Tracer 900 Debriyaj Değişimi Sonrası Ayırmama Sorunu ve Usta Tavsiyesi

Motosikleti
Tracer 900
Selamlar arkadaşlar,

2015 model Tracer 900 motosikletimi ağır bakımlar ve bitmek üzere olan debriyaj balatası değişimi için Düzce’de bir ustaya bıraktım. 11 gün süren bekleyişin ardından motoru teslim aldım ancak 5 km gitmeden ciddi bir sorunla karşılaştım:

• Motosiklet stop halindeyken boşa almak neredeyse imkansız.
  • Debriyaj manetini en sona kadar ayarlayıp dibine kadar çekmediğim sürece debriyaj asla ayırmıyor.
  • Vites boşta değilken marşa bastığımda, debriyaj çekili olmasına rağmen motor bir ataletle öne atılıyor.
Malumunuz, "bir kere yapamayan bir sonrakinde mahveder" mantığıyla, işini düzgün yapmayan bu ustaya tekrar gitmek istemiyorum.

Düzce DADAŞ Yamaha dışındaki düzgün veya bu bloğu (CP3) iyi tanıyan, işinin ehli usta/servis önerilerinize ihtiyacım var. Ayrıca bu durumun montaj hatası (pul dizilimi vb.) mı yoksa farklı bir sebebi mi olabilir? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını rica ederim. Dadaş dışında dememin sebebi sadece malum servis fiyatları, yoksa Dadaşa işçilik olarak daha önce çok gittim ve güvenirim, yanlış anlaşılmasın :)

Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
En iyisi debriyaj ayarsız.
En kötüsü yay ve plakaları yanlış yönlü koydu.

F54

dadaş pahalı olabilir ama ustası usta zaten dışarda düzgün çalışan motoru bozmuşlar bence hiç macera aramayın dadaş a gidin olan olmuş deyip sineye çekin
ha gelirseniz sakarya da metin usta var motorada serdivan'da iş 1 günde bitecek gibi değilse git gel yaparsınız en fazla

Motosikleti
Ns200 15"
Balatalar uyumsuz veya kalitesiz olup şişmiş olabilir.

Debriyaj nerede kavrıyor?

Motosikleti
Tracer 900
dadaş pahalı olabilir ama ustası usta zaten dışarda düzgün çalışan motoru bozmuşlar bence hiç macera aramayın dadaş a gidin olan olmuş deyip sineye çekin
ha gelirseniz sakarya da metin usta var motorada serdivan'da iş 1 günde bitecek gibi değilse git gel yaparsınız en fazla
Dadaşa gerek sıfır gerekse ikinci el aldığım mt yada xmax serisi motorlarımı gözü kapalı emanet ettim şimdiye kadar. Sadece fiyat politikası biraz bütçemi zorlar gibi geliyor :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Balatalar uyumsuz veya kalitesiz olup şişmiş olabilir.

Debriyaj nerede kavrıyor?
Uyumsuz olması yada yanlış dizilim olması büyük ihtimal. Korktuğum bu dizilimde çok önemli iki pul var onları koymadı yada standart dışı bir pul koyduysa gibi şeyler geliyor aklıma. @F54 ün bahsettiği Metin ustayı bir araştırıp görüşeceğim. Randevulu gidersem sanırım 1 günde işim çözülür.

--Debriyaj nerede kavrıyor? -- Sorusuna gelince
Debriyaj zaten ayırmıyor, biraz sürdüğünüzde azda olsa düzeliyor ama boşa almadan stop ederseniz hemen yine yapışıyor. boşta bırakırsanızda 5-10 dk sonra yine yapışıyor ve motor çalışmadan hiçbir şekilde vites değiştiremiyorsunuz. Zorla itekleyerek yada denk getirebilirsem boşa geçirerek motosikleti çalıştırdığımda azda olsa bir düzen tutuyor ve gidebiliyorum. Ayarı en gergin seviyeye alıp kolu sonuna kadar çektiğimde ancak ayırıyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar