Trafik Cezası Hakkında

Arkadaşlar geçen gün evden yakın bir mesafeye gittiğim için kaskımı takmadım arka çantada duruyordu kask ve caddede ilerlerken yunus polisler ve şahin polisler bekliyordu ,devam ederken bana kısa siren çaldı tek seferlik dat şeklinde olandan bende üstüme alınmamış gibi yavaşca devam ettim ve bugün kask cezası gelmiş,beni durdurup ikaz etmeden ceza yazma yetkileri var mı? zaten kask arkamdaydı,yaşadığım yerde ehliyetsiz abartı eksoz birsürü motor var bir şey yapmıyorlar benim ki küçücük scooter hemen cezayı yollamışlar adil mi bu yav..

Son düzenleme:
Kask bulundurma ve takma zorunluluğu var. Sadece arkaya kaskı asmakla olmuyo. Üzgünüm ama gerçek bu :) Dursan belki hemen kaskı kafana geçirip salağa yatabilirdin ben kaskı takıyodum siz yanlış görmüşsünüz diye. Numarayı yemek polisin vicdanına kalmış :cherry:

İtiraz etme hakkım var mıdır peki durdurmadıkları için ve ruhsat benim üstüme değil

El kol yaptıklarını görmedim sadece bir kısa siren duydum üstüme alınmadım trafikte başka araçlarda vardı.

Görüntülü kanıt isteyip itiraz edebilirsiniz belki. Geçen yaz motoru bakım sonrası test için mahallede tura çıkarmıştım kask takmamıştım üzerimde ruhsat bile yok. Polislerin önünde U çekip başka bi yola sapmıştım. Arkadan ceza falan gelmedi. Fotoğraf falan çekmeden yoldan geçen motorlara ceza kesmiyolar normalde.

Bi keresinde avm'nin otoparkından çıkarken önümden motorlu polisler geçti ben de biraz bekledim çıkmadım, kaskda yoktu az ilerde durdular bana gel gel yaptılar :)))) gittim yanlarına ehliyet ruhsat istediler evraklar tamdı sonra dediler neden kask takmıyorsun bende yemeğe çıkmıştım az ilerde işyerim dedim onlarda peki bidaha kasksız görmeyelim seni dediler :))))) belki durumu izah etseydin yırtabilirdin sende :-D

egm sitesinden kayıtları isteyebilirsin,
kask arkada bi işe yaramaz
kask takmamak ayrı, ikaz edince sallamamak ayrı bence erkenden öde cezayı da fazla binmesin üstüne indirimli falan öde.

egm sitesinden kayıtları isteyebilirsin,
kask arkada bi işe yaramaz
kask takmamak ayrı, ikaz edince sallamamak ayrı bence erkenden öde cezayı da fazla binmesin üstüne indirimli falan öde.

Cezayı ödemek mesele değilde bu yerde onca ehliyetsiz ruhsatsız sürücüye taviz verilirken benim 200-300 metre mesafede ceza yemem koyuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar