toplanmış motor alınırmı

Abilerim selamlar

cbr 250 bakıyorum şu sıralar. repsol kasasınında hastasıyımdır bir tane ucuz diye bileceğimiz seviyelerde bul dum ama motor söylenildiği üzere yeni toplanmış faturasınıda ilana koymuş.Fiyat konusunda esneğim yani riske atma bence der iseniz yüksek fiyattakilere bakımcam ne düşünürsünüz alınır alınmaz ve ya kumar olur.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Toplanmış motor alınabilir ama çarpılmış motor alınmaz. Aritmetik öyle diyor. 🤫

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Orijinal parça kullanılmışsa, ustanın da işçiliği iyiyse motosikletin fiyatına bağlı olarak alınabilir ama her zaman risk vardır. Bunu bilerek almak gerek. Benim motorum 153.000 km'de ve ben 49.300 km'de almadan 4-5000 km önce toplanmış. Ben aldığımda bilmiyordum, sonradan öğrendim. Bana 2. bir motor yaptırma sıkıntısı çıkarmadı ama yine de yaş ve km'ye bağlı olarak yapılması gereken bazı şeyler var. Ben şanslıydım, siz o kadar şanslı olmayabilirsiniz.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Selamlar, ilandaki motorun sahibi komple motosikletin motor kismini yemiş gorunuyor. Iyi yapilmis olsa dahi motosikleti usulune uygun kullanmadigi bariz.
Evet, toplanmis bir motosiklet alinabilir ama neden toplandiginin da sebebi degerlendirilmeli. Frankestayn denemelerine maruz kalmadikca sorunsuzluguyla nam salmis markalarin motosikletlerinin kendini yemesi gercekten zor. Sahibinden dolayi bu motoru gormezden gelmeni oneririm.

Üretimi durmuş modellere her zaman soğuk bakmışımdır.

Bence üretimi olan motosikletlere bakmanı tavsiye ederim. Mümkünse sıfır.

motor toplanmış da motorun gerçek km'si kaç acaba? o da önemli. şimdi 100 bin yaptıysa bu motosiklette sadece motor yok ki. öncelikle gerçek km'sini öğrenmekte fayda var. ikincisi bu ne zaman motor yedi örneğin 20 binde 30 binde motor yediyse sahibi bunla belli ki bir numaralar çekmiş canını çıkarmayı bırakın yani feleğin çemberinden geçmiştir motor. ikincisi olarak parçalar orijinal olabilir ama neden yetkili serviste bu motor toplanmamış o da bir pürüz bırakıyor. topladığı usta ne kadar düzgün topladı, doğru aletler kullandı mı yoksa kafasına göre bu kadar sıksak yeterli olur mu dedi? yani benim önüme de orijinal parçalar getirin ben de bir şekilde toplarım toplamasına da artık nasıl toplarım allah bilir. bunlar soru işareti kısmı. eğer yetkili serviste toplanmış olsaydı bence yine bir sorun yoktu.

şu an yapılması gerekenler: gerçek km kesinlikle sorgulanmalı bence. 20-30'da motor yediyse ben olsam bir tereddüt ederdim. götürdüğü ustaya da bakın nerede yaptırmış diye. en kötü google maps yorumlarına falan bakarsınız kafanızda fikir oluşur. motorun piyasasını bilmiyorum eğer dediğiniz gibi ucuzsa ve bu etkenlere de baktığınızda sıkıntı yoksa o zaman alınabilir diye düşünüyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
küçük cc toplanmış motor işine girilmez +15 yıllık 1000cclere belki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar