Tırt lastik vs sıfır lastikle tura çıkmak

Motosikleti
Ducati 848, Suzuki SV650
Yeni aldığım SV650'nin üstünde iki senelik Pilot Road 4 var. Maşallah balerin gibi geziyoruz, arka sürekli kayıyor, hatta geçen ters yönden gelen arabayı görünce yavaş yavaş durayım diye arka frene basınca direkt ABS devreye girdi. Bir hafta on gün sonra bol virajlı bir tura çıkacağım, şimdi bu lastiklerle devam etmek mi daha riskli yoksa yeni, rodajı yapılmamış lastiklerle gitmek mi daha riskli?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Lastikleri yenileyin.
Lastik rodajı zaten olsun olsun 100-200km sonra biter hatta o kadar da sürmeyebilir. siz tura çıktığınızda şehirden çıkana kadar rodajı bitmiş olur. lastik havaları tam değerinde olsun, o da çok farkediyor.

Motosikleti
Ducati 848, Suzuki SV650
Havalar tam olması gerektiği gibi, tek şüphem çok yumuşak arka süspansiyon, onun dışında şu anki lastikleri kurtaracak hiçbir şey yok açıkçası.

Motosikleti
D400
Konu sahibi kızacak ama yazma ihtiyacı hissettim. SV650 ile uzun yola cıkacaksın ve bu başlıgı açıyorsun. Bence o yola cıkma , hem o motora hem o yola hazır değilsin :D

Motosikleti
cbf 150
lastiğin dişlerine baktınmı? 2 senelik lastik ömrünün sonunda değildir. Kaç km binilmiş nedir durumu bence iki foto atda görelim. Sv650 ye bana kalırsada hazır değilsin. Zaten hazır olursan o sana söyler

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben geçen sene yeni aldığım vstrom 650 ile hem de tek başıma Uçmakdere'nin virajlı yollarına girmiştim, üzerindeki 2017 tarihli anlas capra r lastiklerle hiç bir şey anlamamıştım virajları dede gibi dönünce. Fırsat varsa lastikleri yenileyin.

F54

ben geçen sene karadeniz e giderken gidip geleyim lastikleri değiştiririm dedim velhasıl kelam yolda lastikler bir sıkıntı çıkarmadı ama dişler artık sökülmeye başlamıştı heidanau k60 scott tam 35000 km kullandım dönüşte ilk iş lastikleri değiştirmek oldu
birde dişli lastik diye sanırım arka rulmanları dağıttı çünkü motor tam dengede değildi de sanki yalpa yaparak gidiyordu bu olayı araziden asfalta inice fark ettim 1400 km yol yaptım o şekilde
asfaltta gidince temkinli olurnursa belki sıkıntı olmaz fakat değişmekte fayda var

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben her sene Aralık ayında Road 4'lerimi yeniliyorum. Yaklaşık 20.000 km kullanıyorum aynı sene içinde.

Road 4'ler eğer ömrünü doldurmaya yaklaşmışsa sıcak hava ve kuru asfaltta bazı zamanlar kelek yapabiliyor. Benim size kendimce önerim set halinde lastikleri değiştirerek yola çıkmanızdır.

Yeni motorunuz da hayırlı olsun.

Motosikleti
Ducati 848, Suzuki SV650
Belki ileride başkası da aynı soruyu sorar diye güncelliyorum, biraz yabancı kaynakları araştırdım, genel kanı SV'nin arka amortisörünün fabrika çıkışında çok yumuşak ayarlandığı yönündeydi. İki tık sertleştirince hiçbir sorun kalmadı.

Bu arada bugün işe giderken yağmura yakalandım, Pilot Road'un ıslak performansına bayıldım, neredeyse kuruda nasılsa ıslakta da öyle. Rosso'nun kuruda zamk gibi tutuşunun gönlümdeki yeri ayrı ama dört mevsim kullanım için çok iyi bir lastik gibi geldi şimdilik.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
Yeni aldığım SV650'nin üstünde iki senelik Pilot Road 4 var. Maşallah balerin gibi geziyoruz, arka sürekli kayıyor, hatta geçen ters yönden gelen arabayı görünce yavaş yavaş durayım diye arka frene basınca direkt ABS devreye girdi. Bir hafta on gün sonra bol virajlı bir tura çıkacağım, şimdi bu lastiklerle devam etmek mi daha riskli yoksa yeni, rodajı yapılmamış lastiklerle gitmek mi daha riskli?
2 ıncı senesınde cop oluyor 4 gercekten dıslerı varken 5 onerırım

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Yeni bir çift lastik ile gitmek tabii ki daha mantıklı yukarıda arkadaşın dediği gibi lastik rodajı maks olsun olsun 200km olsun eğer sportif kullanıyorsanız 100-150'lere bile düşebilir.

Tura, niyete, lastiğin durumuna göre değişir diyecektim ama almışsın zaten hayırlı olsun. =)

Benim XJ6F varken Mitas'lar bittikten sonra tatile çıkmıştık. Datça'ya gidiyoruz, arada güzel sektörler olsa da haldır huldur yol, yepisyeni lastik alıp yolda düzlemek istemiyorum diye bitikle gittim. Sabuncubeli'nde sağı solu sürtüyordu yine :D Ama tabii ki yola yeni lastikle çıkmak daha doğru olan.

Rodaj uzun sürmek zorunda değil, 50km'de de halledilebilir 150km'de de. Ona göre sürerek de halletmiş olursun.

Motosikleti
CB750A
düz fren yaparken kayıyorsa tura çıkmaktan bağımsız olarak yenisini alman gerekmiyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar