Motorumun bahar hazırlığı...:rendeer:
TGR 250 bahçede ben evde inatla beklediğimiz baharı, sonunda karşılamak için gereken hazırlıkları bitirdik.
Uzun zamandır kafamda olan ama kardan kıştan dolayı fırsat bulup, inip bahçeye motorumdan sökemediğim
çantaları sonunda boyayıp, onarıp ve yeni bağlantı aparatlarıyla beraber can yoldaşım, yol arkadaşım TGR 250’me bugün monte ettim...

Geçen hafta Galeri Sayan’daki servis ustamız Osman kardeşimin yaptığı arka çanta için uzatma demiri...
Çantanın altında, yetersiz kaldığından sarkmasına mani olması açısından önemli... Kendisine bir kere daha teşekkür ediyorum.
Motorcu anlayışından dolayı... Bu demirleri her demirci yapabilir ama motor ustası bir kişinin bakış açısı daha bir farklı oluyor. Sağol Osman!

Aynı zamanda yan taraftaki demirleri de L şekline getirdik. Çantaların alt tarafı egzozdan yanmasın diye...

Kar yağdığı günlerde söküp eve aldığım ve uzun uzun temizleyip sağını solunu düzelttiğim ve en sonra da
ayakkabı boyası ile boyayarak ilk aldığım günlerdeki haline getirmeye çalıştığım çantalar hazır bekliyor...

Madem yenileme çalışmalarına girdik, kalıbına uymayan ölçüsünden dolayı hiçbir zaman
sevemediğim ön camı da TGR 250 klasmanına uygun ebatlarda yenisiyle değiştirdik...

Çanta rengine uygun plastik klipslerle bağlama işlerine giriştik. Sissy bar demirinin motora
bağlandığı yerden çantaları monte ettim. Böylece seleyi kaldırmak da kolay oluyor...

Bu plastik cırcır klipsler, hem sağlam hem de paslanmaya karşı daha temiz kalıyor. Ayrıca çantaları çıkarıp,
temizlemek veya boyamak gerektiğinde koparıp atıyorsun ve yerine yenisini takabiliyorsun... Altta kalan uzantıları da kesip fazlalıkları aldık...

Arka çantanın bağlantılarını alt taraftan da yaptım. Böylece uç tarafının aşağı sarkmasına mani olup,
çantanın şeklinin deforme olmasını önlemiş oldum. Bakalım zamanla ne kadar doğru göreceğiz...

Yan çantalar da L demir sayesinde daha derli toplu durmaya başladılar. En azından artık egzoza değmiyorlar.

Evet, kısa bir uğraştan sonra planlı çalışmamın güzel sonucunu görüyorum.
Daha derli toplu bir motorla yollarda olmanın keyfi...

Ön camın takılmasıyla motorumun hayata bakış açısı değişti... Daha bir ağır ve oturaklı oldu...

Geriye ev haliyle üzerine çıkıp poz vermek kalıyor. Tüm motorcu dostlara sevgilerimle.... :queen: