- Konu Yazar
3 4 Saattir yabancı ve Türk kaynakların çoğuna baktım ChatGPT'ye sordum vs. derken bazı kaynaklarda yanlışlık olduğunu gördüm. FZ6 Fazer için A2'ye çevirme kitlerini uyumlu sanıyordum ve FZ6 Fazer almayı düşünüyordum meğerse 3 4 beygir fazlalığından dolayı A2 kitiyle yazılımı ve projesiyle uğraşsam bile A2'yle kullanamıyorum tabi ki istisnaları var (Ruhsatta yanlış yazılan ama şaseden yapılan bir sorguda sisteme kaç beygir olduğuna bakıldığında sıkıntı çıkartma ihtimali varmış kesin sıkıntı çıkar diye bir şey yok ama kıl birisi yazabilir) böyle bir şey düşünen arkadaşlar için A2 ehliyetlerde CC değil kW sınırı var ve bu 47beygire kadar tüm motosikletleri kullanabildiğimi öğrendim örn: 600CC ama 15kW bunu A2 bir ehliyetle kullanabiliriz eğer trafik polisi arkadaş bu konuda ceza yazarsa itiraz ederek hiç bir sıkıntı ve ceza almadan kurtarabiliyoruz. MT07 veya Tracer 700'ün bayide A2'yle satıldığı aklıma geldi Avrupa ve İngiltere'de çok yaygın şekilde yapılan bir olaymış eBay gibi platformlardan 50 100Pound civarına satılan mekanik kit veya Yamaha vb. başka sertifikalı ECU kodlayan yerlerde ECU üzerinden yapılabiliyormuş. Forumda eski veya yeni kasasını A2'ye uyarlı bir şekilde kullanan birisi var mı diye sormak için yazdım hem ileride yapmak isteyen arkadaşların onlarca konu gezmesine gerek kalmaz.
Üstte ki yazıyı okumakla uğraşmak istemeyen arkadaşlar içinde 2017 model bir Tracer 700'ü A2'ye Yamaha yetkili servisinde uyarlıyabilir miyim? Maliyeti ne olur? Önceden yapan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.
Üstte ki yazıyı okumakla uğraşmak istemeyen arkadaşlar içinde 2017 model bir Tracer 700'ü A2'ye Yamaha yetkili servisinde uyarlıyabilir miyim? Maliyeti ne olur? Önceden yapan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.