Tiger Egzoz Hakkında Sorularım Var

Arkadaşlar Merhaba,
Ktm rc250 motorumun egzozunu degiştirmeyi düşünüyorum tiger tri780 almayı planlıyorum ama bir kaç konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Bu egzozu aldığım zaman yanında susturucusu ve katalizatörü de geliyormu?

Katalizatörün çevre faktörü dışında motorsiklete zarar ve faydaları varmıdır?

Egzoz değiştirmenin ses dışında artı ve eksileri nelerdir bilgilendirirseniz sevinirim...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosiklette egzoz değiştirmek al-tak-kullan üçlüsü kadar basit değil.
Performans için egzoz değiştirmek istiyorsanız, egzoza özel ECU MAP kullanmanız da gerek.
Bunun yanında Power Commander, Performans Hava Filtresi (K&N) vb değişiklikler de yapmalısınız ki ciddi anlamda performans artışı sağlayabilesiniz.

RC 390 için çok düşünmüştüm ancak sesten başka artı bir şey kazanamayacağımı düşündüğüm için vazgeçmiştim.
Egzoz değiştirmek bütçe işi birazda.

Ses için almak istiyorsanız alın, susturucusu ile birlikte gelecektir.
Halk arası deyimiyle katalizör/Katalitik konvertör, egzoz gazında bulunan ve zararlı olan: yanmamış hidrokarbonları (HC), Karbonmonoksiti (CO), Nitro oksitleri (NOx) kimyasal reaksiyona sokarak zararsız hale getiren bir birim.

Katalik konvertörün iptali sıkıştırma oranını değiştireceği için Devir/Tork eğrisini de etkileyecektir.
Söyleyebileceklerim bununla sınırlı, ayrıntılı bilgi ve tecrübesi olanlar fikirlerini paylaşırsa eğer bende öğrenmiş olurum.

çekişten düşecek kaçarı yok Katalizatörü falan full gelmez susturucu keseceksin yenisini kaynatacaksın sübap ayari isteyecektir belli bir zaman sonra zaten egzoz ların %99 u çekişten çalar geri tepme oranı hep düşer ama bazi arkadaşlar soracak motogp dekü egzoz lar da acıkkkk adam tepmeyi yükseltip motoru ısıtıp kucaklamak istemez yarış içinde ses mi istiyosun yaptır tatmin eder daha cok seversin motorunu

Katalizatörü sökme kalsın gerek yok o kadar abartmaya:rendeer:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar