Tiger 250 Devir Saati

Devir göstergesi garantide (2 yılda) 3 kere değişti. 4. değişim 200 TL denince yaptırmadım kendim onardım. Sistemde Step motor ve DSP işlemci kullanılmış. Program siliyor. Tabiiki programı yeniden tazeleme şansınız yok. Değiştirmek zorundasınız.

Ancaaak

Kendim Devir saatimi 50 TL gibi bir maliyetle
PIC işlemci
Yazılım
Baskı devre
Ve diğer devre elmanları
Malettim. İsteyen arkadaşlara 50 TL karşılığı Devir saatlerinin işlemcisini değiştirip yenileyebilirim. Yada sipariş edenlere kargo ile gönderirim Kendileri montajını yaparlar veya yaptırırlar.

İhtiyacı olanlara Duyurulur.
MSN "[email protected]"
Yaptığımız çalışma görüntülerine ait fotoğraflar alttaki linktedir.:farao:
http://www.end-el-san.com/tiger/
Eğer "Ben Yaparım" Diyen Babayiğit varsa buyursun şemalarıda hazır.
Programını yazıp çalıştırmak kendisinden :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:46 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:45 PM ----------

Resimleri bu siteye nasıl ekleyeceğimi gösterebilecek kimse warmı ?

Tiger%201.jpg

Tiger%203.jpg

Tiger%2011.jpg

ekleyebildimmi aceba?:queen:

Son düzenleme:
eskı bı tıger kullanıcısı olarak guzel iş becermıssın zaten servıstee hıc bı halttan anlamıyorlarr sadece parca degıstırıyor yalan yere o parca ıcınde haftayı bulan bekleme soz konusu fab. ist ıcınde bekletıyolar hatta bı defasında gel gıdıp alalım fab. dıyorum yok olmaz onlar gondercekmıss adamlar kendılerını padısah sanıyor
hem bu yuzden sattım hemde sogudum motordan her seferınde ıskenceye donusmustuu servıss

Yeniden Tiger Devir Saati (Takometre)

Devir göstergesi garantide (2 yılda) 3 kere değişti. 4. değişim 200 TL denince yaptırmadım kendim onardım. Sistemde Step motor ve DSP işlemci kullanılmış. Program siliyor. Tabiiki programı yeniden tazeleme şansınız yok. Değiştirmek zorundasınız.

Ancaaak

PIC işlemci
Yazılım
Baskı devre
Ve diğer devre elmanları
Malettim. İsteyen arkadaşlara 50 TL karşılığı Devir saatlerinin işlemcisini değiştirip yenileyebilirim. Yada sipariş edenlere kargo ile gönderirim Kendileri montajını yaparlar veya yaptırırlar.

MSN "[email protected]"
Yaptığımız çalışma görüntülerine ait fotoğraflar alttaki linktedir.:farao:
http://www.end-el-san.com/tiger/
Eğer "Ben Yaparım" Diyen Babayiğit varsa buyursun şemalarıda hazır.
Programını yazıp çalıştırmak kendisinden :cat:

Tiger%201.jpg

Tiger%203.jpg

Tiger%2011.jpg

Görüntüyü nasıl ekliyceemi kimse söylemedi hala bana !!!

Şimdi Tüm Dökümleriyle Yeniden Yayınladım
Hemde PDF olarak
:farao:
http://www.end-el-san.com/tiger/Takometre Tez.pdf
Şeması, Baskı Devresi, Montaj Planı ve Derlenebilir Açık Kaynak Kodlu Programı

Daha Ucuz :queen:
Güle Güle Kullanın :pr:

Tam aradığım şeydi. PIC için hex dosyasına nereden ulaşacağız acaba?

benim devir saatimde çalışmıyor göndersem yaparmısınız?

Yaparız Babam Neden Yapmayalım.
eskisini yolla tekrar kutulayıp kargo ederiz.

telefonlada erişebilirsin msn ilede
msn: [email protected]
cep:532 225 4515 - 552 225 4515 - 542 733 8038
sabit: 262 321 4667

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:07 ----------

Tam aradığım şeydi. PIC için hex dosyasına nereden ulaşacağız acaba?

verilen PDF te açık kaynak kodu var
pic basic pro ile derleyebilirsin
hex çıktıyıda istediğin giib kullan :)

Şimdi gördüm :D 16F84 ile kendi motosikletime yapmayı düşünüyordum böyle bir proje. Bunu görünce direk gaza geldim :D Aklıma takılan bişey var ölçümü nereden yapıyor acaba? Clock palsi nereden alıyor?

Şimdi gördüm :D 16F84 ile kendi motosikletime yapmayı düşünüyordum böyle bir proje. Bunu görünce direk gaza geldim :D Aklıma takılan bişey var ölçümü nereden yapıyor acaba? Clock palsi nereden alıyor?

eğer palsler uygunsa kendinde öyle bir yapı yoksa drect plantinden alabilirsin zaten şemdada rahatça anlatıyo pdf i incele soru gerektirecek hiç bişey bulamazsın

eğer malzeme yoksa tek takıldığın yer bipolar step motor olacaktır

herhangi bir step motor olmaz
tiger için tasarlanmıştır tigerın kendi üzerindeki step motoru kullanabilirsin

kısacası her iki yönede dönebilen saat motoru gibi bişey bu adım motor

Son düzenleme:
Elimde step motorlar var. Step motoruma göre gösterge çizerim :D. Bende Tiger yok zaten. Boardta bi deneme yaparım yarın. Orda step motorlar kaç para?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:19 ----------

Birde rica etsem platinin resmi var mı acaba Tiger da?

Elimde step motorlar var. Step motoruma göre gösterge çizerim :D. Bende Tiger yok zaten. Boardta bi deneme yaparım yarın. Orda step motorlar kaç para?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:19 ----------

Birde rica etsem platinin resmi var mı acaba Tiger da?

Step motor bendede yok bozuk devir saatlerini ayağa kaldırmak amacıyla tasarlamıştım genelde kullanılan DSP işlemci program sildiğinden motor bozulmuyo bu sebepten kendi step motorunuza göre ya kadran yada programda değişiklik yapmalısınız

step motorla ilgili resimler aşağıda link olarak verilmiştir
http://www.end-el-san.com/tiger/Tiger 14.jpg
http://www.end-el-san.com/tiger/Step Motor.jpg

Platinin resmi yoktur ancak şemada bağlantısını bulabilirsiniz ateşleme bobininin 2 girişinden birisidir.

Teşekkür ederim .Kadran yerine ledli olabilir. Ledli daha kolay programlanacak ve daha güzel görüneceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim .Kadran yerine ledli olabilir. Ledli daha kolay programlanacak ve daha güzel görüneceğini düşünüyorum.

eminim haklısındır

ancak devrenin yapısı geleneksel takometre üzerine inşa edilmiştir.
motor programın çıktısını ledli displey yada bar gfaph display ilede yapabilirsin
tamamen yeteneğine bağlı

platin meselesine gelince artık hiçbir motorda platin kullanılmıyo biliyosun sanırım
şarj bobininin içinde küçük bir muşur (bobin yada Hal dedektörü) sensor ile deviri elektiriksel sintyale dönüştürüp beyin denen elektronik sisteme aktarmaktadır. ancak ateşleme bobininin + ya bağlanmayan ucundan drect çıkış alıp bizim devrenin platin girişi denen ucuna bağlayabilirsiniz

eminim haklısındır

ancak devrenin yapısı geleneksel takometre üzerine inşa edilmiştir.
motor programın çıktısını ledli displey yada bar gfaph display ilede yapabilirsin
tamamen yeteneğine bağlı

platin meselesine gelince artık hiçbir motorda platin kullanılmıyo biliyosun sanırım
şarj bobininin içinde küçük bir muşur (bobin yada Hal dedektörü) sensor ile deviri elektiriksel sintyale dönüştürüp beyin denen elektronik sisteme aktarmaktadır. ancak ateşleme bobininin + ya bağlanmayan ucundan drect çıkış alıp bizim devrenin platin girişi denen ucuna bağlayabilirsiniz

İşte benimde kafamı karıştıran nokta orası oluyor. Biraz kurcalayınca bağlıcak biyerler bulurum teşekkürler :) Bu dersleri lisede görmem inşallah üniversitede işime yarayacak =) Hayırlı işler kolay gelsin.

Son düzenleme:

Ancaaak

PIC işlemci
Yazılım
Baskı devre
Ve diğer devre elmanları

ne ıslemcı arızası yaw neden bahsedıyorsun sen devır saatının yanma sebebı konjektor arızası sonucu devır saatıne yuksek elektırık gelmesıdır arızanın yuzde 95 sı bu yuzdendır hangı parcaya ne programı atıyosun 35 tl fazla olursa 30 tl ye aynı gun kargoya verırım bana gonderenler bu sıtede mevcut ılk gunku gıbı olur konjektor arızası nuksetmedıkce hıc bısey olmaz garantı verırım..

1 yıl sonra ancak cevap verebildiğim için kusura bakma
Sevgili kartepeli kardeşim devrede bilgisayar işlemcisi var adıda dsp (Digital Signal Process) Program olmadan bilgisayarlar bir işe yaramaz.
Konjektörden gelen voltaj 12 ile 15 volt arasında olduğundan Bilgisayarın çalışabileceği en fazla 5 volta ayarlayan devre dışında yanacak bişey yok.
ama cep telefonunun yazılımı çökmesi gibi bundada sağlıksız programlama ve devre tasarlanması sebebiyle çökme yaşanmaktadır.
ben ise sistemini bilip bilmediğinden emin olmadığım step motor sistemine adapte ettiğim komple bilgisayarı yeniden tasarlayıp programladığım gibi üniversiyte bitirme tezi olarak hocalara sundum.
motosıkletimde hala kullanıyorum.
merak ediyosan gelip görebilirsin.
üşenmem açar dağıtır gösteririm devreyi eğer yayınladığım fotolar yetmediyse.

kolay gelsin.

Telefoncu DEDE
Belsa Plaza
Kocaeli

Konu tekrar acilmis sanki, arkadaslar kaynak kodlari ve devre semalarini tekrar paylasir misiniz, ben de biraz anlarim bu islerden. Ama yok su fiyata yapar yollariz derseniz makul fiyatlar karsiligi onu da kabul ederim.

Kazasiz belasiz surusler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar