Titreşimi Önlemek İçin İzole Malzeme Tavsiyesi

Merhabalar, motorum cbr125 ve tek silindir olduğundan dolayı çok titriyor. Vidalar düşmesin diye vida sabitleyici kullaniyorum ama araya titreşimi önlemek için bir malzeme arıyorum. Özellikle ön cam çok ses yapıyor yardımcı olur musunuz?

Motosikleti
Forza 250
Titreşimin hangi noktadan geldiğini tespit edebilirsen oraya bez bant çekersin. Parçalarda titreşim yüzünden oluşan zırıltırıyı keser. Google'da bez bant diye aratabilirsin.

Bu yöntem arabalarda ses yapan trimlerde uygulanır çoğunlukla.

Son düzenleme:
Titreşimin hangi noktadan geldiğini tespit edebilirsen oraya bez bant çekersin. Parçalarda titreşim yüzünden oluşan zırıltırıyı keser. Google'da bez bant diye aratabilirsin.

Bu yöntem arabalarda ses yapan trimlerde uygulanır çoğunlukla.

Bu bez bant bütün zırıltıyı kesicek gibi teşekkür ederim.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Merhabalar, motorum cbr125 ve tek silindir olduğundan dolayı çok titriyor. Vidalar düşmesin diye vida sabitleyici kullaniyorum ama araya titreşimi önlemek için bir malzeme arıyorum. Özellikle ön cam çok ses yapıyor yardımcı olur musunuz?

Ben bez sıkıştırıyorum öne ses kesiliyor ama vidalar düşmez bir şey kullanmana gerek yok 38.000 km dir hiç bir vidası düşmedi :D

Bez bandı gerçek adıyla amyant kumaş amyant bezi olarakta aratabilirsiniz. Bu chopperlarda falan ayak yakmaması için egzoza sarılan bezler. Yinede bez sıkıştırmak uzun vadede ne derece sağlıklı bilemiyorum. Bazen hareketli ve titreşimli parçaların titreşimini durdurmak başka bölgelere yansıyabilir.

Ses yapan heryere uyguladım (özellıkle ön cama) bütün sesler kesildi. Fakat uygulama yaparken kafa kısmı ve bütün grenajları söktüm kısaca uygulamasi pek pratik değil :)

Motosikleti
Yamaha XT600
Valla ben düzenli araliklarla sıkıyorum bütün vidaları çok düştüler düşmeye devam ediyolar :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar