TNT 250 ya da TNT249s 2025 yılında alınır mı?

Motosikleti
RK125S
motor değiştirmeyi düşünüyorum 2 model arasında kaldım sizce alınır mı parça olarak kronik sorun olarak ne gibi sorunları var 2025 yılında bu motorların ikisinden biri alınır mı sizce kullanmış ya da bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgilendirirse iyi olur motor önerecek arkadaşlar önerebilir 250cc veyahut 400cc bir motora geçiş yapacağım ama motordan önce sesi benim için daha önemli açıkçası

Merhaba,

Bu yorumlarım TNT249-S için geçerli;

Sanırım bu model hakkında benim kadar kapsamlı bilgiye sahip olan arkadaş çıkmayacaktır. 2023 yılında 2020 modelini 22.000 km civarındayken almıştım. Şu an yaklaşık olarak 33.000 km de motor.

Kronik olarak fan müşürü arızalanabilir diyorlardı fakat bu süre boyunca hiç başıma gelmedi.

Fabrika çıkışı pirelli angel st ile geliyor. Ben lastiğimi henüz 2k km önce değiştirdim hamurunda sertleşme ve çatlamalar başlamıştı, fakat bu haliyle dahi çok soğuk ve ıslak sürüşler yaptım hiçbir zaman kayma hissi yaşamadım. Yenilediğimde ise Pirelli Anget GT aldım lastikten de memnunum açıkçası.

Hem ön hem arka olarak abs'li bir model, frenler ciddi anlamda güven veriyor.

Titreşim konusunda 9-10k devir civarına çıkmadığın sürece rahatsız edici seviyede bir titreşim yok. Hafta sonları bazen 150-200 km sürüş yaptığım oluyor çok sık ara vermesem de uyuşma gibi bir durumlar olmuyor. Ortalama olarakta 110-130 arası seyrediyorum. Top speed olarak denemedim ama en fazla 150 civarı görmüştüm ama devir yükseldiği için titreşim rahatsız edici oluyor.

Parça konusunda neyi nasıl araman gerektiğini biraz bilmen gerekiyor daha doğrusu öğrenmen gerekiyor. Kullanılan elektronik parça ve sensörlerin neredeyse hepsi diğer benelli modelleriyle ortak parça. Yurtdışında parça ararken bu model 302s veya 302r adıyla geçiyor. Bugüne kadar aradığım ama bulamadığım bir parça olmadı.

Forumda yaşadığım sorunlarla alakalı konularım vardı. Ateşleme bobinimde arıza vardı buna bağlı olarak farklı sensörleri de yeniledim.

Usta konusuna gelirsek çevrende enjeksiyonlu motordan anlayan usta yoksa bu model değil hiçbir model alınmaz malesef çoğu "usta" yağ filtre değiştirmekten ötesini bilmiyor.

Parçaların hiçbirini sök tak yapmak zor değil el becerin ve aletin varsa her şeyi söker takarsın deponun altı karışık değil kısacası. Ama ağır bakım zamanı yani 20k km de subap ayarı yapılması gerekiyor ve subaplar sim'li o yüzden iyi bir usta bulman gerekecektir.

250 ile 249-s arasındaki bildiğim farklarda 250 modelinde led far ve abs yok bildiğime göre ama kalanları aynı diye biliyorum.

Abi bu motor alınır mı diyorsan;

-Bütçeni 100k daha arttırıp hırpalanmamış mt-25 veya cb250r alamıyorsan alınır.
-Bu bütçeye feleğin çemberinden geçmiş 5 taklalı japon almaktansa alınır.
-Bu bütçeye tek silindir pet şişeden yapılma lastikli motor almaktansa alınır.
-Ben keyif adamıyım sakin kullanırım motoruma da iyi bakarım dersen alınır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Motosikleti
RK125S
Merhaba,

Bu yorumlarım TNT249-S için geçerli;

Sanırım bu model hakkında benim kadar kapsamlı bilgiye sahip olan arkadaş çıkmayacaktır. 2023 yılında 2020 modelini 22.000 km civarındayken almıştım. Şu an yaklaşık olarak 33.000 km de motor.

Kronik olarak fan müşürü arızalanabilir diyorlardı fakat bu süre boyunca hiç başıma gelmedi.

Fabrika çıkışı pirelli angel st ile geliyor. Ben lastiğimi henüz 2k km önce değiştirdim hamurunda sertleşme ve çatlamalar başlamıştı, fakat bu haliyle dahi çok soğuk ve ıslak sürüşler yaptım hiçbir zaman kayma hissi yaşamadım. Yenilediğimde ise Pirelli Anget GT aldım lastikten de memnunum açıkçası.

Hem ön hem arka olarak abs'li bir model, frenler ciddi anlamda güven veriyor.

Titreşim konusunda 9-10k devir civarına çıkmadığın sürece rahatsız edici seviyede bir titreşim yok. Hafta sonları bazen 150-200 km sürüş yaptığım oluyor çok sık ara vermesem de uyuşma gibi bir durumlar olmuyor. Ortalama olarakta 110-130 arası seyrediyorum. Top speed olarak denemedim ama en fazla 150 civarı görmüştüm ama devir yükseldiği için titreşim rahatsız edici oluyor.

Parça konusunda neyi nasıl araman gerektiğini biraz bilmen gerekiyor daha doğrusu öğrenmen gerekiyor. Kullanılan elektronik parça ve sensörlerin neredeyse hepsi diğer benelli modelleriyle ortak parça. Yurtdışında parça ararken bu model 302s veya 302r adıyla geçiyor. Bugüne kadar aradığım ama bulamadığım bir parça olmadı.

Forumda yaşadığım sorunlarla alakalı konularım vardı. Ateşleme bobinimde arıza vardı buna bağlı olarak farklı sensörleri de yeniledim.

Usta konusuna gelirsek çevrende enjeksiyonlu motordan anlayan usta yoksa bu model değil hiçbir model alınmaz malesef çoğu "usta" yağ filtre değiştirmekten ötesini bilmiyor.

Parçaların hiçbirini sök tak yapmak zor değil el becerin ve aletin varsa her şeyi söker takarsın deponun altı karışık değil kısacası. Ama ağır bakım zamanı yani 20k km de subap ayarı yapılması gerekiyor ve subaplar sim'li o yüzden iyi bir usta bulman gerekecektir.

250 ile 249-s arasındaki bildiğim farklarda 250 modelinde led far ve abs yok bildiğime göre ama kalanları aynı diye biliyorum.

Abi bu motor alınır mı diyorsan;

-Bütçeni 100k daha arttırıp hırpalanmamış mt-25 veya cb250r alamıyorsan alınır.
-Bu bütçeye feleğin çemberinden geçmiş 5 taklalı japon almaktansa alınır.
-Bu bütçeye tek silindir pet şişeden yapılma lastikli motor almaktansa alınır.
-Ben keyif adamıyım sakin kullanırım motoruma da iyi bakarım dersen alınır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
bilgilerin için teşekkür ederim çok yardımcı oldun açıkçası aklıma daha da yattı diyebilirim motordan pek anlamıyorum ama sağlam ustam var o yüzden pek sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum

Alırken "neye dikkat etmeliyim?" diyorsan 20k km geçmiş bir modele bakıyorsan subap ayarı yapılıp yapılmadığını öğren.

Lastik durumunu incele, çoğu ilanda hala fabrika lastiği ile olduğunu görüyorum buna göre pazarlık yap çünkü iyi seviye bir lastik 15-20k arası.

Koltuk altındaki elektrik kablolarını incele sağı solu çok ellenmiş elektrik bandı çekilmişse uzaklaş.

Sürüş sonrası debriyaj çekili iken ileri-geri kasılarak gidip geliyorsa baskı balatası bitmiştir bunu temin etmen biraz zor oluyor. Sadece 302R modeli ile aynı türkiyede yok aliexpresten alabilirsin ancak.

Ayaklık pagleri vs pahalı şeyler değil o yüzden çok takılma. Sinyallerde aynı şekilde pahalı değil ama türkiyede zor bulunuyor malesef.

Aklıma farklı bir şey gelmedi ama takıldığın bir şey oldukça özelden de yazabilirsin yardımcı olurum elimden geldiğince.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar