TRABZON-MANİSA YOLCULUĞUM

Trabzon Beşikdüzü’nden Manisa Selendi’ye gidecektim ama motorla gidebilir miydim? Yol çok uzundu ve benim uzun yol deneyimim yoktu. “Motorla o kadar yol gidebilir miyim?” düşüncesiyle geçirdiğim bir iki günden sonra Pazartesi sabah erkenden hazırlandım ve yola çıktım.

1. GÜN

Artık hazırdık ve yola çıkabilirdik

mH37Mo.jpg

Yolculukta ilk durağım Giresun oldu. Kadir hoca beni karşıladı ve onun harika Giresun manzaralı evine gittik.

vLKKYt.jpg

Giresun’dan istikamet Sinop olarak yola çıktım. Bafra’dan geçerken kenarda gördüğüm köprü dikkatimi çekti. Mimarisi güzel olan yapıları severim. Bafra’da yeni evlenenler bu köprüden geçerlermiş. Adet nasıl oluşmuş bilmiyorum ama güzel bir gelenek.

0vQdFr.jpg

Bir iki fotoğraf çekiminin ardından yola devam ettim. Sinop Gerze’ye vardığımda güneş batmıştı ve ben çok yorulmuştum. İlk geceyi gerzede geçirdim.

1. Gün gittiğim yol.

https://imagizer.imageshack.us/v2/414x183q90/661/IeANzG.png

2. GÜN

Salı günü erkenden Sinop’a geçtim. Önce yarım adayı motorla turladım ve kuzeyden bir fotoğrafım olsun dedim. Tabi biraz farklı olmalıydı.
3FTHHJ.jpg

Daha sonra şehirde turladım. Küçük bir şehirmiş Sinop. Meşhur Sinop Cezaevi’ni gezdim. Gezerken aklımda hep “ Kim bilir burada kaç insan kaldı? Hangi şartlarda yaşadılar? Ben olsam ne yapardım?” soruları vardı. Özgür olmak gibisi yok.

Cezaevinin girişi

YZiN4e.jpg

Çocuk Hapishanesi

1ZJRH3.jpg

Mahkum Nakil Aracı

fXUtCg.jpg

Cezaevi ve avlusundan bir kare

JYqPf9.jpg

Cezaevinden sonra adını çok duyduğum Hamsilos Koyu’na gittim. Müthiş!

hbsL9O.jpg

Hamsilos’tan İnceburun Feneri’ne gittim. Burası Türkiye’nin en kuzeydeki noktası. Tabi bir iki fotoğraf çekmeliydim.

K7enGw.jpg

0Mtf44.jpg

İnceburun’dan sonraki hedefim İnebolu’ydu. Yol dardı ama motorla gitmek çok zevkliydi. Bir tarafımda Karadeniz öbür tarafta hep yeşillik olması harikaydı.

bCHKlc.jpg

Yolda sağa sola bakınırken çok güzel bir sahil gördüm. Orta Karadenizde böyle güzel sahil göreceğim aklıma bile gelmezdi. Sonrasında daha çok göreceğimi bilmiyordum. Burası Güzelkent sahili.

EDNulN.jpg

Akşama doğru İnebolu’ya vardım. Kalacak yeri ayarladıktan sonra şehirde biraz gezdim.

2. Gün gittiğim yol

eKKOOR.jpg

3.GÜN

Sabah gördüğüm bir ev bana çok garip geldi. Çünkü çatısı kiremitle değil taşla örtülüydü. Daha sonra öğrendiğime göre bu taşlar denizden çıkarılıyormuş.

8k6vdM.jpg

İnebolu’dan sonraki hedefim Amasra idi. Amasra’ya kadar yolda çok güzel yerler gördüm. Fotoğraflar çektim.

Güneşin ve nemin etkisiyle manzara bu şekildeydi

t5fwD8.jpg

Yine birkaç harika sahil daha

e3KvuA.jpg

İnşallah yolu olmayan bu sahile kimse dokunmaz

srpXPV.jpg

Karadenizde zeytin ağaçlarını görünce çok şaşırdım

TtX6Ph.jpg

Bu evde 1-2 gün kalmak isterdim

t7bEZo.jpg

Ben motorla gezerken bisikletle gezenler de varmış

82POGm.jpg

Cide ve sahili

G2sX5U.jpg

BtyGxw.jpg

Gideros Koyu

CmLb66.jpg

Ve Amasra göründü

2PgHNz.jpg

Amasra’da biraz gezdim. Ama bir günün Amasra’yı gezmek için yetersiz olduğunu anladım ve daha sonra tekrar gelmeye karar verdim.

Bre6zu.jpg

sIgY7c.jpg

OD2dYZ.jpg

Amasra’da kalacak yer bulamayınca Safranbolu’ya geçmeye karar verdim. Amasra Safranbolu arası yol çok güzeldi. 9-10 km çınar ağaçlarının altında uzanıyor yol. Sonrasında çam ormanları arasından geçiyor. Safranbolu’ya vardığımda akşama bir saat vardı. Kalacağım yeri ayarladıktan sonra çok merak ettiğim Kristal Teras’a gittim.

P1oLWR.jpg

Korkmuyorum tabiki. Yürüyorum en uca kadar.

Qwcbv2.jpg

Su kemeri de varmış

xay0sj.jpg

Gündüz Safranbolu

pU3Ae7.jpg

dppPMn.jpg

Gece Safranbolu

jHEBsK.jpg

mcYVJr.jpg

Eski ve yeni yan yana

kBxUu7.jpg

3. Gün gittiğim yol

J7ejgV.jpg

4.GÜN

Sabah erkenden yola çıktım. Yolum uzundu. Hendek’e varmalıydım. Yusuf hoca oradaydı. Ne kadar erken gidersem o kadar çok gezebilirdik. Hendek maceramızı Yusuf hocam çok güzel anlatmış.

Dikmen yaylası gezimiz ve Onun yazısı:

http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/151593-dikmen-yaylasi-ve-orman-ici-gezi.html

4. Gün gittiğim yol

Yj5f0J.png

5.GÜN

Yusuf hocamla beraber önce Sapanca Gölüne gittik. Bir poz daha

ofCtD6.jpg

Sonra Poyrazlar Gölüne gittik. Bu gölü çok beğendim.

iML54j.jpg

Yusuf hocam sağolsun. Beni gezdirdi, karnımı doyurdu. Allah razı olsun. Gittik, gezdik, gördük. Artık yola çıkma zamanı. İlk kez böyle uzun bir yolculuk yaptım. 5 gündür yollardayım. Akşama evime varmalıyım diyerek yola çıktım ve gece yarısı olmadan evime geldim. Toplam 1680 km yol yapmışım 5 günde.

5. Gün gittiğim yol

db10ax.jpg

Çok iyi ne mutlu sana.Toplam kaç km yol yaptın dostum? Herhangi bir sorun yaşadın mı motorla ilgili? Yanına ne aldın? Çok sordum ama merak ediyorum. Son olarak yan çantalarin altında çanta demiri var mı? Tekerin düz bassin nice gezilere.

Motosikleti
Henüz yok.
hocam eline ayağına motorunun tekerine sağlık, yeter ki motor bakımlı ve sınırlarını bil gerisi hikaye her yere gider ve gidersiniz.

Baklava tadında gezi,bu rotayı bir kenara not edilmeli,anlatım şiir gibi olmuş keyifle okudum,eline sağlık

Toplam 1680 km yol yaptım. Motorda herhangi bir sorun olmadı. Yanıma sadece yedek kıyafet aldım. Aslında çadır vs almak isterdim ama planlı bir yolculuk değildi. Çantaların altında demir yok. İple bağladım.

F54

Küçük Cc ile de gayet güzel yol Yapılıyor bunu birkez daha gördük tebrikler

cevap için teşekkür ederim. 1600 km uzun bi yol benim için ama hep uzun yol merakım var. Iyi geldi paylaşımın. Gezilerin hep güzel olur inşallah.

Ümit hocam gezi yazını çok beğendim, fotoğraflar da çok iyi,beraber yaptığımız geziyle ilişkilendirmen iyi olmuş,Allah'a emanet ol görüşürüz

Zonguldak üzerinden akçakoca karasu kefken cebeci ve kerpeyi görüp adapazarina indeydiniz özellikle karasu ve cebeci sahilini görünce egede sahil yokmuş derdiniz. Sahilleri beğendiğiniz için aklıma geldi :)
Adapazarindan izmire gelince sahilden denize giresm gelmiyor.
(Tabiki dals ve tekne turu etkinlikleri ile egenin asil su güzelliğine ulaşıyoruz ve buna aşığım. Bahsettiğim sadece kumsallar ve kıyılar :) )

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
fotoğraflar ve paylaşım harika,gezmiş kadar oldum ben de,eline ayağına sağlık.
yalnız Türkiye'nin kuzey noktası inceburun değil,Ahlatlı ( 42°06'19"K, 27°14'27"D)İnceburun Anadolu'nun en kuzey noktası.(42.05.50 K,34.56.54)

MCV

Çok güzel mekanlar ve resimler.
Paylaşım için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar