Toruing ile şehir içi sürüş

Motosikleti
Bajaj Pulsar Rs200
CFMoto alacağım diyorsanız 2. el de düşünüyorsanız 650MT daha iyi olabilir.
Sıfır satışa 700mt ile 450mt fiyatının daha düşük olması çok tuhaf değil mi mesela. Keza 650mt fiyatıda öyle.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İhtiyaçlarını bir sırala önce.

4-5 ay öncesini şimdiden planladığınıza göre daha yirmilerde bir arkadaşımızsınız. SS kullanmak istiyorsan SS al. Birinin yanlışı, senin doğrun olabilir. Bizim SS sürerken belimiz ağrıyor diye SS sürme ve deneyimleme zevkinden neden mahrum kalasın ki? SS alıp şehir içinde de takılabilirsin.

Önemli olan ihtiyaçlar;

-Çantalı sepetli motor mu istiyorsun yoksa dümdüz mü kullanacaksın?
-Bol aksiyonlu mu kullanacaksın ya da daha sakin mi?
-Motor yüksek mi olsun, alçak mı?
-Artçılı mı kullanacaksın(manit vs) yoksa tek mi süreceksin?

Bir sürü soru üretilir, kendin bunları hazırlarsan, cevabını da bulursun diye düşünüyorum.

He bir de, SS makineler, hadi küçük CC belki çok sıkıntı çıkartmaz ama hacim büyüdükçe psikopatlaşan makineler. O kadar para ayırıp, eğitime yatırım yapmamak olmaz. İmkanlar varsa önce eğitim bence.
4-5 ay öncesinden plan yapmaya yasimin ne ilgisi var anlamadım. Ancak doğru bildiniz 22 yaşındayım.
Sorduğunuz soruların tüm cevapları var bende.
Çanta olmazsa olmaz.
Araziye giriyim sürekli offroad yapayım istemiyorum. %75 yol %25 arazi diyebilirim.
Motor yüksek olsun istiyorum.
Artçı alacağım seyehatlerimde sıkıkla olucak.

Son düzenleme:
Motosikleti
Dominar 250
Sıfır satışa 700mt ile 450mt fiyatının daha düşük olması çok tuhaf değil mi mesela. Keza 650mt fiyatıda öyle.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4-5 ay öncesinden plan yapmaya yasimin ne ilgisi var anlamadım. Ancak doğru bildiniz 22 yaşındayım.
Sorduğunuz soruların tüm cevapları var bende.
Çanta olmazsa olmaz.
Araziye giriyim sürekli offroad yapayım istemiyorum. %75 yol %25 arazi diyebilirim.
Motor yüksek olsun istiyorum.
Artçı alacağım seyehatlerimde sıkıkla olucak.
4-5 ayda çok şey değişiyor ve kararsız kaldığın konu, kendisini tanımayan insanın kalacağı ikilemler bunlar, bu da bizi yaşının genç olmasına getiriyor, gerçi her zaman böyle olmaya da bilir tahmin ettim, zira çoğumuz aynı yerlerden geçtik. Kötü bir şey demedim bu arada, genç olmak harika bir şey. :)

Eh işte şu an bu sorulara cevap buldunuz, SS kararsızlığı yaşamıyor olmanız lazım. Zira ihtacının karşılığı SS değil. He insanın kanı bitlenir, orası ayrı, o zaman mantık devreden çıkıyor zaten.

2. el oluyorsa Ktm 390 ADV de düşünebilirsin, sıfır olacaksa bayiilerle bi konuşmak lazım. Liste fiyatını hak etmese de güzel motordur, uygun fiyata gelirse alınabilir.

Bu arada ben Cf Moto 650 MT kullandım. Piyasasının uygun olmasının geçerli nedenleri var. Parçası yok. Ergonomisini ben beğenmemiştim zira hemen verdim motoru başkasına. Bir de kullandığım motorlar içinde deli gibi sıcaklık üfleyen bu vardı bacaklarım çok terliyordu.

Motosikleti
Bajaj Pulsar Rs200
4-5 ayda çok şey değişiyor ve kararsız kaldığın konu, kendisini tanımayan insanın kalacağı ikilemler bunlar, bu da bizi yaşının genç olmasına getiriyor, gerçi her zaman böyle olmaya da bilir tahmin ettim, zira çoğumuz aynı yerlerden geçtik. Kötü bir şey demedim bu arada, genç olmak harika bir şey. :)

Eh işte şu an bu sorulara cevap buldunuz, SS kararsızlığı yaşamıyor olmanız lazım. Zira ihtacının karşılığı SS değil. He insanın kanı bitlenir, orası ayrı, o zaman mantık devreden çıkıyor zaten.

2. el oluyorsa Ktm 390 ADV de düşünebilirsin, sıfır olacaksa bayiilerle bi konuşmak lazım. Liste fiyatını hak etmese de güzel motordur, uygun fiyata gelirse alınabilir.

Bu arada ben Cf Moto 650 MT kullandım. Piyasasının uygun olmasının geçerli nedenleri var. Parçası yok. Ergonomisini ben beğenmemiştim zira hemen verdim motoru başkasına. Bir de kullandığım motorlar içinde deli gibi sıcaklık üfleyen bu vardı bacaklarım çok terliyordu.
Pekte haksız sayılmazsınız. Kötü bir şey söylemediniz elbet, gücenmedim.

Evet tüm ihtiyaclarımı toruing karşılıyor, insanın kanı kaynıyor dediğiniz gibi. Mantıklı davranıp ss almaktan vazgeçeceğim sanırım. KTM'yi de değerlendiricem. Teşekkürler yorumunuz için.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
kimse yazmamış, hemen yetişip yazayım. O paralara her yola gelen çok konforlu japon var, 10 yaşındaki halleri daha rodajı yeni bitmiş gibi ikinci elleri bulunabiliyor. Marka/model adını yazınca kızıyorlar ama v ile başlıyor model adı. :)

Lafı geçmişken ben bu 450SR motorlarındaki patlama konusunda bir hırtoluk seziyorum.
Türkiye Pist Şampiyonası'nda Open500'de canavar gibi kullanılıyor, kaç arkadaşımda var, tık demedi it gibi gidiyorlar.

Neyse soruya gelecek olursak, MT450 zaten touring motor değil, adventure sınıfında bir motor. Adv motorları da şehir içinde kullanmak çok kolay - litrelik segmentte iş değişir belki de, ben Tuareg 660 ile maymun gibi her yerde gidebiliyorum. 450MT daha da ufaktır muhtemelen - hadi fazla hafif olmasın, yine de üzmeyecektir.
Ama yüksek motorun düşük hızda zorlayıcı hissetirmesi başka bir şey.

İzmir-Tiflis planlayan, sürekli yeni yerler gezmek istiyorum diyen birisin. Paşa paşa 450MT al.
Gerçekten supersport "sürmek" istediğin zaman, sahibi olmak değil sürmek istediğin zaman, alırsın zaten. O senaryo dışında göze sürülecek aklı başında bir hareket değil SS motor almak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar