Tiger 250 den anlayanlar bi bakın

öncelikle herkese selam
3 aydır forumlarda tiger 250 araştırması yaptım ve sonunda kendi yakışıklımı alabildim.2005 model 12 bin km yapmış bi aygır .
tiger 250 için güzel yorumlarını esirgemeyen kardeşlerime teşekkür ederm.
motor gerçekten çok güzel hoş bi görüntüsü var ne zaman bi yere park etsem 2 3 kişi başıma üşüşüyo bi yığın soru:) hoşuma gitmiyoda değil.
tecrübeli arkadaşlara bi sıkıntımı anlatcam geçenlerde tam dükkanıma 1 km yol kalmıştı motor teklemeye başladı aha dedim benzin bitti neyse geri kalan yol rampa olduğundan çalışmz vaziyette getirdim hemen arabaya atladım 20tl lik benzin aldım koydum depoya bastım marşa çalışmaya başladı 5 dklık ısıtma sorası yola koyuldum motor teklemeye başladı ve biraz sora stop etti.
motordan anlmadığim için çektim kenara beklesin 10 dk dedim sora bastım marşa
aha çalıştı hemen tekrar dükkana gideyim dedim teklemeye devam ediyo bu sırada kafam bozuldu baya.
rölantide çalışması iyi ama yüke bindiğinde stop ediyo acaba aldığim benzindemi bi bokluk vardı.yarın depodaki benzini boşaltcam sizlr hangi benzini tavsiye edersiniz.
siyah yol arkadaşımdan çok memnuum inşallah benzindendir masraf açmama bari herkese saygılar
bu arada ankarada tavsiye edeceğiniz bir moto tamircisi varsa söleyin
herkese sagılar bu arada adım rıdvan k.i.b

benzinle alakadar bir durum söz konusu değil anladığım kadarı ile..
karbüratör olmalı sizin sıkıntınız keza bende çok çektim çinli chopper dan.
umarım karbüratör ayar vidalarınızdan biri düşmemiştir..

benim korkum da o zaten inşallah karbüratörden değildir:salut:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
senin karbüratöre para sıkışmış 15 tl cik :D temizlendinmi birşeyi kalmaz ...!

genelde benzinde su olduğunda depoda su birikir,depodaki su karbüratöre dolar.çok nadiren depo kapağından da yıkama,yağmur v.s etkenlerle de depoya su gelebilir..

benzin sudan hafif olduğu için üstte durur ve rolentide çalışan motora gaz verdiğinizde teklemeye ve stop etmeye başlar...

bu durumda karbüratörün en alt kısmında bir vida vardır.ucunda da bir hortum bulunur.o vida tahliye vidasıdır..o vidayı gevşetirseniz karbüratörün içindeki benzin hortumdan akar.eğer su varsa öncelikle o su akacaktır..hortumun altına bir kap v.s koyarsanız benzinde su olup olmadığını birbirlerine karışmadığı için rahatlıkla anlarsınız..

su varsa tamamen temiz benzin gelene kadar boşaltın.sorun büyük ihtimalle çözülür..sorun çözülmezse diğer sorun kaynakları araştırılır ama diğer işlemlere başvurmadan önce yapılması gereken ilk işlem budur..

sametagir dediğini denicem eyv bilgililendir diğin için::thanks:

sametagir dediğini aynen yaptım ilk başta az da olsa su çıktı sona temiz benzinide biraz boşalltım sonuç mükemmel:D motor harika gidiyo tekleme ortadan kalktı sana çok teşekkür ederim kardeşim kendine iyi bak kazasız sürüşler...

rica ederim.
sorunun çözülmesine sevindim...:)
elimizden gelen yardımı herzaman yapmaya hazırız...:cat:

Ahh o pis benzin yok mu.. Piston patlatmıştım zamanında benzin yüzünden..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar