Tracer 700'ü A2'yle sürebiliyor muyum?

3 4 Saattir yabancı ve Türk kaynakların çoğuna baktım ChatGPT'ye sordum vs. derken bazı kaynaklarda yanlışlık olduğunu gördüm. FZ6 Fazer için A2'ye çevirme kitlerini uyumlu sanıyordum ve FZ6 Fazer almayı düşünüyordum meğerse 3 4 beygir fazlalığından dolayı A2 kitiyle yazılımı ve projesiyle uğraşsam bile A2'yle kullanamıyorum tabi ki istisnaları var (Ruhsatta yanlış yazılan ama şaseden yapılan bir sorguda sisteme kaç beygir olduğuna bakıldığında sıkıntı çıkartma ihtimali varmış kesin sıkıntı çıkar diye bir şey yok ama kıl birisi yazabilir) böyle bir şey düşünen arkadaşlar için A2 ehliyetlerde CC değil kW sınırı var ve bu 47beygire kadar tüm motosikletleri kullanabildiğimi öğrendim örn: 600CC ama 15kW bunu A2 bir ehliyetle kullanabiliriz eğer trafik polisi arkadaş bu konuda ceza yazarsa itiraz ederek hiç bir sıkıntı ve ceza almadan kurtarabiliyoruz. MT07 veya Tracer 700'ün bayide A2'yle satıldığı aklıma geldi Avrupa ve İngiltere'de çok yaygın şekilde yapılan bir olaymış eBay gibi platformlardan 50 100Pound civarına satılan mekanik kit veya Yamaha vb. başka sertifikalı ECU kodlayan yerlerde ECU üzerinden yapılabiliyormuş. Forumda eski veya yeni kasasını A2'ye uyarlı bir şekilde kullanan birisi var mı diye sormak için yazdım hem ileride yapmak isteyen arkadaşların onlarca konu gezmesine gerek kalmaz.

Üstte ki yazıyı okumakla uğraşmak istemeyen arkadaşlar içinde 2017 model bir Tracer 700'ü A2'ye Yamaha yetkili servisinde uyarlıyabilir miyim? Maliyeti ne olur? Önceden yapan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bazı ehliyet kurslarında A2'ye uyumlu kursiyer motorları var ama bunu basit bir kitle mi yapmışlar yoksa fabrikadan ayarları kısılı olarak mı gelmiş bilemiyorum. Ben de şunu merak ediyorum; diyelim ki normal Mt07 ya da Tracer 7 aldın ve bu kitle A2 gücüne düşürdün, sonra bunu ruhsata nasıl yazdıracaksın? Böyle bir şey mümkün mü?

Bazı ehliyet kurslarında A2'ye uyumlu kursiyer motorları var ama bunu basit bir kitle mi yapmışlar yoksa fabrikadan ayarları kısılı olarak mı gelmiş bilemiyorum. Ben de şunu merak ediyorum; diyelim ki normal Mt07 ya da Tracer 7 aldın ve bu kitle A2 gücüne düşürdün, sonra bunu ruhsata nasıl yazdıracaksın? Böyle bir şey mümkün mü?
Yetkili servisten şu kW'ye düşürülmüş diye bir belge alıp Makine Mühendisler Odasından onaylatıp Trafik Tescil şubeden bunu işlettikten sonra yeni ruhsat kağıdı çıkarttırmak gerekli. Yetkili serviste yaptırmayı isteme sebebim Mühendisler odasında yetkili değilde normal bir yazılım yeri görünce daha fazla belge istemesiyle uğraşmak istemediğim için. A2'ye verilen MT07'ler kapalı alanlarda kullanıldığı için sıkıntı olmuyor diye biliyorum. Gaz telinin olduğu kısma fazla çevirilmemesi yani belirli bir deviri geçmemesi için aparat gibi bir şey takıp maks 47beygir çıkıcak kadar devir çevirmesini sağlıyorlar. Yazılımda da yakıt hava ayarını ona göre ayarlayıp belirli şeyler ekliyor veya kısıyorlar diye buldum kaynaklardan mekanik kit dediğim şey dışında yazılım işi nasıldır orasını tam olarak bilmiyorum .

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Kawasaki bu şekilde gücü düşürülmüş A2'ye uygun modeller satıyordu. Yurtdışında da yamaha'da bu seçenekler mevcut. A2'ye uygun olarak yola çıkarıp plaka takıldıktan sonra tekrar normal haline döndürüyorlar mı bilmem.

Söz konusu motosikletler için bir haber göremedim ama en çok satan bayii olduğunu düşündüğüm ARN motor tarafından paylaşılmış şöyle bir gönderi buldum

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Selamlar,

Ben ehliyet alırken bu detaylar yoktu, internette araştırdım iyice kafam karıştı, o yüzden soruyorum; ehliyetinizin seviyesini yükseltemiyor musunuz? Ya da yükseltmek için kaç yıl beklemek gerekiyor? Ya da başka bir detay mı var?

Motosikleti
yok:(
türk polisi: BEN ANLAMAM YAZARIM GİT SEN UGRAŞ BANNE

Motosikleti
CB650R

Tenere 700 sürülebilir. Daha doğrusu A2 versiyonu alınır ise 35KW gelir ve sürülebilir
Tracer 700 geçmişte böyle geldi mi emin değilim ancak bir ara 35KW MT07 yi listeye eklemişlerdi ama satabildiklerini sanmıyorum, şu ara da getirmiyorlar zaten. Bir ihtimal siparişle yapıyor olabilirler.

Tenere 700 sürülebilir. Daha doğrusu A2 versiyonu alınır ise 35KW gelir ve sürülebilir
Tracer 700 geçmişte böyle geldi mi emin değilim ancak bir ara 35KW MT07 yi listeye eklemişlerdi ama satabildiklerini sanmıyorum, şu ara da getirmiyorlar zaten. Bir ihtimal siparişle yapıyor olabilirler.
Tracer'da aynı şekilde 35kW olarak geldi ama bayiden çıkartılırken böyle bir seçenek sunulduğu için sonradan nasıl yapılır bilmiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

türk polisi: BEN ANLAMAM YAZARIM GİT SEN UGRAŞ BANNE
Öyle olucak büyük ihtimalle ama yanımda yaptırdığım belge ve faturaların kopyasını gezdireceğim ondan dolayı sıkıntı çıksa da ceza itirazlarım 1 2 hafta içerisinde cevaplanıyor ondan dolayı sıkıntı yapmıyorum.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
En sorunsuz, en ucuz çözüm A ehliyet almak.
24 yaş veya 2 yıl A2 sahibi olan herkes alabilir.

Selamlar,

Ben ehliyet alırken bu detaylar yoktu, internette araştırdım iyice kafam karıştı, o yüzden soruyorum; ehliyetinizin seviyesini yükseltemiyor musunuz? Ya da yükseltmek için kaç yıl beklemek gerekiyor? Ya da başka bir detay mı var?
A1'De 70bin KMden fazla 125likle Türkiye'nin çoğu yerini gezdim ama dümdüz yolda sadece ruhsuz ruhsuz gitmekten canım sıkıldı CBR125R ne araziye gelebiliyor ne uzun seyahetlara geliyor gerek titreşimi olsun gerek torkunun yetersiz olması olsun bazı yerlerde beni korkutuyor. Tırları geçmeye motosikletimin gücü yetmiyor Kuzey Marmara otobanında 110 120yle motorum 7 8bin devirde rahat seyahat ediyor ama ne orta şeritte sıkıştırılmadan gidebiliyorum ne tırları sollamaya motosikletimin torku yetiyor ondan dolayı R25 vs. apaçilerin elinden çıkma motorlara 250 300 bin vereceğime çiçek gibi Tracer700 alabilir miyim diye düşünüyorum. Ehliyetimi A sınıfına yükseltmeme daha 2 yıl olduğundan bu kadar beklemek istemiyorum. Tecrübesiz birisi değilim 1 2 kez 250 500CC sürdüm demiyeceğim trafiğe kapalı virajlarda 600CC 700CC motosikletleri rahatlıkla kullanabiliyorum.

Muhtemelen A ehliyete yükseltmek daha ucuz olur
2 Yıl beklemektense A ehliyete yükseltme parasının 2 katını vermek daha mantıklı geliyor bana.

Kawasaki bu şekilde gücü düşürülmüş A2'ye uygun modeller satıyordu. Yurtdışında da yamaha'da bu seçenekler mevcut. A2'ye uygun olarak yola çıkarıp plaka takıldıktan sonra tekrar normal haline döndürüyorlar mı bilmem.

Söz konusu motosikletler için bir haber göremedim ama en çok satan bayii olduğunu düşündüğüm ARN motor tarafından paylaşılmış şöyle bir gönderi buldum
Kawasaki için maalesef bütçe yetersiz abi , 5DK önce motoru evin önüne park ederken komşularımdan birisi Versys 650 almış içim cız etti.

Son düzenleme:
türkiye'de bu kısıtlamalı versiyonların satıldığını ne gördüm ne duydum. sonradan yapılan kişisel modifikasyonlar cezai işlemden kurtarmaz. onla uğraşacağına yaşın yetiyorsa A ehliyet al.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Harika A2 motosikletler var, Tracer'ı uydurmaya gerek yok + bu işlemi Türkiye'de yapacak bir bayi olduğunu hiç zannetmiyorum. Boşa kürek çekmek olur. Direkt A2 motosikletler arasından seçim yapın.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Harika A2 motosikletler var, Tracer'ı uydurmaya gerek yok + bu işlemi Türkiye'de yapacak bir bayi olduğunu hiç zannetmiyorum. Boşa kürek çekmek olur. Direkt A2 motosikletler arasından seçim yapın.
harika a2 ne var mesela tracera rakip

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
harika a2 ne var mesela tracera rakip
"A2'ye kısılmış Tracer" ;) onunla karşılaştıracağız. Elma armut karşılaştırmayalım... Bin tane A2 motor var piyasada hangisini sayayım?

Ana fikir şu; Türkiye'de bu işi yapamazsınız, boş hayâlleri bırakıp makul seçeneklere odaklanın.

Motosikleti
Hero Dash 125
Bayi çıkışlı A2 uyumlu motür satın alınsa bile geçen gün bir uygulamaya denk geldim ondan bahsedeyim.

Polis çevirme yaparken bir elektrikli bisiklet/motosiklet kullanan kuryeyi çevirdi. Ben de yakınında bir yerde alışveriş yapıyorum gözüm takıldı izlemeye başladım. Kenara çektirdiler, polis taşıtın fotoğrafını çekti. İki polis kafa kafaya vererek telefondan bir şey aramaya başladı. :unsure:

Garibim kurye çocuk sıkıntılı şekilde esas duruşta duruyor. Motürün arka çantasında bir işletme adı yazılı. Belli ki eleman çalışan, taşıt dükkanın.

Neyse iş uzadı. 15 dakika kadar geçti polisin yanına gittim. Selamlaştık ettik. Merak ettim dedim neye bakıyorsunuz bu kadar uzun süredir. Ben de bu taşıttan kullanıyorum, dikkat etmem gereken bir şey var mı diyerek yalan söyledim.

Polis de Google görsellerde taşıtı arattığını, KW'sına göre ehliyet gerekliliği olup olmadığını kontrol ettiğini söyledi.

Yani kıssadan hisse siz A2'ye uyumlu hale getirilmiş bir motürü trafiğe çıkarttığınızda, polis direkt üzerinde yazan marka modelden Google sorgusu yaparsa yada görsellerde aratırsa bu motür A ehliyete uygun. Senin ehliyetin A2 olduğu için geçersiz diyebilir. Sonrasında uğraş dur.

Ehliyet büyütürüm yada A2'ye uygun hale getirilmemiş. Fabrika çıkış verileri direkt oynanmadan A2'ye uygun motür bakarım sizin yerinizde olsam.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
"A2'ye kısılmış Tracer" ;) onunla karşılaştıracağız. Elma armut karşılaştırmayalım... Bin tane A2 motor var piyasada hangisini sayayım?

Ana fikir şu; Türkiye'de bu işi yapamazsınız, boş hayâlleri bırakıp makul seçeneklere odaklanın.
tamam yine a2ye kısılmış tracerdan daha iyi bi örnek ver

yok yani yok kendimizi kandırmayalım tek fark şu olabilir a2dekilerden 5 kg daha fazla olabilir ama o amortisörüne teknolojisine ağır basıyor mu basmıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar