Topcase önerisi 🚨

Arkadaşlar merhaba,

150cc scooter kullanıyorum. Kaskımı ve gündelik eşyalarımı koyabileceğim kaliteli ve güvenilir bir çanta arıyorum. Bütçem 5-6k. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Motosikleti
Triumph Trident 660

Abs yani plastikten yapılma kalitesini bilmiyorum. aliminyum olsa ne oluyor yani orası da ayrı bir olay zaten sırf aksesuar lüks diye 10-15 bin liraya var canta maliyeti eminim ki çok ucuzdur

Abs yani plastikten yapılma kalitesini bilmiyorum. aliminyum olsa ne oluyor yani orası da ayrı bir olay zaten sırf aksesuar lüks diye 10-15 bin liraya var canta maliyeti eminim ki çok ucuzdur
Başka bir yerde de görmüştüm bunu, ABS muhabbetini tam bilmiyorum.

https://www.gpkompozit.com/urun/gp-...MIkqyK_aXTkAMV1UcdCR1NpBQ7EAEYASABEgI-jPD_BwE bununla arasında nasıl bir fark vardır GP de iyi bir marka.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kappa, shad gibi markalar varken gp kompozit onlarla aynı yerde konuşulmaması gerekiyor.
GP'nin aluminyum çantasına yakından bakmıştım elime alıp. plastik çanta üzerine aluminyum folyo kaplamışler gibi gelmişti, yani aluminyumu çok inceydi.
Çanta alınacaksa bütçe varsa givi, yoksa kappa, shad gibi markalar alınabilir.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kappa, shad gibi markalar varken gp kompozit onlarla aynı yerde konuşulmaması gerekiyor.
GP'nin aluminyum çantasına yakından bakmıştım elime alıp. plastik çanta üzerine aluminyum folyo kaplamışler gibi gelmişti, yani aluminyumu çok inceydi.
Çanta alınacaksa bütçe varsa givi, yoksa kappa, shad gibi markalar alınabilir.
Shad ne zaman level atladı , kaliteli sınıfa girdi hiç anlamadık :)ER5 e shad çanta takmıştım.. İzmirin hız kesme tümseklerinden geçerken çanta kilit plastiklerinden kırılıp yola düşmüş , çanta 3 parçaya ayrılmıştı :)
Shad a yıllardır tövbeliyim... :)

Motosikleti
Shad ne zaman level atladı , kaliteli sınıfa girdi hiç anlamadık :)ER5 e shad çanta takmıştım.. İzmirin hız kesme tümseklerinden geçerken çanta kilit plastiklerinden kırılıp yola düşmüş , çanta 3 parçaya ayrılmıştı :)
Shad a yıllardır tövbeliyim... :)
Ben shad'ı da givi ve kappa gibi kalitelilerden sanıyordum, o zaman bu sınıftan çıkarayım.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Gıvı B360NT Siyah Çanta 36LT kullanıyorum pcx 125 de. Tavsiye ederim

Ben shad'ı da givi ve kappa gibi kalitelilerden sanıyordum, o zaman bu sınıftan çıkarayım.
Bmw nin ve birçok markanın çantalarını Shad üretiyor..

Medley'de Kappa çanta vardı hız tümseğini fark edemedim 90-100 geçtim kroscular kadar olmasada iki teker yerden kesilmiştir , bi baktım yanımdan bir Kappa çanta beni solluyor 😅
Kilitten kırılmış alt tabla , içeriden 5-6 tane akıllı vida salladım öyle devam..

Son düzenleme:
Motosikleti
Bmw nin ve birçok markanın çantalarını Shad üretiyor..

Medley'de Kappa çanta vardı hız tümseğini fark edemedim 90-100 geçtim kroscular kadar olmasada iki teker yerden kesilmiştir , bi baktım yanımdan bir Kappa çanta beni solluyor 😅
Kilitten kırılmış alt tabla , içeriden 5-6 tane akıllı vida salladım öyle devam..
Ben givi monokey arka çanta ile tangur tungur çukurlu yollarda geziyorum. Dikkat edeyim, yeterince sağlam bağlantı yeri diye hiç bakmadan dalıyordum bozuk yollara.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Shad iyidir yav. Wolf 250 kullanırken Shad Sh46 vardı bende. 5,5 sene tepe tepe kullandım, köyden gelirken neler neler taşıdım, bozuk yollarda sürdüm, 15-20 kilo yük attığım oldu, en ufak bir sorun yaşamadım. Yağmurda sürdüm su almadı. Hâtta İrf marka çanta demiri kıvrım yerinden çatladı kaynak yapıp devam ettim. Sattığım arkadaş halen kullanıyor. Yine başka bir arkadaşımın Ybr 125 inde Sh42 kargo vardı, motorla kaza yaptı çantaya hiç birşey olmadı. Sonra motoru satınca çantayı bana verdi. İlk motorum Tvs apache'de 2 seneden fazla onu kullanmıştım, o da hiç kelek yapmamıştı. Yine bu iki model olan Shad kargo 42 ve sh 46 nın alt tablaları da birbirine uyumlu idi, denemiştim. 42 kargo hâlâ depomda duruyor😅

Motosikleti
cbf 150
Shad al, geçen 260 kglık motoru yatırdım çantanın üstüne sadece çizik oluştu kırılmadı bile.

Motosikleti
800 lük Vstrom mu 260 kg 🤔
en ağır vstrom bendeki kasa diye kalmış aklımda, 225 kilo. çantaları, aksesuarları falan da eklersem 240 kilo oluyordur. 800lük nasıl 260 olmuş ben de anlamadım. yeni model daha hafiftir. Tabi ben tek başıma kaldıramıyorum. yöntemini gösteren videolar izledim ama motoru yatırınca çizilmeyecek zarar vermeyecek çimenlik alan bulup deneme fırsatım olmadı.

Bu GS'ler kaç kilo? 350 kilo diye kalmış aklımda hep çok ağır gözüyle bakıyordum, öyle mi sahiden?

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
GP al iş görür, yeni motor alınca ona da geçirirsin.

Motosikleti
cbf 150
en ağır vstrom bendeki kasa diye kalmış aklımda, 225 kilo. çantaları, aksesuarları falan da eklersem 240 kilo oluyordur. 800lük nasıl 260 olmuş ben de anlamadım. yeni model daha hafiftir. Tabi ben tek başıma kaldıramıyorum. yöntemini gösteren videolar izledim ama motoru yatırınca çizilmeyecek zarar vermeyecek çimenlik alan bulup deneme fırsatım olmadı.

Bu GS'ler kaç kilo? 350 kilo diye kalmış aklımda hep çok ağır gözüyle bakıyordum, öyle mi sahiden?
üstünde 3 çanta, kameralar, bir ecoflow river pro batarya sistemi, tripod profosyonel , kıyafetlerim etc elki daha fazla bile olabilir. koruma demirlerini unutmim. çanta işini gördü ama belim ağrıyor makina kalkmıyor. Gs daha ağır ama kaldırmak daha kolay boxer oldugu için. v strom imkansız size öyle söylim. 30 dakka falan dinlendim enerji yiyceği aldım bütün çantalardakileri boşalttı öyle kaldırdım. bu tiktokdaki çinli kızların 3 tonluk motorları kaldırması gibi dğeil . şimdi baktım gs 1250 adventure 268kg yani osu busu çantası rahat 300 ü geçer ama kalkar o motor. boxer oldugundan. v strom yok abi yattımı yatıyor gavur ölsüsü gibi. yanlız yan çantalar o kadar iyiki hiçbirşey olmadı hatta ecoflowun oldugu yere yattı motor. motor zaten hiç yere temas bile etmedi shad baya şişko çanta yapmış. bende shadın birde arazi tipi sof çantalarıda var onu almadım ecoflowu taşıcam diye mesela o olsaydı epey maddi kayıp yaşardım yada yangın riski olurdu.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben givi monokey arka çanta ile tangur tungur çukurlu yollarda geziyorum. Dikkat edeyim, yeterince sağlam bağlantı yeri diye hiç bakmadan dalıyordum bozuk yollara.
Monokey'ler iyidir, monolock'ların bağlantı yerleri o kadar sağlam değil. Monolock'lara 3,5kg fazla yüklemeyin yazar. (Benim 10kg yüklemişliğim vardır ama öyle aşırı sarsıntılı yollarda falan kullanmıyordum o kadar yüklediğimde...)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar