TRAFİK CEZALARI AĞIRLAŞTIRILIYOR.. ALKOLLÜ ARAÇ KULLANAN HAPİS YATACAK..

oY01mB.jpg

Trafik ve asayiş suçuna ağır cezalar geliyor

Yeni yargı paketi kapsamında, trafikte can ve mal güvenliğini tehlikeye atanlara yönelik cezalar artırılıyor. Drift atanlara 80 bin lira, ehliyetsiz araç kullananlara 40 bin lira ceza verilecek, alkollü araç kullanmanın ise cezaevinde yatarı olacak. Ayrıca, ambulans, polis ve itfaiye araçlarına yol vermeyenlerin cezası 20 bin liraya yükseltilecek.

TBMM'de görüşülecek yeni yargı paketiyle trafik cezalarına düzenleme getirilecek.

Adalet Bakanlığı ve AK Parti'nin üzerinde çalıştığı yeni yargı paketinin trafik suçlarına yönelik caydırıcı ve ağır cezalar içereceği açıklandı. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Paketin Meclis gündemine gelmesiyle birlikte, trafikte can ve mal güvenliğini tehlikeye atan sürücülere yönelik para cezaları artırılacak, hapis cezaları ise daha sıkı bir şekilde uygulanacak.

Yeni yargı paketi kapsamında trafik cezalarındaki değişiklikler:​

1. Alkollü araç kullanma: Alt sınır 3 aydan 6 aya çıkarılacak. Ceza, 'yatarak' çekilecek. En az 36 gün, en fazla 144 gün cezaevinde kalınacak. Para cezası 9 bin 267 liradan 50 bin liraya yükseltilecek. (Ehliyete el koyma süresi: 6 aydan 1 yıla çıkarılacak)
2. Uyuşturucu madde etkisinde araç kullanma: 47 bin 842 liradan 100 bin liraya yükseltilecek. (Ehliyeti geri alma süresi: 5 yıl olarak korundu)
3. Drift atma: 46 bin 392 liradan 80 bin liraya yükseltilecek. (Ehliyete el koyma süresi: 60 günden 1 yıla çıkarılacak)
4. Makas atma: 9 bin 267 liradan 50 bin liraya yükseltilecek. (Ehliyete el koyma süresi: 1 yıl olarak belirlenecek)
5. Ehliyetsiz araç kullanma: 18 bin 677 liradan 40 bin liraya yükseltilecek.
6. Ambulans, polis ve itfaiye araçlarına yol vermeme: 993 liradan 20 bin liraya yükseltilecek.

Kaynak : Sputnik Türkiye

Moderatör tarafında düzenlendi:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Teröristleri cezaevlerinden salınca yerlerine koyacak birileri lazımdı tabi.
Ödeyenlerden veya ödemeden kaçınamayanlardan gelecek cukka da cabası. Ödeyemeyenleri de seçime beş kala af ettik mi çifte kızarmış ekmek kadayıfı. Başka bir halta yaramaz.

diğer cezalardan bahsetmek istemiyorum ama "Ambulans, polis ve itfaiye araçlarına yol vermeme" cezası sizce de diğerlerine bakınca çok az değil mi? bence diğerlerine göre alkol ve uyuşturucu etkisini saymazsak çok daha kritik bir suç.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
konu hiçbir zaman kanunlar değildi uygulanmamasıydı yine bir şey değişeceğini sanmıyorum

Motosikleti
Honda Forza
Arkadaşlar burada bahsedilen hareketleri yapan tipler trafikete en büyük tehlikeyi bize karşı yaratmıyor mu?

Biz niye itiraz ediyoruz bunlara?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Biz niye itiraz ediyoruz bunlara?
Şundan dolayı olabilir mi mesela? :unsure:
Hakim ve savcıların da milletvekilleri gibi ayrıcalıklarının olduğunu unutmayalım.

Veya şundan dolayı.
a734fc7c21ad3020501260d86ba405be.jpg

Damadın Danıld Tıramp Amcasından bilezik:

Not: Kişisel algılamayınız. Ortaya söylenmiştir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza
Şundan dolayı olabilir mi mesela? :unsure:
Hakim ve savcıların da milletvekilleri gibi ayrıcalıklarının olduğunu unutmayalım.

Veya şundan dolayı.
a734fc7c21ad3020501260d86ba405be.jpg

Damadın Danıld Tıramp Amcasından bilezik:

Not: Kişisel algılamayınız. Ortaya söylenmiştir.

O ayrıcalığa karşıyım da sayıları ve statüleri belli. Beni ezme ihtimali olan tofaşlı lavuğun ve çakal kasa bmw'li serserinin de belli bir zümre bunu istismar ediyor diye aynı şekilde sokakta olmasından hoşlanmıyorum.

Geçenlerde 1 (bir) bira içip içtikten 2 saat sonra trafiğe çıkarken bile tereddüt ettim. Kola kadar bile etki etmemesine ve tek başına. 0.50 promili geçme ihtimali olmamasına rağmen.

Adam 1 büyük rakıyı devirip üstüne de 3 birayla cila çektikten sonra trafikte olmasını savunuyorsanız benim diyeceğim bişey yok.

Motosikleti
D400
Bildiğim kadarıyla bazı ülkelerde bu mevzu var.

Bence eşitlik.

Düşünsene sen asgari ücretlisin, hız sınırını aştın diye maaşın kadar ceza yiyorsun ama Cübbelinin kızı için bu fındık fıstık parası oldugu için istediği gibi yapıştırıp gidiyor :D

Motosikleti
K 1600 GTL
Bildiğim kadarıyla bazı ülkelerde bu mevzu var.

Bence eşitlik.

Düşünsene sen asgari ücretlisin, hız sınırını aştın diye maaşın kadar ceza yiyorsun ama Cübbelinin kızı için bu fındık fıstık parası oldugu için istediği gibi yapıştırıp gidiyor.
Hangi ülkeler de varmış merak ettim...

Motosikleti
K 1600 GTL
Dogru mu bilmiyorum zaten bildiğim kadarıyla demiştim.

haberde detayı var;

Gelire göre ceza
Haberin bahsettiğin şeyle çok ilgisi yok. Bildiğim kadarıyla hukuk sistemi cezaları işlenen kabahate göre belirliyor ki olması gereken adil olan da bu zaten. Ceza kabahati işleyene göre belirlenseydi eğer o zaman adalet adalet olmaktan çıkar başka birşeye dönüşürdü ki şuan ülkemizde canlı kanlı yaşıyoruz.... :cool:

Motosikleti
D400
Haberin bahsettiğin şeyle çok ilgisi yok. Bildiğim kadarıyla hukuk sistemi cezaları işlenen kabahate göre belirliyor ki olması gereken adil olan da bu zaten. Ceza kabahati işleyene göre belirlenseydi eğer o zaman adalet adalet olmaktan çıkar başka birşeye dönüşürdü ki şuan ülkemizde canlı kanlı yaşıyoruz.... :cool:

Valla koyulu kısımları okuyunca bana ceza limiti kişinin gelirine göre gibi geldi.

İlk olarak 1921 yılında Finlandiya tarafından uygulanan, gelire göre ceza, trafik suçları konusunda birçok Avrupa Birliği üyesi ülkede de yürürlükte.
İskandinav ülkeleri başta olmak üzere, Almanya, İspanya, İsviçre, Fransa ve Portekiz’de trafik cezaları uygulanırken suçlunun gelir durumu dikkate alınıyor.

Motosikleti
K 1600 GTL
Valla koyulu kısımları okuyunca bana ceza limiti kişinin gelirine göre gibi geldi.

İlk olarak 1921 yılında Finlandiya tarafından uygulanan, gelire göre ceza, trafik suçları konusunda birçok Avrupa Birliği üyesi ülkede de yürürlükte.
İskandinav ülkeleri başta olmak üzere, Almanya, İspanya, İsviçre, Fransa ve Portekiz’de trafik cezaları uygulanırken suçlunun gelir durumu dikkate alınıyor.
Valla öyle bir uygulama ülkemizde olursa en yüksek cezayı gene maaşlı çalışanlar öder :D olan beyaz yakalılara olur....

diğer cezalardan bahsetmek istemiyorum ama "Ambulans, polis ve itfaiye araçlarına yol vermeme" cezası sizce de diğerlerine bakınca çok az değil mi? bence diğerlerine göre alkol ve uyuşturucu etkisini saymazsak çok daha kritik bir suç.
O varlıkların direkt katli vacip olmalı. Tas kafalar challenge yapıyorlar kim daha oe diye.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Konunun uzmanı değilim ama yıllık vergi matrahı asgari ücret kadar olan milyarlık şirket dolu ortalık. Yine bizden az öderler onlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar