Torbacı youtuber izleyicileri hakkında.

yani mevzunun o kadar basit olmadığını düşünüyorum çünkü istatistiklere de yansıyor bu durum özellikle dikkat süresi olarak bizim nesil japon balığı kadar bile odaklanamıyor.

Eski nesil tabular masallar korku baski din somurusu ile kafayi yedi, yeni nesil de Ampul yuzunden kafayi yedi.

Mesele tabiki de cok cok daha karmasik ama sadelestirme hastaligi biraz mesleki deformasyon diyelim.

Kafayi yedirten sebepler, bireyin hangi yonde kafayi yedigini de belirliyor tabi. Mesela din sömurusu enayilige, tabular sapikliga, masallar iki yuzluluge, korku atalete, baski siddete ebeveynlik yapti.

Peki ampul neye sebep oldu? Yeni nesile. Yeni nesil iyi idare ediyor imkansizliklar icinde var olma savasi veriyor.

Yeni nesili gömmeden once, bi oturup igneyi kendimize batirmamiz lazim:

1-Ulkenin su hali kimin sucu?
2-Biz yeni nesile ne verdik te ne bekliyoruz?

Garipler zaten omurlerini sefalet icinde gecirecekleri gercegine ragmen birseyler yapmaya calisiyor, bide biz boyle yok " yeni nesil mal yaww"

Napsin aga yeni nesil? Sansli azinlik haric yeni neslin midesine protein girmiyor. Okullarda bi tost olmus 40-50 lira.

ogrencilerin beslenme cantalarinda kizarmis hamur ve ekmek arasi domates disinda cok az sey var.

Yeni nesil napsin pc oynamayip? disarda oymayacak alan mi var? Guvenli ortam mi var? gezecek tozacak imkan mi var?

Biz anca gomuyoruz "mal oldular ekrana bakmaktan" diye. Baska secenek mi sunduk bu gariplere?

Rol modellere bakiyor cocuk, durustler fakirlikten oluyor, uckagitcilar gotunu parayla siliyor.

Banane ulan mikerim boyle isi diyip isyan ediyor. mikmisim durustlugunu diyip suca bulasiyor. Ki bu isyan konusu, eski neslin yaomaya cesaret dahi edemedigi birsey idi malesef.

Bahsi mevzu genc adam sucludur sucsuzdur adalet karar verir. Ama genclerin suca bulasimasi da genclerin oldugu kadar eski neslin sucudur.

En azindan gommeyelim garipleri. gunahtir be. sonucta hayatlarini gecirecekleri batmis ulkeyi onlara biz armagan ettik.

F54

itiraf etmiş her şeyi anlatmış. motoru kendi kullanıyor çantasında 1 kilo uyuşturucu taşıyor suçlu olup olmadığını sorgulamak absürt geliyor bana bir tık.

1 kg azmış içiciyim der çıkar eğer birilerini bana satıyordu/sattırıyordu diye ifade vermezse haa verirlerse içerden çıkması 10 12 seneyi bulabilir

yani mevzunun o kadar basit olmadığını düşünüyorum çünkü istatistiklere de yansıyor bu durum özellikle dikkat süresi olarak bizim nesil japon balığı kadar bile odaklanamıyor.

Bunu boomer'lar X nesline söyledi.
X'ler Y'lere söyledi.
Y'ler de Z'lere söylüyor.

bunu derken evet dikkat koruma süresi Z'ye spesifik olabilir de, her nesil kendinden sonra geleni boklamıştır zaten @Mr.Wind'in dediği gibi insanlık tarihi kadar eski bir konu bu.

Her şeyin çok normalleştiği bir zamanda yaşıyoruz. Gençler yalnızca hayal edebilecekleri, ulaşılabilir gördükleri gelecekleri elde etme peşindeler bu siyasi, sosyal ortamda. Ve ne yazık ki sosyal medya neyin ulaşılabilir, neyin kabul edilebilir olduğunu yalanlarla süslüyor, gizliyor.

Yakın zamanda bir genç arkadaşım ile iş görüşmesi yaptım. Konu yabancı dile geldi. Neden geliştirmedin İngilizce'ni diye sorduğumda, geleceğin Türkçe'de olduğunu, her şeyin İngilizce'sinin hali hazırda yapıldığını söyledi.

Influencer'ları çok tehlikeli buluyorum. Hoş, gençler öğrenim hayatlarını tamamlayıp ortalama bir iş ile kendilerine nasıl hayat kursunlar ki? Kim ilk işi ile aile evinden ayrılıp kendi hayatına başlamayı hayal edebilir şu anda?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar