Toki sistemindeki mantık

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bilmiyorsun tartışmaya gerek yok.

Sen önce emlak sektöründe tanıdığın varsa ona sor benim yazdığımın neresi yanlış diye, ondan sonra tekrar konuşuruz.
Ne yazdın ki? Benim bir nane bilmediğimi yazmışsın. Emlâk sektöründeki kim neyi ne kadar bildiğimi değerlendirebilir?

Sen önce ben ne yazmışım onu anla öyle konuşalım. Çünkü yaptığın yorum esas senin yazdığımdan hiçbir şey anlamadığını ifade ediyor.

(İpucu: Yazdığım hiçbir şey TOKİ ile ilgili değil, olduğu da iddia edilemez. Genel sistemsel bir soruna değindim...)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Herkes ev alsın, herkes aldığı evi satsın ya da kiraya versin.

Bizim sektör taş mı yesin? :)

Evi yapana değil, "kiraya vermek için ev alana" (şahıs veya şirket) sınırlama getirmek lazım.
15, 25, 50, 100, 150 ... (binlerceye kadar gider) dairesi olan gerçek veya tüzel kişiler var.

Ne yazdın ki? Benim bir nane bilmediğimi yazmışsın.

Yukarıda tüzel kişilerin binlerce dairesi var, kiraya veriyor falan gibisinden yazmışsın.

Türkiye de tüzel kişilerin kiraya vermek için değil bin tane, bir tane bile dairesi yok. Ancak inşaat şirketlerinin binlerce yapıp satmaya çalıştığı daire var.

Bu gün borsa da işi gayrimenkul alıp, kiraya veren 50 tane şirket var ( GYO ). Bunların yüzlerce gayrimenkulü var, kiralık, say sat bitmez ama bir tane kiralık daireleri yok. Yaptıkları inşaatlarda dükkanları, tutup daireleri satıyorlar. Üç ayda bir yayınlanan faaliyet raporlarına bak.

Bunlarda daireleri satmayalım kiraya verelim diyorlar ama devlet kiraya yüzde yirmi ( şirketler için, özel şahıslar için değil ) KDV uyguladığı için iş kaarlı olmuyor o yüzden hiçbir tüzel kişilik kiralık daire işine girmiyor. Bir tane örnek veremezsin on daire alıp ta kiraya veren tüzel kişilik hakkında.

O yüzden senin bu işi bilmediğini yazdım.

Motosikleti
0...
Bunlarda daireleri satmayalım kiraya verelim diyorlar ama devlet kiraya yüzde yirmi ( şirketler için, özel şahıslar için değil ) KDV uyguladığı için iş kaarlı olmuyor o yüzden hiçbir tüzel kişilik kiralık daire işine girmiyor. Bir tane örnek veremezsin on daire alıp ta kiraya veren tüzel kişilik hakkında.

O yüzden senin bu işi bilmediğini yazdım.
Bunu 10 yıl tüzel kişiden kiralık evde yaşamış birine yazdığın için çöp hükmünde bu yazdığın paragraf. Gayet de faturasını kesiyordu ev sahibi tüzel kişi. Var yani, asıl sen bir şey bilmiyorsun. :) (Bu tüzel kişinin sadece bulunduğum sitede 40'tan fazla dairesi vardı...)

Bunu 10 yıl tüzel kişiden kiralık evde yaşamış birine yazdığın için çöp hükmünde bu yazdığın paragraf. Gayet de faturasını kesiyordu ev sahibi tüzel kişi. Var yani, asıl sen bir şey bilmiyorsun...

İstisnalar kaideyi bozmaz diye bir şey var. Belki üç, beş istisna olabilir. Senin dediğin gibi yüzlerce binlerce dairesi olup ta kiraya veren tüzel kişilik yok.

Dediğim gibi on daire alıp ta kiraya veren tüzel kişilik gösterebilir misin? Hem senin ev sahibin olan tüzel kişiliğin kaç tane kiralık dairesi vardı? Kesin bunları iş karşılığı almış, bir şekilde elinde kalmıştır.

Motosikleti
İstisnalar kaideyi bozmaz diye bir şey var. Belki üç, beş istisna olabilir. Senin dediğin gibi yüzlerce binlerce dairesi olup ta kiraya veren tüzel kişilik yok.

Dediğim gibi on daire alıp ta kiraya veren tüzel kişilik gösterebilir misin? Hem senin ev sahibin olan tüzel kişiliğin kaç tane kiralık dairesi vardı? Kesin bunları iş karşılığı almıştır.
Abi bırak istersen...

Ne yazmışsın yukarıda?

"...Bir tane örnek veremezsin on daire alıp ta kiraya veren tüzel kişilik hakkında...."

Verdim konu kapandı.

Esas mevzu kaynamasın, ben diyorum ki: Asalakları bertaraf edelim. Asıl konu budur.

Abi bırak istersen...

Ne yazmışsın yukarıda?

"...Bir tane örnek veremezsin on daire alıp ta kiraya veren tüzel kişilik hakkında...."

Verdim konu kapandı.

Esas mevzu kaynamasın, ben diyorum ki: Asalakları bertaraf edelim. Asıl konu budur.

Tamam tamam çok uzadı bu iş beni bile sıktı, bir tek kendi oturduğun daireyi söylemişsin o da yeter zaten. On tane dairesi olan tüzel kişiliğe örnek vermeye gerek yok.

Motosikleti
Tamam tamam çok uzadı bu iş beni bile sıktı, bir tek kendi oturduğun daireyi söylemişsin o da yeter zaten. On tane dairesi olan tüzel kişiliğe örnek vermeye gerek yok.
Senin ilk yorumu yapmana hiç gerek yoktu aslında. Konu ile hiç ilgisi yoktu çünkü, tamamen gereksiz bir yorumdu. O yüzden sıkıcı tabi.

Yani alınmaz tabi, Menemen merkeze yakın olsa hiç olmazsa orada İzban falan var. Baktım da az ilerisi Aliağa zaten. :D

Ev sahipliğine ciddi anlamda sınırlama getirmek lazım; para resmen beton ve yastık altı altında durup heba oluyor. Kira geliri ile geçinen emeklinin parasına gözümüz yok da kişi veya şirketlerin belli bir seviyenin üzerinde ev sahibi olmasına ciddi engel veya vergi getirmek lazım. 15, 25, 50, 100, 150 ... (binlerceye kadar gider) dairesi olan gerçek veya tüzel kişiler var. Bu ağalıktır / derebeyliğidir. Şirketler kendi topraktan yatırımları için binlerce "birinci el" konut sahibi olsun tabi, kendi üretmiş ona bir şey diyemeyiz, katma değer oluşturulmuş. Ama ikinci ellerde ciddi sınırlama lazım, çok adaletsiz ve verimsiz bir durum var; para kazanmak için arge ve üretime yatırım yapmak lazım, rantiyeye değil.
Derebeyliği yorumun güzelmiş gerçekten. Hakikaten düşündüm de benziyor. Piyasayı belirle, insanlar barınağa muhtaç zaten.

Motosikleti
D400
Bu arada tokide yedek de yokmuş. Açık arttırma ile satılacak diyorlar.

Girenlerin çoğu lokasyon kötülüğü, peşinatı + ne zaman biteceği belli olmayan evin taksitlerini hemen ödeyemeyeceği için vazgeçmeye başladı zaten.

Yedek de olmadığı için çok çakal bir strateji olmuş bu.

Siz en iyisi para biriktirip 20 sene sonra ev alin, kirada oturuyorsaniz da 20 sene kira ödeyin beyaaaa, birde öyle bir hesap yapin, hangisi avantajliysa onu secin beyaaaaaa, hem konuyu düsünüp karar veren 8.500.000 kisi var bunlarin sadece 500.000 bin konut kurada cikiyor, geri kalan yandi gülüm keten helva, dünyada baska bir örnegi oldugunu bilen bir zati muhterem varsa onlarin sartlarini dabir yaziverin bakalim da bizzde ögrenelim.

Motosikleti
D400
Siz en iyisi para biriktirip 20 sene sonra ev alin, kirada oturuyorsaniz da 20 sene kira ödeyin beyaaaa, birde öyle bir hesap yapin, hangisi avantajliysa onu secin beyaaaaaa, hem konuyu düsünüp karar veren 8.500.000 kisi var bunlarin sadece 500.000 bin konut kurada cikiyor, geri kalan yandi gülüm keten helva, dünyada baska bir örnegi oldugunu bilen bir zati muhterem varsa onlarin sartlarini dabir yaziverin bakalim da bizzde ögrenelim.

dünyada ev almanın bu kadar zor olduğu fakat kendisi gelişmiş ülke sanan başka bir ülke yok ki örnek arayalm

Sayin arndiol biz henüz kendimizi gelismis ülke degil gelismekte olan ülkeyiz, dünyada 200 e yakin ülke oldugunu varsayarsak acaba hangi ülkede cok daha kolay ev sahibi olunuyor pek fazla bir bilgi dagarcigina sahip olunmadigindan sen bir aciklarsan ki belki biliyorsundur bir zahmet söyle de bizim TOKICILER belki örnek alirlar,selam saygi ve hürmetlerimle.

Motosikleti
D400
Sayin arndiol biz henüz kendimizi gelismis ülke degil gelismekte olan ülkeyiz, dünyada 200 e yakin ülke oldugunu varsayarsak acaba hangi ülkede cok daha kolay ev sahibi olunuyor pek fazla bir bilgi dagarcigina sahip olunmadigindan sen bir aciklarsan ki belki biliyorsundur bir zahmet söyle de bizim TOKICILER belki örnek alirlar,selam saygi ve hürmetlerimle.

sana cevap vereceğim, verdiği cevaba başka soru ile cevap vereceksin. Boşver.

Yandaşlara laf anlatmayı uzun zaman önce bıraktım.

Motosikleti
dünyada ev almanın bu kadar zor olduğu fakat kendisi gelişmiş ülke sanan başka bir ülke yok ki örnek arayalm
Valla ben kira ödüyorum ev almaktan daha ucuz. Ekonomi böyle devam ederse göreceğim ben o "yatırımlık" evlerinin değerini 8 basamaklı sayı sanan arkadaşların durumunu... Zamanı geldiğinde / ihtiyaç olduğunda alacak veya kiralayacak (kiralasa bile sorunsuz kira ödeyebilecek) müşteriyi nasıl bulacaklarsa?

Motosikleti
D400
Valla ben kira ödüyorum ev almaktan daha ucuz. Ekonomi böyle devam ederse göreceğim ben o "yatırımlık" evlerinin değerini 8 basamaklı sayı sanan arkadaşların durumunu... Zamanı geldiğinde / ihtiyaç olduğunda alacak veya kiralayacak (kiralasa bile sorunsuz kira ödeyebilecek) müşteriyi nasıl bulacaklarsa?

su an daha ucuz, bir döviz fırlamasına bakar.

5-6 sene önce kiraya 2bin yerine krediye 3bin tl ödeyenler bugün 4 bin tl kredi ödeyip ev sahibi oldular.

Motosikleti
su an daha ucuz, bir döviz fırlamasına bakar.

5-6 sene önce kiraya 2bin yerine krediye 3bin tl ödeyenler bugün 4 bin tl kredi ödeyip ev sahibi oldular.
Bedavaya para dağıttıkları zamanlardan örnek vermeyelim. O son 20 senede üç sefer oldu sanırım. Üçünü de kaçırdım, bir yandan bunu şans addediyorum. Çünkü bugün bir kafam bozulsa iki hafta sonra izim yok buralarda. Birkaç mülküm olsa sıkıntı hep...

Bir de o yorumum yatırımlık ev alanlar içindi, kendi oturacağı evi alanlar için değil.

2 aydır motorumu satamadım, amcadan pedere kalan çok özel bir yerdeki özel bir daireyi de 2 senedir satamıyoruz (çok uğraşmadık gerçi) şu faiz indirimleriyle falan emlâk sektörü ufak ufak hareketlenmeye başlayacak ancak. Yani gayrimenkul güzel bir şey de adı üzerinde gayri menkul. Menkul kıymetler güzeldir...

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bunlar da ihtiyacından fazla evi olan GÜZEl(!) kişiler. Atış serbest. (Not: Haber 2022 yılına ait)

İşte Gayrimenkul Zengini Ünlüler Ve Emlak Gelirleri...​

Seda Sayan, Aşkın Nur Yengi ve Hülya Avşar gibi ünlüler kazançlarını gayrimenkul üzerine yapıyor, Sibel Can'ın İstanbul'da 50'ye yakın dairesi, Emrah'ın ise 100'e yakın tapusu var. İşte gayrimenkul zengini ünlüler ve emlak gelirleri...​

1. Sanat dünyasının ünlü isimleri emlak varlıklarıyla piyasalara renk katıyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinde gayrimenkul ve toprak satın alan ünlüler, yurtdışında edindikleri gayrimenkulleriyle de 'Türkiye'nin en zenginleri' listesine adını yazdırdı.

Sanat dünyasının ünlü isimleri emlak varlıklarıyla piyasalara renk katıyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinde gayrimenkul ve toprak satın alan ünlüler, yurtdışında edindikleri gayrimenkulleriyle de 'Türkiye'nin en zenginleri' listesine adını yazdırdı.
  2. Yıldız Tilbe, İstanbul'da lüks markalı konut projelerinden 3 daire sahibi.

Yıldız Tilbe, İstanbul'da lüks markalı konut projelerinden 3 daire sahibi.
  3. İzmir'de de gayrimenkul yatırımı yapan ünlü ismin burada 1 çiftlik, 2 kışlık ev ve çok sayıda arazi yatırımı yaptığı biliniyor.

İzmir'de de gayrimenkul yatırımı yapan ünlü ismin burada 1 çiftlik, 2 kışlık ev ve çok sayıda arazi yatırımı yaptığı biliniyor.
  4. Necati Şaşmaz'ın İstanbul'da 2 milyon 600 bin dolar ödeyerek rezidans daire satın aldı.

Necati Şaşmaz'ın İstanbul'da 2 milyon 600 bin dolar ödeyerek rezidans daire satın aldı.
  5. Şaşmaz'ın ayrıca Ataşehir Konutları projesinde 50 dairesi, Şişli Bomanti'de yer alan projede 18 rezidans dairesi, 1 süpermarketi ve çok sayıda arsa yatırımı bulunuyor.

Şaşmaz'ın ayrıca Ataşehir Konutları projesinde 50 dairesi, Şişli Bomanti'de yer alan projede 18 rezidans dairesi, 1 süpermarketi ve çok sayıda arsa yatırımı bulunuyor.
  6. 55 yaşındaki güzel oyuncu Hülya Avşar yatırımlarını arsa ve gayrimenkul üzerine yaptı.

55 yaşındaki güzel oyuncu Hülya Avşar yatırımlarını arsa ve gayrimenkul üzerine yaptı.
  7. Avşar'ın İstanbul, Bodrum, Ayvalık, Londra'da gayrimenkulleri, İstanbul-Riva'da 900 dönüm arazisi bulunuyor.

Avşar'ın İstanbul, Bodrum, Ayvalık, Londra'da gayrimenkulleri, İstanbul-Riva'da 900 dönüm arazisi bulunuyor.
  8. Sibel Can'ın Nakkaştepe, Bodrum, Levent ve Beykoz başta olmak üzere çok sayıda yerde villası var.

Sibel Can'ın Nakkaştepe, Bodrum, Levent ve Beykoz başta olmak üzere çok sayıda yerde villası var.
  9. İstanbul'un çeşitli semtlerinde de 50'ye yakın dairesi bulunuyor.

İstanbul'un çeşitli semtlerinde de 50'ye yakın dairesi bulunuyor.
  10. Can, Miami'de de milyonlarla dolarlık bir villa sahibi.

Can, Miami'de de milyonlarla dolarlık bir villa sahibi.
  11. Emrah'ın 100'e yakın gayrimenkulü olduğu tahmin ediliyor.

Emrah'ın 100'e yakın gayrimenkulü olduğu tahmin ediliyor.
  12. Sanatçının sahibi olduğu gayrimenkullerden her ay 250 bin dolar gelir elde ettiği söyleniyor.

Sanatçının sahibi olduğu gayrimenkullerden her ay 250 bin dolar gelir elde ettiği söyleniyor.
  13. Seda Sayan'ın İstanbul'da 30 dairesi ve dükkanı bulunuyor.

Seda Sayan'ın İstanbul'da 30 dairesi ve dükkanı bulunuyor.
  14. Londra ve Miami'de de evleri olan Sayan'ın Bodrum'da 3 villası bulunurken aylık toplam kira gelirinin ise 500 bin lira olduğu belirtiliyor.

Londra ve Miami'de de evleri olan Sayan'ın Bodrum'da 3 villası bulunurken aylık toplam kira gelirinin ise 500 bin lira olduğu belirtiliyor.
  15. Eski binaları restorasyon yaparak yenileyen Kenan İmirzalıoğlu, son olarak Tekirdağ Çerkezköy'den 10 dönüm arazi satın aldı.

Eski binaları restorasyon yaparak yenileyen Kenan İmirzalıoğlu, son olarak Tekirdağ Çerkezköy'den 10 dönüm arazi satın aldı.
  16. Aşkın Nur Yengi, Londra'da 3 ev, Çekmeköy Kasaba Sitesi'nde 3 villa, Acarkent'te A tipi bir villa, Bebek ve Arnavutköy'de dairelerden oluşan gayrimenkul listesine sahip.

Aşkın Nur Yengi, Londra'da 3 ev, Çekmeköy Kasaba Sitesi'nde 3 villa, Acarkent'te A tipi bir villa, Bebek ve Arnavutköy'de dairelerden oluşan gayrimenkul listesine sahip.
  17. Yengi son olarak Beykoz Acarkent'te 3 bin metrekarelik bir pasaj satın aldı.

Yengi son olarak Beykoz Acarkent'te 3 bin metrekarelik bir pasaj satın aldı.
Bu da ölmüşlerinin ruhuna gelsin.
hq720.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar