Aliexpress ile ilgili başka konulara ait iki güncel tecrübemi aktarayım.
Gidon aynası aldım RS'e. RS için diye satıyor adam.
Geldi mal, indim motorun başına, mümkün değil olması. Gidonun içine doğru uzun bir girintisi var parçanın, benim gidonun içi kapalı o kadar gidemez. Kendi bağlantısını söktüm. Yanında gelen ve aynanın gidona bağlandığı yani ürünün kendi vidası, gidonun içine girmiyor yanlış ölçü. Gittim doğru vida aldım, bu sefer gidon içine giren kısmı söksem de bağlantı o kadar alakasız tasarımla basıyor ki aynayı sıkınca gaz kolunu çeviremiyorum. 3d printer'da bir spacer bastım aynayı gaz kolunda uzaklaştırmak için, orası oldu bu sefer de başka yeri tam tutmadı sallandı..
Dispute açtım fotoğrafları yükledim, satıcı diyor ki bence ürün doğru.

Bu arada dispute açmadan sayısız mesajlaştık, adam aptal saptal kötü İngilizce ile alakasız şeyler söylüyor. (Uzak doğu ile kurumsal ticari münasebetim de çok oldu, üzgünüm ama net bilerek yapılan terbiyesiz bir oyalama şekli..) Aliexpress devreye girdi, onlar da bizce normal falan diyor.. Dalga mı geçiyorsunuz siz falan diye bayağı yüklendim, sonunda refund kararı çıktı ama yani geberttiler beni bu süreçte.
Geçenlerde de başka bir parça söyledim yine motora. MOntaj için olması gereken bir pul baya yok, bir kaç tane aynı parçayı alan Avrupalı ile konuştum, onlarda da yok. Ayrıca ürünün motora bağlanacağı pin yanlış yapılmış, kilit bağlantısı. Ben otoparkta eye ile 1 saat törpüledim ittirdim kaktırdım oldu.. Adamlara yazdım, aaa tamam doğrusunu yollayalım dediler.. (Bu arada yine diğer sipariş veren kişilerle konuştum, hepsine yanlış pin ile gitmiş, girmiyor mal yerine..)
Sonra yenisini yollayalım diye bir link yolladılar. Aliexpresslisting, $33...

Ne diyorsunuz siz diye giriştim, sonra $1 olarak yeni bir listing geldi. Size niye para veriyorum diyorum, bedelsiz ürün yükleyemiyoruz diyor aliexpress'e..

Hasanpaşa'da olsan ağzına iki tane vurur "ben mala para verdim doğru pin'e niye para veriyorum" dersin. Bunlar yine salak salak kötü İngilizce şeyler yazıyor. Sonra $0.03'e bir link yolladı..

Diyorum siz şaka mı yapıyorsunuz, nasıl yollayacaz ki başka türlü diyor.

Dispute açtım, bekliyor.. Mesaj atmış, tamam china post ile göndericez ama dispute'u kapat diyor.. Dedim siz yollayın gelince kapatırım..
Bize güven yollayacağız diyor..
incik cincik şeyler ok. denemek için hadi ok. ama ciddi birşey alıyorken kimle ticaret yaptığını unutmamak lazım.