletten öğrendim

kağıt gelince mutlaka fotoğrafı vardır. eğer fotoğrafta bir suç unsuru yoksa gidin itiraz edin kazanırsınız. savcılığa yapılıyor itirazlar.

Elinize ceza makbuzu ulaştığında hangi suç ceza mahkemesine itiraz edebileceğiniz yazar İptal için başvuru bu şekilde olur

İtiraz tutanağın düzenlendiği ilin sulh ceza mahkemesine yapılıyor , ceza iptal edilmez ise 25 tl posta ücreti ödersin , itiraz etmeden önce cezayı yatırman gerekiyor , kabul edilirse üç ay içinde hesabına geçer yada mtv den mahsuplaşırsın..

kağıt gelince mutlaka fotoğrafı vardır. eğer fotoğrafta bir suç unsuru yoksa gidin itiraz edin kazanırsınız. savcılığa yapılıyor itirazlar.

savcılığa yapılmıyor hocam, yanlış bilgilendirmeyelim.
trafik cezası itirazları Sulh Ceza Hakimliğine yapılır.
size gelen kararda da bu belirtilir.

1 sene bekletirler sen 1 senede iptal edileceğini beklerken devlet sana memurum işini bilir der ve cezayı ödemen yönünde karar kılır sonuçta devlete para lazım o 1 sene cezayı ödemeden beklersen hem erken indirimin gider hemde faiziyle ödersin benim gibi bana usulsuz bir şekilde aynı anda 2 ayrı suçtan ceza yazıldı kırmızı ışıkta trafikte beklerken kağıthanede sıkışık trafikte iftar öncesi polis anons yaptı önümden çekil diye ama gidebileceğim yer yoktu memur işin bokunu çıkarınca tersledim aldı eline 1 ci ceza uyarılarına uymamaktı önünden çekilmedim diye 2 ciside trafiği tehlikeye atacak şekilde araç kullanmaktı düşünsene trafiğin adım atmadığı kilit olduğu anda motorla kenara bile çekilebilecek yer bulamazken üstelik kırmızı ışıkta bekliyorken önümdeki araçlar ile beraber arkama gelip ceza yazdılar üstelik mobesenin önünde oldu kamera numaralarına kadar verdim 1 sene keko gibi bekledim mobese var yea herşey ortada iptal olacak vs gibi avundum 1 sene sonra anladımki adalet isimden ibaretmiş bu ülkede

Plakaya yazılan cezalar eğer geç tebliğ edilirse doğrudan itiraz edilip iptal edilebiliyor.
Bir süresi var ama net bilmiyorum, aratırsanız çıkar.
Hatta itiraz dilekçe örneği vs de var.

GEÇİŞ yollarından kasıt yaya kaldırımı önu prkı olabilir.kendınız yazmıssınız kaldırıma vs part etmedım diye bazı kaldırım knarlarında engelli rampaları olur onun önüne park edersenızde ceza kesilmiş olabilir.

usül olarak ceza önce ödenir, sonra itiraz yollarına başvurulur diye biliyorum.
ama 81 tl için verdiğin emeğe harcadığın zamana değmez. öde geç.

Motosikleti
2018 SHERCO 250 2021 SYM Symphony 200 2024 TVS Ntorq.
Tebligat gelince ödeyin ama geçmeyin.

Haklı iseniz hakkınızı arayın.

İtiraz varsa trafik mahkemesine yoksa sulh ceza mahkemesine yapılır.

Dosya parası harici (0.75 TL olabilir) herhangi bir masraf ödemezsiniz, kaybetseniz bile.

Tebligatlar mesaj ile yapılıyor bu tür davalarda.

Bize de engelli yerine park ettin diye yazmışlar, eşim hamile diye itiraz ettik kasıt yoktu gerekçesi ile kabul edildi. Ancak radar cezalarını görüntüye dayanarak reddettiler. Ankara.

Sizin dediğiniz gibi elime kağıt ulaşmadı. Fotoğraflı şekilde ulaştığında itirazımı edeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar