:queen::queen::queen:Sen aşık olmuşsun arkadaş![]()
Ben heyecan'a bağlıyorum:cat:motordan kaynaklı titreme yüzünden rahatsız oluyor olabilirsin.
ama titremeyen bir motorda da varsa bu sorun, ozaman heyecandan/korkudan oluyordur ki bu şekilde motora binmen doğru değil.
İnşallah:rendeer:Dert etme zamanla geçer. Mümkün mertebe kendini sıkma, kullandıkça rahatlarsın...:cat:
Yorumun için teşekkürler:rendeer:Değerli dostum bu faktör üzerine birçok kılıf uydurmak mümkün. Oturuş pozisyonunuz bile motorun ilk kalkışta aniden kendini atmasını sağlayacaktır. Ayrıca kullandiğiniz makinanın tork ve Hp gücünden tutunda gaz ve debriyaj kombinasyonuda bunu etkileyecek faktörlerdendir. Gazı ne kadar yumuşak açarsanız açın fakat debriyaj kolunu dört parmağınızla bırakın. Nasıl ön fren ve arka fren kombinasyonu yaparken ön freni genelde 2 parmaginizla eze eze kademe kademe sıkarsınız? Debriyaj ve gaz kombinasyonuda böyledir. Debriyajı ön frenin aksina 4 parmakla kademe kademe bırakırsınız. Aksi halde bu durum kalkış anından motordan düşmenize bile sebep olabilir. Fakat verdiğim bu bilgiler motosikletin motor ve hp gücüne göre değişim gösterebilir. Hatta motosiklet türleri arasındada değişim gösterebilir. Chopper tipi dediğimiz motorlarda kombinasyonlar daha farklıdır. Ama yinede bu bilgiler içini rahatlatmadıysa Forum'un Teknik Bilgiler bölümünde ayrıca bi başlık açabilirsin.
Yok hayır ansiyete bozukluğu v.b bir hastalık değil zaten motor harici hiçbir yerde böyle bir sorunla karşılaşmıyorum.bide ansiyete bozukluğu yaşayanlarda böyle bir titreme olabilir.
Başka zamanlardada heyecanlanıyor musun? Mesela önemli bir toplantıda yada bir sunum yaparken filan...
Bu rahatsızlığı olan insanlar heyecanlarına mukayet olamazlar. Stres iyi birşeydir. Dikkati toplamanıza yardımcı olur ama fazlası adamı öldürür.
İnş. sorunun bu değildir.
Beimde korkum o aslında.Aman debriyajı kaçırmayım ama motoru yatırmayım derken birde kollarımı sıkıyorum.Motordan indikten sonra müthiş bir ağrı oluyor:mrgreen:Bahsettiğiniz kasılma ve uyuşma olsaydı debriyajı kaçırmamak için yada heyecandan kasılıyorsunuz derdim fakat zangır zangır titreme ve kontrolden çıkma ne yaşadım ne de duydum.Bence bir nöroloğa görünün...
Aynen be hocam benim tarif edemediğimi tarif etmişsin şu merdiven olayı ile:rendeer:bana sanki kendini çok kasıyormuşsun gibi geldi.hani merdiven üzerinde ayağın küçük bir noktasına basarak yukarı uzanırsanız ayaklarınız bi süre sonra titremeye başlar.bir de köpek kovaladıktan:queen::queen::queen:sonra olur ama sanırım o sadece heyecandan olur...:queen:
Teşekkürler:rendeer:yeni başlamışsanız normaldir. ben de ilk zamanlarda, gayri ihtiyari, sanırım durumun vermiş olduğu gizli stresten dolayı gidonu çok sıkmaktan kaynaklı el parmaklarında uyuşma yaşamıştım. zamanla tecrübe artıp rahatladıkça düzeliyor. bu süreç içinde ekstra dikkatli olun lütfen...
Yokhayır hiçbir titreme terleme,karın ağrısı v.b yok.Sadece motorda kendimi çok kasıyırum bu yüzdende titreme ve ağrı oluyor.arkadaşım bu sorun bende de oluyordu, biraz araştırdım ama net olarak bir şey bulamadım. peki normalde ayakların fazla terlermi yani kış gününde bile ayaklarını ıslak hissedermisin? Ya da sık sık karın ağrısı veya ishal gibi bir ağrın olur mu?
Aslında o da olabilir.Çünkü benim motora bindiğim zamanda ya kar yağıyordu yada yağmur yağıyordu:silent:snnki üşütmekten olabilir![]()
Aslında o da olabilir.Çünkü benim motora bindiğim zamanda ya kar yağıyordu yada yağmur yağıyordu:silent:
Bahsettiğiniz kasılma ve uyuşma olsaydı debriyajı kaçırmamak için yada heyecandan kasılıyorsunuz derdim fakat zangır zangır titreme ve kontrolden çıkma ne yaşadım ne de duydum.Bence bir nöroloğa görünün...
Motorus Virüsüs girmiş kanına. Tıp bu konuda çaresiz.r: Kimilerini ölüme götürüyor bu hastalık, kimilerini sakat bırakıyor. Ama çoğu hastaya olumlu etkileri oluyor. Ancak semptomatik tedavisi mevcut. Dilersen uygun tarzda bvir motor , uygun ekipman edinip nöbetlerinin artmasına yakın motora binebilirsin. Emin ol işe yarıyor.
Eğer yeterli olmazsa motorunun bakımlarıyla da ilgilenmeye çalış, yağ, benzin ve rüzgarın kokusunu hisset. Onu yıka okşa emin ols semptomları büyük ölçüde azlatıyor.
:cherry: :cat:
Ben de ilk başladığım zamanlar bu dediklerin oluyordu ama benimkisi Öküz gibi kros lastikleriyle asfaltta günde ortalama 300 km yaptığım için oluyordu.YEre bastığımda dengemi kaybediyordum, tabanımı hissetmediğim için.
![]()