Topcase sorunsalı

Selamlar arkadaslar
artık cok oldun zırt pırt konu acıyon dediginizi duyar gibiyim
Fakat bu topcase takmanın sıkıntılı bi durum oldugunu okudum bikac yerden
ruhsata işlenmesi felan gerekiyormus
Bu durumun dogrulugu uygulamadakı ciddiyeti nedir .
cezası nedir . yoksa coktan aşıldı bu konular sen geridenmı geliyon diyosunuz
nedir ne degildır bu işin aslı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çevirmede sıkıntı yaratmaz. Muayenede hafif kusurlu geçer umursamayana denk gelirsen sorunsuz geçirir.

Muayeneye giderken çıkarmazsan hafif kusurlu geçer. Onun dışında herhangi bir sıkıntısı yok.

Arka çantanın dikkate alınmayan bir yönü de motosikletin dengesini etkileyebiliyor olmasıdır.

Ruhsat vs bir yana, arka çanta taktığınızda ve içine motosikletin ağırlık merkezini ciddi şekilde kaydıracak ağır şeyler koyduğunuzda sürüşünüzü de buna göre ayarlamanız gerekebileceğini dikkate almalısınız.

Arka çantanın dikkate alınmayan bir yönü de motosikletin dengesini etkileyebiliyor olmasıdır.

Ruhsat vs bir yana, arka çanta taktığınızda ve içine motosikletin ağırlık merkezini ciddi şekilde kaydıracak ağır şeyler koyduğunuzda sürüşünüzü de buna göre ayarlamanız gerekebileceğini dikkate almalısınız.

Yorumunuz icin cok tesekkurler

Bende daha demin baktım aynı konulara varmı çevirmede ceza yiyen ceza uyguluyorlarmı yoksa görmezdenmi geliniyor :)

Super Moderator
Arka çatan yasal değildir, her türlü trafik polisi ceza yazabilir, söktürüp emniyete muayeneye gitmenizi bile sağlayabilir. Ruhsata işletme konusunda ciddi bir bilgim yok, ama topcase takmak araç üzerinde bir değişiklik işlemi olduğu için, kanımca işletilebilir.

Merhabalar

Bir ara cidden çok yazıldı çizildi bu konu.. şehir içinde de yunusa gidip sordum. Yasak mi değil mi diye.. o nerden çıktı öyle bisey yok, varsa da bizim haberimiz yok,dedi. Kanunda durum nedir bilemiyorum. Ben aktif kullandım.. sorun yaşamadım

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Kesilmiş cezaları iptal ettiren mahkeme kararları var, konu ticari motorlara takılan tadilatlı yük çantaları aslında. bizim taktığımız hazır çantalar değil.

100-150 kilo motora araba kadar sigorta ödüyorum bide çanta mı takmayacağım. Ne için aldık bu motoru. Topcase'in denge bozması sadece arka çanta varsa söz konusu değil. Mondial motorumda var işte. 130km hıza kadar çıkıyorum en ufak yalpalama, gezinme yok motorda.

Benim bildiğim kadarıyla yasal ama çıkarılabilir tipte olması gerekiyor. "Çanta motorun dengesini bozan bir şeydir bu yüzden ruhsata işlenmeli ::yanliss:" mottosuyla ceza yazılırsa mahkemeyle cezayı kesinlikle iptal ettirebileceğimi düşünüyorum. Artçı da dengemi bozuyor, gelen geçen karıya kıza bakacak diye yata kalka gidiyoruz. Onu da mı ruhsata işletelim, napalım :mrgreen: Konuyla ilgili aklıma gelen:

Arkadaşlar bildiğim kadarı ile(kimseyi yanlış bilgilendirmek istemem) ticari amaçla takilan topcase ler ruhsata islemek zorunda.Kişisel kullanım da ruhsata yazılı olmazsa polislerin çevirme de bir sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum.

Muayeneyi yeni yaptırdım sorun, çıkarmadılar bir şey de yazmadılar.

Eğer ki ticari anlamda motorunuzu kullanmıyorsanız sorun yok. Paket servisi vs.

Fakat paket servisi gibi bir amaç için kullanıyorsanız ruhsata işleniyor.

Yok paketle felan isimiz yok
Sehir ici isimizi gorsun
Uzun yolda bikac parca esyamizi tasisin yeter

hususi araçlarda hafif kusurlu olarak muayeneden geçiyor, şimdiye kadar hiç bir polis te bu yüzden birşey demedi çevirmelerde, yalnız önemli tavsiye, yola çıkarken top case hafif eşyaları koyun, ağır olanları, bir ağla veya bağlama lastikleri ile artçı selesinin üzerine veya çok büyük değilse depo nun üstüne konumlandırın, yoksa sizin gidon habire depoyu tokatlar durur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar