Hanım arkadaşlarım alınacak ama, ben kadınların her türlü motorlu taşıt kullanımına karşıyım. Her gün, HER ALLAHIN GÜNÜ, kadınların kullandığı taşıtlar yüzünden hayatım tehlikeye giriyor. Bunların bir tanesinde 1 dakika bekledikten sonra yeşil ışıkta geçerken (yaya olarak), bir aracın hiç frenlemeden üzerime doğru geldiğini gördüm. Geldi, geldi, bana 30-40 cm kala kazık frenle durdu, o güzel başını dışarı çıkardı:
-Kardeşim manyak mısın niye önümde duruyorsun?
-E karşıya geçicem?
-E görmüyo musun benim geldiğimi?
-E yeşil yanıyo
-Ne demek yeş... AAAA pardon yaaaa...
Böyle sayısız olay yaşadım. Duygusallıklarından olacak, kadınlar yola iyi konsantre olamıyorlar (en azından Eskişehir'de böyle)
Bu durum muhakkak her kadına genellenemez, ama çok büyük bir çoğunluğa uyar.
Bayan arkadaşlarımız, illa taşıt kullanmak istiyorlarsa, yola daha iyi konsantre olmak zorundalar. Çünkü erkeklerden daha fazla dikkat dağıtıcı unsura maruz kalıyorlar ("aa kadına bak motor kullanıyooo!" diye işi gücü bırakıp ona bakan insanlar, sıkıştıran magandalar, orada olmadığını farzedip tamponuna yapışan minibüsler, kozmetik dükkanları vs.) Ancak araç kullanan kadınların bütün dünyada ikinci sınıf muamelesi gördükleri de bir gerçektir, hepsi taciz altındadırlar (tüm dünya kadınlarının kötü araba kullandığı da bir gerçektir, tabi siz değil diğer kadınlar)
Toplumumuz medenileştikçe, kadınların gördüğü bu fazladan baskı azalacaktır. Ben eskiye göre büyük bir iyileşme görüyorum bu konuda.
------------------------------------------------------------------------------
Bu olay günlük olarak hepimizin başından geçiyor,sürücü bayan olmuş erkek olmuş değişen bişey yok.Trafikte yaya'ya saygı yok yayalar mutlaka dikkat etmek zorundalar, bizim ülkemizde . Ama avrupada yaya ayağını yola koyar koymaz (zebra)olmadığı yerde bütün vasıtalar durup yaya'ya yol vermek zorunda. yaya geçidine 30 metre mesafede yayalar zebradan geçmek zorundadır. bu bir eğitimdir arkadaşlar.trafik eğitimi ana okulundan başlıyor bu ülkelerde. ülkemizde ise dün gözlerimle gördüm ki hergün böylesini görüyoruz adam dükkana girmek için yolda çift parketti üç araba önünde boş yer varken, ben arkasındaydım ,benim arkamdan belediye otobüsü geldi tabii geçit yok otobus başladı korna çalmaya haklı olarak.beyefendi bir müddet sonra çıktı hiçbey olmamış gibi bindi arabasına gitti .bu dünyanın neresinde olur soruyorum.böylesi kişiler on tane üniversite bitirse neolur.Bizde okul bitirip bir yere gelenler Dahada maganda oluyorlar Tabii hepsi değil çok efendi sürücülerimizde yok değil.ama bilhassa zengin çocukları bunu yapıyor arkasında babası yada amcası olanların kimseye saygısı yok.Yürüyüşleri bile KÜÇÜK DAĞLARI BEN YARATTIM gibilerden.Yarası olan gocunur derler.
Hatalıysam affola