Topcase önerisi 🚨

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
en ağır vstrom bendeki kasa diye kalmış aklımda, 225 kilo. çantaları, aksesuarları falan da eklersem 240 kilo oluyordur. 800lük nasıl 260 olmuş ben de anlamadım. yeni model daha hafiftir. Tabi ben tek başıma kaldıramıyorum. yöntemini gösteren videolar izledim ama motoru yatırınca çizilmeyecek zarar vermeyecek çimenlik alan bulup deneme fırsatım olmadı.

Bu GS'ler kaç kilo? 350 kilo diye kalmış aklımda hep çok ağır gözüyle bakıyordum, öyle mi sahiden?
Benim motorun kuru ağırlığı 277 kg. çantaları ıvırı zıvırı 300 ü rahat geçer. :) İlk başta ağır geliyordu sonradan alışıyor insan. Geri geri gitmek dışında zor olan bir şey yok. Elden vites koymak yerine geri vites ekleselermiş daha iyi olurmuş. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Monokey'ler iyidir, monolock'ların bağlantı yerleri o kadar sağlam değil. Monolock'lara 3,5kg fazla yüklemeyin yazar. (Benim 10kg yüklemişliğim vardır ama öyle aşırı sarsıntılı yollarda falan kullanmıyordum o kadar yüklediğimde...)
Düzeltme: Monolock'lar 3,5 değil 5kg. Monokey'ler 10 kg dan fazla yüklemeyin tavsiyesi vardır.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Monokey'ler iyidir, monolock'ların bağlantı yerleri o kadar sağlam değil. Monolock'lara 3,5kg fazla yüklemeyin yazar. (Benim 10kg yüklemişliğim vardır ama öyle aşırı sarsıntılı yollarda falan kullanmıyordum o kadar yüklediğimde...)
Ben tangur tungur yollarda sürüyorum, ama o zaman çanta çok dolu olmuyor. içinde max 10kg yükleyin yazmışlar, bri keresinde yan çantaları da takıp kamp malzemeleri yüklediğimde o kadar çok doldurmuştum ama o zaman da çok fazl abozuk yollara girmeden nispeten güzel yollardan gitmiştim.

Motosikleti
cbf 150
Ben direk araziye giriyorum ama yavaş gidiyorum çanta varken. Çantaya birşey olmasından çok içindeki hassas ekipmana birşey olur diye. Bazen iş gereği hassas ölçüm radarları ve lazerleri kullanıyorum hoş onların kendi çantalarıda var. Çanta içinde çanta inseption filmi gibi

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
üstünde 3 çanta, kameralar, bir ecoflow river pro batarya sistemi, tripod profosyonel , kıyafetlerim etc elki daha fazla bile olabilir. koruma demirlerini unutmim. çanta işini gördü ama belim ağrıyor makina kalkmıyor. Gs daha ağır ama kaldırmak daha kolay boxer oldugu için. v strom imkansız size öyle söylim. 30 dakka falan dinlendim enerji yiyceği aldım bütün çantalardakileri boşalttı öyle kaldırdım. bu tiktokdaki çinli kızların 3 tonluk motorları kaldırması gibi dğeil . şimdi baktım gs 1250 adventure 268kg yani osu busu çantası rahat 300 ü geçer ama kalkar o motor. boxer oldugundan. v strom yok abi yattımı yatıyor gavur ölsüsü gibi. yanlız yan çantalar o kadar iyiki hiçbirşey olmadı hatta ecoflowun oldugu yere yattı motor. motor zaten hiç yere temas bile etmedi shad baya şişko çanta yapmış. bende shadın birde arazi tipi sof çantalarıda var onu almadım ecoflowu taşıcam diye mesela o olsaydı epey maddi kayıp yaşardım yada yangın riski olurdu.
Ne ara devirdin motoru mübarek? Büyük geçmiş olsun.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
2 hafta oldu sanırım, eğimli yere park etmiştim. Benim botlarında altı artık erimiş iyice bot kayınca tabi motoru dikleştiremedim onca yükle.

üstüm başım çamur oldu. karga bokuna döndüm :)
Tövbe tövbe "gülmeyeyim, başıma gelir" diyorum ama gülünmeyecek gibi de değil be :) Neyse tekrar geçmiş olsun.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tövbe tövbe "gülmeyeyim, başıma gelir" diyorum ama gülünmeyecek gibi de değil be :) Neyse tekrar geçmiş olsun.
ben o kadar araziye giren insana bu kadarcık düşmek normal diye geçmiş olsun demek aklıma gelmemişti.

Cevaplarınız için herkese teşekkür ederim, sonuç olarak Shad sh44 aldım umarım pişman etmez :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar