Toprak MotoGP'de başarılı olabilir mi?

Motosikleti
KTM 790 Adventure
Toprak Razgatlıoğlu’nu Kawasaki Puccetti Racing zamanlarından beri takip ederim. Yarışlarının çoğunu canlı izlerim, kaçırdıklarımı da mutlaka tekrar açıp izlerim.

Yamaha’dan BMW 'ye geçtiğinde açıkçası ben de kızan tayfadandım. “Kariyeri yakacak” dedik ama adam yine ters köşe yaptı hepimizi.

Şimdi sonunda MotoGP macerası başladı ama içimde yine o BMW zamanındaki huzursuzluk var.

MotoGP artık aerodinami savaşı. Toprak 1.85 boyunda, griddeki çoğu pilot 1.68–1.70 civarında. Adamların motorda kaybolduğu yerde bizimki kule gibi kalıyor. 😄

Bir de sabahki Thailand Grand Prix sıralama turlarına baktım. Liderle arasında 1 turda yaklaşık 2 saniye fark vardı. 22 yarışçı içinde 21. sırada yer aldı. 26 tur yarışta bu fark matematik olarak 50 saniyeye kadar çıkacak.

Herkes “ilk sene alışma yılı” diyor, muhtemelen de öyle olacak. Ama bir yandan da acaba yanlış karar mıydı diye düşünüyorum.

Yine de bu adam daha önce de “olmaz” denilen yerlerde bizi utandırdı. Belki yine yapar.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu sene rölantide sonunculukla geçer seneye umudum var

Motosikleti
1190 ADV
Toprak alışır bir şekilde toparlar, seneye bildiği lastiklerle sürecek falan filan.

Benim aklımı kurcalayan işin Yamaha tarafı. GP'nin en vasat motorunu kullanıyor Yamaha sürücüleri. Seneye 850cc ye düşünce motosiklet sorunsuz hale gelmeyecek ki.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Toprak alışır bir şekilde toparlar, seneye bildiği lastiklerle sürecek falan filan.

Benim aklımı kurcalayan işin Yamaha tarafı. GP'nin en vasat motorunu kullanıyor Yamaha sürücüleri. Seneye 850cc ye düşünce motosiklet sorunsuz hale gelmeyecek ki.
ducatiler geçen seneye göre 2 saniye düşürmüşler tur süresini yamahada 10 saniye artmış motor zaten başarısız ccnin silindir çapının düşmesi yamahaya yarar lastikler de topraka yarar bu şampiyonluk getirir mi sanmıyorum ama sıralamayı yükseltir

Toprak'ın hemen azıcık solunda bir MotoGP Dünya şampiyonu var, onun az yanında geçen senenin şampiyona ikincisi var.
Ayrıca Valentino Rossi'nin boyu 181. Şu boy konusunun gündeme gelmesi çok gereksiz. "it is what it is" diyor gavurlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sepang'da daha yavaş olan tek motor Yamaha'ydı :D

Problemin büyük kısmı Michelin'lerin şart koştuğu arka ağırlıklı tutuşun Yamaha'ya uymaması. Pirelli'nin ön ağırlıklı bir lastik getireceği biliniyor, bu Yamaha'nın işini kolaylaştıracaktır. Bir de bu shape-shifter zamazingoları seneye yasaklanacak, yine Yamaha'nın viraj çıkışlarında "daha az gol yemesi" demek bu. O yüzden aslında "teoride" 2027 değişikliklerinin en çok fayda sağlayacağı takım Yamaha.

Yalnız Iwatalı kardeşler 10 senedir her şeyi berbat etmekte rakipsizler, o yüzden çok güvenemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar